PREMIER LEAGUE

Γκουαρδιόλα: "Ηλίθιοι όσοι πιστεύουν ότι δεν πρέπει να λέμε την άποψή μας"

Manchester City's head coach Pep Guardiola gives directions to his team during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Ian Walton)
Manchester City's head coach Pep Guardiola gives directions to his team during the League Cup soccer match final between Aston Villa and Manchester City, at Wembley stadium, in London, England, Sunday, March 1, 2020. (AP Photo/Ian Walton) AP

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, έπλεξε το εγκώμιο του Μάρκους Ράσφορντ για την κίνησή του και στράφηκε εναντίον όσων θεωρούν ότι οι αθλητές δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη για κοινωνικά ζητήματα.

O επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάρκους Ράσφορντ μέσω ανοιχτού γράμματος προς το βρετανικό κοινοβούλιο έκανε έκκληση να μην σταματήσουν τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία, τα οποία έχουν ανάγκη περισσότερα από 200.000 παιδιά.

Η πανηγυρική δικαίωση ήρθε την Τρίτη (16/6) για τον διεθνή Άγγλο φορ, καθώς η κυβέρνηση έκανε πίσω και θα συνεχιστεί κανονικά η σίτιση στα σχολεία για έξι εβδομάδες το καλοκαίρι με τον Μπόρις Τζόνσον ν' αλλάζει τελικά την απόφασή του.

Η αποθέωση για τον Ράσφορντ - ο οποίος εξέφρασε την υπερηφάνεια για το αποτέλεσμα που έφερε η προσπάθειά του - και την κίνησή του δεν ήλθε μόνο από την ομάδα του. Η Λίβερπουλ χαρακτήρισε τον παίκτη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως πρότυπο, ενώ και ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι έπλεξε το εγκώμιό του.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα στράφηκε εναντίον όσων θεωρούν ότι οι αθλητές δεν πρέπει να εκφέρουν άποψη για κοινωνικά ζητήματα και χαρακτήρισε "ηλίθιους" όσους πιστεύουν ότι δεν είναι άνθρωποι.

"Ίσως αυτοί οι ηλίθιοι να μην πιστεύουν ότι είσαι και εσύ άνθρωπος. Μπορούμε να έχουμε άποψη όπως ένας νοσοκόμος, ένας γιατρός ή ακόμη και ένας πολιτικός. Είμαστε άνθρωποι και γιατί δεν πρέπει να λέμε δημόσια την άποψή μας όταν πιστεύουμε ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτερη κοινωνία;

Αυτό που έχει κάνει ο Ραχίμ Στέρλινγκ πολλές φορές για το ρατσισμό, άλλοι παίκτες της ομάδας μας, ο Μάρκους Ράσφορντ ή όποιος άλλος. Βεβαίως και πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πλατφόρμες για να κάνουμε μια καλύτερη κοινωνία.

Δεν έχουν ανάγκη να βγάλουν περισσότερα χρήματα - ευτυχώς έχουν ήδη αρκετά - οπότε το κάνουν για να έχουν καλύτερη ζωή οι οικογένειες και τα παιδιά των επόμενων γενεών. Θαυμάζω αυτού του είδους τις κινήσεις γιατί το κάνουν για όλους μας", τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η Λίβερπουλ αποθέωσε τον Ράσφορντ
Έκανε πίσω η αγγλική κυβέρνηση, πανηγυρική δικαίωση Ράσφορντ για τα δωρεάν γεύματα
Ράσφορντ: Κάνει έκκληση να μην κοπούν τα δωρεάν γεύματα στα σχολεία

Photo credits: AP Images

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ