PREMIER LEAGUE

Λίβερπουλ - Γουότφορντ 2-0: Λαμπρός Σαλάχ την οδηγεί στον τίτλο

Liverpool's Mohamed Salah, 3rd left, celebrates with teammates after scoring his sides first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Watford at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)
Liverpool's Mohamed Salah, 3rd left, celebrates with teammates after scoring his sides first goal during the English Premier League soccer match between Liverpool and Watford at Anfield stadium in Liverpool, England, Saturday, Dec. 14, 2019. (AP Photo/Rui Vieira) AP PHOTO/RUI VIEIRA

Η Λίβερπουλ, παρότι δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης, επικράτησε 2-0 της μαχητικής Γουότφορντ για την 17η αγωνιστική της Premier League και αύξησε την πίεση στις Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι που την ακολουθούν στη βαθμολογία. MVP ο Μοχάμεντ Σαλάχ που σημείωσε δύο υπέροχα γκολ. (VIDEOS)

Την 8η σερί νίκη πέτυχε η Λίβερπουλ στο πρωτάθλημα, καθώς επικράτησε 2-0 της Γουότφορντ για την 17η αγωνιστική της Premier League. Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πραγματοποίησαν μία μέτρια εμφάνιση απέναντι στις μαχητικές "σφήκες", οι οποίες είχαν τον Νάιτζελ Πίρσον για πρώτη φορά στον πάγκο τους.

Ωστόσο, χάρη στην ποιότητα που διαθέτει στην επιθετική γραμμή, με... μπροστάρη τον Μοχάμεντ Σαλάχ που σημείωσε δύο υπέροχα γκολ, πήρε μία σημαντική νίκη που τη διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της και συγκεκριμένα στο +11 από τη Λέστερ και στο +17 από τη Σίτι.

Η Λίβερπουλ, όπως συμβαίνει τις τελευταίες αγωνιστικές, δεν μπήκε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα η πρώτη τελική να έρθει στο 22ο λεπτό, όταν το σουτ του Τζόρνταν Χέντερσον πέρασε πάνω από την εστία του Μπεν Φόστερ. Η Γουότφορντ, με τον Νάιτζελ Πίρσον στον πάγκο, είχε καλή εικόνα συγκριτικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, δυσκόλεψε την κυκλοφορία των γηπεδούχων, αλλά παρουσίασε τεράστιο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Είναι χαρακτηριστικό πως σε δύο περιπτώσεις οι Ισμαΐλα Σαρ και Αμπντουλαγέ Ντουκουρέ αστόχησαν από πλεονεκτική θέση, σπαταλώντας σημαντικές ευκαιρίες για την ομάδα τους.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως δεν είχε πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα χάρη σε μία εξαιρετική συνεργασία των Ρομπέρτο Φιρμίνο, Σαντιό Μανέ και Μοχάμεντ Σάλαχ. Οι "κόκκινοι" βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Αίγυπτο να αποφεύγει υπέροχα τον αντίπαλό του και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετικό σουτ. Οι "σφήκες" προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά στο 42' ο Σαρ πλάσαρε άτσαλα από καλή θέση, ενώ στη συνέχεια το σουτ του Χιουζ πέρασε ψηλά άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, η Γουότφορντ έχασε μία καλή ευκαιρία, αλλά ο Άλισον αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του σε καλό σουτ του Σαρ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Τζερντάν Σακίρι, αλλά μετά από χρήση του VAR ο διαιτητής Μάρινερ ακύρωσε το γκολ. Οι φιλοξενούμενοι "απάντησαν" στο 54' αλλά και πάλι ο Άλισον δήλωσε παρών και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του σε τετ α τετ με τον Ντεουλοφέου. Στο 59ο λεπτό, ο Κλοπ προχώρησε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Τζίνι Βαϊνάλντουμ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο πόδι, με τον Ρόμπερτσον να περνάει στη θέση του.

Η είσοδος του Σκοτσέζου μπακ είχε ως αποτέλεσμα ο Τζέιμς Μίλνερ να μετατοπιστεί στη μεσαία γραμμή, στο πλευρό του Χέντερσον. Παρ' όλα αυτά, η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε σημαντικά, με τους "κόκκινους" να ψάχνουν ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσουν" τη νίκη, αλλά να παρουσιάζουν μία "φλυαρία" στην τελική προσπάθεια. Στο 63' το διαγώνιο σουτ του Σαλάχ πέρασε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Χέντερσον έξι λεπτά αργότερα. Η μεγαλύτερη στιγμή για τους γηπεδούχους ήταν στο 74ο λεπτό, αλλά το πλασέ του Φιρμίνο μέσα από την περιοχή κόντραρε στα σώματα και κατέληξε στην αγκαλιά του Φόστερ. Τελικά, με τη συμπλήρωση 90 λεπτών, ο Σαλάχ με μία τρομερή έμπνευση με τακουνάκι, μετά από στραβοκλωτσιά του Οριγκί, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, "καθαρίζοντας" την υπόθεση νίκη για την ομάδα του.

OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ 17ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Λίβερπουλ - Γουότφορντ 2-0 (38', 90' Σαλάχ)

17:00 Μπέρνλι - Νιούκαστλ

17:00 Τσέλσι - Μπόρνμουθ

17:00 Λέστερ - Νόριτς

17:00 Σέφιλντ Γ. - Άστον Βίλα

19:30 Σαουθάμπτον - Γουέστ Χαμ

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου

16:00 Μάντσεστερ Γ. - Έβερτον

16:00 Γουλβς - Τότεναμ

18:30 Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι

Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου

21:45 Κρίσταλ Πάλας - Μπράιτον

H BAΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ