ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Μανωλάς: "Ξέρω ότι με περιμένει το Μπερναμπέου"

Romas Kostas Manolas wears the team jersey bearing a Chinese writing which reads: "The golden Monkey brings happiness and fortune " to greet the upcoming Chinese New Year , during a Serie A soccer match between Roma and Sampdoria at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 7, 2016.  The Lunar New Year which falls on Feb. 8 this year marks the Year of the Monkey in the Chinese calendar. (AP Photo/Alessandra Tarantino)
Romas Kostas Manolas wears the team jersey bearing a Chinese writing which reads: "The golden Monkey brings happiness and fortune " to greet the upcoming Chinese New Year , during a Serie A soccer match between Roma and Sampdoria at Rome's Olympic stadium, Sunday, Feb. 7, 2016. The Lunar New Year which falls on Feb. 8 this year marks the Year of the Monkey in the Chinese calendar. (AP Photo/Alessandra Tarantino) AP

Η "Marca" βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ρόμα στην Τριγκόρια για μια μεγάλη συνέντευξη του Κώστα Μανωλά, ο οποίος μίλησε για την πρεμιέρα του Champions League κόντρα στη Ρεάλ, το γκολ με τη Μπαρτσελόνα, τις φιλοδοξίες του και όχι μόνο.

Με τη μια στα βαθιά μπαίνει η Ρόμα στο φετινό Champions League, αφού στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων καλείται να αντιμετωπίσει την κάτοχο του τροπαίου τα τρία τελευταία χρόνια, τη Ρεάλ Μαδρίτης, το βράδυ της Τετάρτης (19/9, 22:00) στο "Σαντιάγο Μπερναμπέου".

Ο Κώστας Μανωλάς ετοιμάζεται για τη μεγάλη μάχη των "τζαλορόσι" με τους "μπλάνκος", όπου στόχος δεν είναι άλλος από ένα θετικό αποτέλεσμα. Όσο για τον ίδιο, θέλει να σταθεί όρθιος και να σταματήσει τους επιθετικούς των Μαδριλένων. Πρόκληση μεγάλη, αλλά με την αυτοπεποίθηση πάντα στα ύψη και χωρίς φόβο, θα μπει στο χορτάρι για να τα δώσει όλα για την ομάδα του.

Η ισπανική "Marca" βρέθηκε στο προπονητικό κέντρο της Ρόμα στην Τριγκόρια, ώστε να περάσει από... ανάκριση τον διεθνή σέντερ μπακ, ο οποίος είναι πολύ δημοφιλής και αγαπητός στη Μαδρίτη. Ο λόγος; Με δικό του γκολ πέρυσι η Μπαρτσελόνα βρέθηκε στο καναβάτσο στα προημιτελικά του θεσμού, με τη Ρόμα να προκρίνεται στα ημιτελικά και να "πέφτει" από τη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Μανωλάς μίλησε για πολλά θέματα. Για το ματς με τη Ρεάλ, τον σεβασμό στην ιστορία της, στην έλλειψη φόβου ασχέτως του μεγέθους του αντιπάλου, το γκολ με τη Μπαρτσελόνα που θεωρεί ως το καλύτερο στην καριέρα του, τις φιλοδοξίες του για το μέλλον και όχι μόνο.

"Είμαι ένας παίκτης που δίνει τα πάντα για την ομάδα του, όμως νομίζω ότι οι φίλαθλοι στην Ισπανία με θυμούνται για το γκολ με την Μπαρτσελόνα περισσότερο απ' οτιδήποτε άλλο. Είναι λογικό, βοήθησε και τη ομάδα μου να περάσει στα ημιτελικά, Θέλω πάντα να είμαι αισιόδοξος, επιθετικός, αλλά στις υπηρεσίες της ομάδας μου", ανέφερε αρχικά ο Μανωλάς σε ερώτηση για το πώς τον έχουν οι Ισπανοί στο μυαλό του.

Για το ότι η Ρόμα πέρυσι βρέθηκε κοντά στον τελικό της διοργάνωσης και αν μπορεί να το επαναλάβει, απάντησε πως "ναι ναι, βρεθήκαμε πολύ κοντά... Αποτύχαμε στο πρώτο ματς με τη Λίβερπουλ και στη ρεβάνς δεν μας δόθηκαν δυο πέναλτι. Κάπως έτσι δεν προκριθήκαμε στον τελικό".

Roma's Kostas Manolas, center, celebrates after scoring his side's third goal during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini)
Roma's Kostas Manolas, center, celebrates after scoring his side's third goal during a Serie A soccer match between Roma and Atalanta, in Rome's Olympic stadium, Monday, Aug. 27, 2018. (AP Photo/Andrew Medichini) AP PHOTO/ANDREW MEDICHINI

Εν συνεχεία, έπλεξε το εγκώμιο της Ρεάλ Μαδρίτης: "Είναι το καλύτερο κλαμπ, έχει τους καλύτερους παίκτες, είναι η κορυφαία ομάδα του κόσμου. Δεν είναι τυχαίο ότι κατέκτησε το Champions League τρία σερί χρόνια. Καμία άλλη ομάδα δεν το έχει κάνει και δεν έχει γίνει από το πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα για τη Ρεάλ Μαδρίτης".

Για το ότι η Ρεάλ έχει παίκτες με προσωπικότητα για τα μεγάλα ματς, ανέφερε: "Είναι πρωταθλήτρια, διότι έχει παίκτες με προσωπικότητα και χαρακτήρα. Έχει φτιάξει μια ομάδα που προκαλεί φόβο, έχει εμπειρία και χημεία, διότι είναι πολλά χρόνια οι παίκτες μαζί. Έχασε τον Ρονάλντο, αλλά παραμένει το ίδιο δυνατή.

Για τους φετινούς στόχους της ομάδας του, είπε πως "θέλουμε να παίξουμε και του χρόνου στο Champions League, άρα να τερματίσουμε στην πρώτη τετράδα. Γνωρίζουμε ότι η Γιουβέντους είναι η πιο δυνατή ομάδα στο πρωτάθλημα, αλλά εμείς θα περιμένουμε την ευκαιρία μας. Στο Champions League θέλουμε να περάσουμε τη φάση των ομίλων και βήμα βήμα και χωρίς μεγάλα λόγια να προχωρήσουμε".

Το Μπερναμπέου... περιμένει τον Μανωλά. Το γνωρίζει ότι είναι διάσημος στους φίλους της Ρεάλ; "Αποκλείσαμε τη Μπαρτσελόνα με δικό μου γκολ, μια ομάδα με πολλά πρωταθλήματα. Δεν ξέρω αν είμαι είδωλο όπως λένε, αλλά θα τα δώσω όλα για την ομάδα μου και ό,τι συμβεί. Σίγουρα θα είναι όμορφο".

Για το αν περιμένει κάποιο αφιέρωμα στο γήπεδο, απάντησε: "Δεν το ξέρω. Εσύ το λες και είναι κάτι που ακούς. Για μένα θα είναι ευχαρίστηση ότι οι φίλοι της Ρεάλ με υποδέχονται καλά. Ξέρω ότι με περιμένουν".

Μετέπειτα, ρωτήθηκε για το τι αισθάνθηκε μετά το γκολ επί της Μπαρτσελόνα: "Ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα στην καριέρα μου. Καταφέραμε να αποκλείσουμε την Μπαρτσελόνα του Μέσι, του Σουάρες και του Πικέ. Ένα μοναδικό συναίσθημα, απίστευτο, τόση πολλή ευτυχία".

Romas Kostas Manolas celebrates after scoring during a Serie A soccer match between Roma and Inter Milan, at Rome's Olympic Stadium, Sunday, Oct. 2, 2016. (AP Photo/Andrew Medichini)
Μανωλάς AP

Για το τι σκεφτόταν εκείνη τη στιγμή, δήλωσε: "Ηταν κάτι μοναδικό, που δεν μπορούσαμε να διανοηθούμε. Να νικήσεις 3-0 τη Μπαρτσελόνα σε ρεβάνς. Δεν θυμάμαι να έχει χάσει αποφασιστικό ματς με 3-0. Από την Παρί; Εγώ λέω κρίσιμο. Είναι άλλο πράγμα να τη νικήσεις και άλλο πράγμα να την αποκλείσεις".

Στη συνέχεια, ο Μανωλάς είπε πως δέχτηκε εκατοντάδες συγχαρητήρια μηνύματα από φίλους της Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν η Ρεάλ με τον Ρονάλντο έχει πέσει επίπεδο, απάντησε ότι " η Ρεάλ είναι πάντα Ρεάλ. Τώρα παίζει περισσότερο ως ομάδα. Παίκτες ο Μπέιλ βγαίνουν μπροστά, που ήταν πάντα πίσω από τον Ρονάλντο. Όλη η ομάδα έπαιζε γι' αυτόν και τώρα θα είναι πιο δυνατή".

Ο ίδιος φοβάται τη Ρεάλ; "Ποτέ" απάντησε και συνέχισε: "Ούτε εγώ, ούτε η Ρόμα φοβόμαστε κανέναν. Σεβασμός, ναι, αλλά όχι φόβος. Έχει εξαιρετική ομάδα η Ρεάλ, τρομερό κέντρο, άμυνα, αλλά δεν φοβόμαστε".

Τέλος, είπε πως δεν έχει μιλήσει με κανέναν από τη Ρεάλ Μαδρίτης για πιθανή μετεγγραφή και ότι ο ίδιος είναι συγκεντρωμένος στη Ρόμα, ενώ δεν επιλέγει παίκτη για τη "Χρυσή Μπάλα", θεωρώντας ότι είναι δύσκολη η επιλογή του καλύτερου. Όσο για το αν χωράει ο Μανωλάς στο ρόστερ της Ρεάλ, απάντησε: "Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το πω. Είμαι ένας ανταγωνιστικός παίκτης και μου αρέσει να δίνω τα πάντα. Μπορώ να πω αυτό".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ