PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 3-0: Με τριάρα στο +7 από την τρίτη θέση

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 3-0: Με τριάρα στο +7 από την τρίτη θέση

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε της Άρσεναλ 3-0 και πλέον έχει μία απόσταση ασφαλείας από την 3η Λέστερ, αφού βρίσκεται στο +7 από τις Αλεπούδες.

Εύκολο ήταν το έργο της Μάντσεστερ Σίτι στην πρώτη της αναμέτρηση στην μετά-κορονοϊό εποχή. Οι Πολίτες επικράτησαν 3-0 της Άρσεναλ και αύξησαν τη διαφορά τους στο +7 από την 3η Λέστερ. Παράλληλα, η διαφορά με την πρωτοπόρο Λίβερπουλ μειώθηκε στο -22

Από την άλλη η Άρσεναλ, παρέμεινε στην 9η θέση με 40 βαθμούς και το έργο της στην διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου δυσκολεύει ολοένα και περισσότερο. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο Νταβίντ Λουίζ που φέρει ευθύνη σε δύο γκολ.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε στο παιχνίδι με την προδιάθεση να κρατήσει την μπάλα και να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Από την άλλη, η Άρσεναλ έψαξε να χτυπήσει στην κόντρα. Το ματς άργησε να αποκτήσει ρυθμό, κάτι που μπορεί να χρεωθεί στην τρίμηνη διακοπή.

Οι Κανονιέρηδες έχασαν δύο παίκτες τους εξαιτίας τραυματισμών, αφού στο 6ο λεπτό αποχώρησε ο Τσάκα και στο 24' ο Μάρι. Από εκείνο το σημείο και μετά, η Άρσεναλ οπισθοχώρησε δίνοντας χώρους στους Πολίτες. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα απείλησε τέσσερις φορές, με τον Λένο να έχει την απάντηση σε τρεις από αυτές, ενώ στο 39ο λεπτό ο Στέρλινγκ πλάσαρε πάνω από την εστία του.

Τελικά, οι Πολίτες κατάφεραν να βρουν δίχτυα χάρη σε ένα τραγικό λάθος του Νταβίντ Λουίς, το οποίο έδωσε στον Στέρλινγκ τη δυνατότητα να βρεθεί απέναντι από τον τερματοφύλακα της Άρσεναλ και να γράψει το 1-0 στο 45+2'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ξανά με λάθος του Νταβίντ Λουίς. Ο κεντρικός αμυντικός της Άρσεναλ έριξε τον Μάχρεζ μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι και την κόκκινη κάρτα. Στο 51ο λεπτό ο Κέβιν Ντε Μπράινε δεν αστόχησε για το 2-0.

Οι Πολίτες συνέχισαν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού με την κατοχή του β' μέρος να φτάνει σε κάποιο σημείο και το 81%. Στο 69ο λεπτό ο Ντε Μπράινε έχασε ακόμη μία ευκαιρία με τον Λένο να απομακρύνει. Στο 80ο λεπτό υπήρξε και ένας σοβαρός τραυματισμός, αφού ο Έρικ Γκαρθία συγκρούστηκε άσχημα με τον Έντερσον και τους γιατρούς να τον περιθάλπτουν για περίπου οκτώ λεπτά πριν αποχωρήσει με φορείο.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Φόντεν έκανε το 3-0, όταν πήρε το ριμπάουντ έπειτα από προσπάθεια του Αγκουέρο που σταμάτησε στο δοκάρι. Η Άρσεναλ είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 90+8' με τον Ομπαμεγιάνγκ.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

Μάντσεστερ Σίτι (Γκουαρδιόλα):Έντερσον, Γουόκερ, Γκαρθία, Λαπόρτ (70' Φερναντίνιο), Μεντί, Σίλβα (65' Μπερνάρντο Σίλβα), Γκιντογκάν, Ντε Μπράινε (70' Ρόδρι), Μαχρέζ (65' Φόντεν), Γκαμπριέλ Ζεσούς (80' Αγουέρο), Στέρλινγκ

Άρσεναλ (Αρτέτα):Λένο, Τίρνεϊ, Μουστάφι, Μάρι (24' Λουίζ), Μπεγερίν, Τσάκα (8' Θεμπάγιος), Γκουεντουζί (67' Νάιλς), Ενκετιά (67' Λακαζέ), Γουίλοκ (67' Νέλσον), Σακά, Ομπαμεγιάνκ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ