Κάρβερ κατά Νταμπίζα: "Έφερνε παίκτες και δεν ήξερα ποιοι ήταν"

Κάρβερ

Ο πρώην προπονητής της Ομόνοιας, Τζον Κάρβερ, επιτέθηκε στον Νίκο Νταμπίζα, κατηγορώντας για υπερεξουσίες, λέγοντας τον ότι έφερνε παίκτες που ο ίδιος δεν γνώριζε.

Ξέσπασε κατά του Νίκου Νταμπίζα ο Τζον Κάρβερ. Ο Άγγλος πρώην προπονητής της Ομόνοιας αναφέρθηκε στη συνεργασία που είχε με τον τέως τεχνικό διευθυντή της κυπριακής ομάδας, λέγοντας ότι ο τελευταίος έχτισε ένα τεχνικό τιμ πιστό σε αυτόν και όχι στον προπονητή, που δεν λάμβανε υπόψιν του την άποψή του, καθώς και ότι έφερνε παίκτες που ο ίδιος δεν γνώριζε.

Ο Κάρβερ μίλησε στην ιστοσελίδα protathlima.com και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Όταν κλήθηκα να αναλάβω, όλοι στο προπονητικό τιμ ήταν ήδη εκεί. Έπρεπε να είχε γίνει αντίθετα. Να πάω εγώ πρώτα. Ήθελα να έχω μαζί μου ένα Άγγλο, τον Στιβ Στόουν, που πέρασε από ομάδες όπως η Άστον Βίλλα, η Πόρτσμουθ και άλλες. Όταν είχα έρθει πήγα και βρήκα τον Νίκο και του ζήτησα να έρθει ο Στιβ εδώ. Οι άλλοι στο επιτελείο ήταν καλά παιδιά, αλλά ήθελα τον δικό μου άνθρωπο, όχι μόνο για να μιλώ για το ποδόσφαιρο αλλά για οτιδήποτε. Είναι διαφορετικό να μιλάς την ίδια γλώσσα με τον άλλο. Όταν του το ζήτησα μου το αρνήθηκε.

Αργότερα πήγα στον πρόεδρο και με ρώτησε τι χρειάζομαι. Του είπα θέλω τον άνθρωπο μου και μου απάντησε πήγαινε φέρε τον. Δυστυχώς ήταν την εβδομάδα που είχαν έρθει οι οπαδοί στο «Ηλίας Πούλλος» και σκέφτηκα ότι δεν μπορώ να τον φέρω σε αυτή την κατάσταση. Ήταν εκφοβιστικό αυτό που έγινε. Εγώ δούλευα βήμα βήμα. Βδομάδα με βδομάδα. Το να φέρω κάποιο από την Αγγλία ήταν μεγάλη δέσμευση, όπως και εγώ δεσμεύτηκα. Θα μπορούσε να ήταν εδώ μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες κ.τ.λ και είπα ας δούμε πως πάνε τα πράγματα, μείνε εκεί που είσαι…

Όπως είπα τα άλλα παιδιά ήταν καλά. Προσπάθησαν και βελτίωσαν τα αγγλικά τους, αλλά δεν είναι το ίδιο να έχεις ένα άνθρωπο που δούλεψε ξανά μαζί σου. Ξέρει πως νιώθεις και πως σκέφτεσαι. Η αφοσίωση τους ήταν στον Νίκο, όχι σε εμένα και ήθελα κάποιο που να είναι αφοσιωμένος σε εμένα. Ήταν λίγο αφοσιωμένοι και σε εμένα, αλλά αν έπρεπε να διαλέξουν θα διάλεγαν τον Νίκο… Δεν είχαμε καν αναλυτή αντιπάλων. Ο αναλυτής θα ερχόταν την εβδομάδα που θα φεύγαμε και δεν ήταν δική μου επιλογή αλλά του Νταμπίζα. Ήξερα για τον αναλυτή, αλλά δεν ήξερα τον αναλυτή…»

Πιστεύεις πως ο τρόπος που δούλευε ο Νταμπίζας ήταν λανθασμένος;

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν εντελώς λανθασμένος γιατί ίσως αυτός είναι ο τρόπος λειτουργίας σε αυτό το κομμάτι της Ευρώπης. Υπήρχαν και τεχνικοί διευθυντές όπως ο Νίκος και στην Αγγλία, αλλά υπήρχαν και άλλοι όπως αυτόν που είχα εγώ στο Τορόντο. Πίστευα ότι θα είχα περισσότερο λόγο στο ποιοι θα έρθουν και ποιοι θα φύγουν, γιατί εγώ ήμουν αυτός που θα δούλευα μαζί τους. Στο παρελθόν είχα δουλέψει ξανά με τεχνικό διευθυντή. Όταν ήμουν στο Τορόντο. Αυτός ερχόταν και μου έλεγε, «Τζον τι παίκτες θέλεις;» και απαντούσα για παράδειγμα αριστερό μπακ. Αυτός μου έφερνε 5 επιλογές και μου έδινε όλα τα δεδομένα, οικονομικά και ποιοτικά και εγώ διάλεγα.»

Δεν ξέρατε ότι θα δουλεύατε με αυτό τον τρόπο όταν υπογράφατε;

«Όχι. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα γιατί ήμουν στην Αμερική».

Δεν σας έδωσε αρκετές πληροφορίες ο Νταμπίζας;

«Όχι. Τον ήξερα σαν ποδοσφαιριστή και αυτός ήταν από τους κύριους λόγους που ήξερα πως θα ήταν πρόκληση. Ήξερα λίγα πράγματα για την ομάδα, για την ιστορία, τους οπαδούς».

Ο Νίκος Νταμπίζας δεν πήρε την γνώμη σας για κανένα από τους παίκτες που έχει φέρει;

«Για τους περισσότερους όχι. Μπορεί να τους ανέφερε όταν ήδη ήταν στο αεροπλάνο για να έρθουν. Στην προετοιμασία στην Αυστρία, έρχονταν παίκτες και εγώ δεν ήξερα καν ποιοι ήταν. Ήξερα τον Ματ. Μιλήσαμε μαζί με τον Νίκο πριν έρθει στην ομάδα. Μιλήσαμε και για τον Άρνασον. Σχεδόν πήγε να ναυαγήσει αυτή η περίπτωση το τελευταίο λεπτό γιατί ο Νίκος προσπαθούσε να πάρει κάποιο άλλο, αλλά είπα πως τον θέλω. Δεν είναι στο κορυφαίο επίπεδο αλλά ήταν καλύτερος από το υλικό που είχαμε. Στην συνέχεια θα μπορούσαμε να βρούμε κάτι ακόμη καλύτερο και να πάει σαν 3η επιλογή. Αυτή είναι η φιλοσοφία μου».

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου:

«Τον Ιανουάριο χάσαμε μια κίνηση λόγω του τερματοφύλακα και έτσι είχαμε μόνο τρεις κινήσεις. Εκεί τα πράγματα ήταν δύσκολα και περιορισμένα».

Για την σχέση του με τον Νταμπίζα:

«Πριν έρθω, είχα καλή σχέση μαζί του όταν ήταν ποδοσφαιριστής. Απογοητεύτηκα λίγο όταν ήρθα εδώ, αλλά του τα είπα αυτά. Του είπα τις σκέψεις μου. Ότι έπρεπε να έχω περισσότερο λόγο στο ποιοι παίκτες θα έρθουν στην ομάδα, ότι έπρεπε να επικοινωνούμε πολύ καλύτερα. Έχουμε ακόμη επαφή, μιλήσαμε 2 φορές από τότε που έφυγε από την ομάδα.

Μου τηλεφώνησε από το Νιούκαστλ πριν λίγες εβδομάδες. Όταν είχε αποχωρήσει για την Αμερική μετά τον αποκλεισμό από το κύπελλο. Δεν ήταν σωστή απόφαση λόγω της έλλειψης σωστής επικοινωνίας. Ένιωσα λίγο απομονωμένος γιατί όλα τα άλλα παιδιά του τιμ έφυγαν για την Ελλάδα και εγώ ήμουν εδώ με την σύζυγο μου. Ήμουν πληγωμένος γιατί έμεινα μόνος μου και δεν μπορούσα να μιλήσω με τον Νίκο. Ήθελα κάποιες εξηγήσεις. Επικοινώνησε  μαζί μου την τελευταία μέρα που θα πήγαινε Ελλάδα και βρεθήκαμε για περίπου ενάμιση ώρα και του είπα κάποιες αλήθειες».

Επέμβαινε στις αποφάσεις πριν ή κατά την διάρκεια του αγώνα;

«Όχι ποτέ! Δεν ήρθε ποτέ απευθείας και να μου πει πρέπει να βάλεις αυτόν ή τον άλλον. Μπορεί να είχε μιλήσει με τον Γιώργο Σίμο αλλά δεν μπορώ το γνωρίζω αυτό. Ίσως κάποιες φορές όταν ζητούσα την άποψη του Σίμου να μου έλεγε τις απόψεις του Νταμπίζα. Ποτέ δεν επικοινώνησε ο Νίκος με τον πάγκο και τον Γιώργο για να μου μεταφέρει κάποιο μήνυμα! Είναι εξάλλου ένας από τους κανόνες μου πως κανείς δεν πρέπει να έχει μαζί του τηλέφωνο εκτός από τον τιμ μάνατζερ για άλλους λόγους».

Αν έχει παράπονο από τον Νταμπίζα:

«Δεν έχω κανένα παράπονο από τον Νίκο. Ο Νίκος είναι στο ξεκίνημά του σαν τεχνικός διευθυντής, εγώ κάνω αυτή την δουλειά για 30 χρόνια και έτσι καταλαβαίνω… Έχω μια σχέση μαζί του και θα την κρατήσω. Μπορεί να είχαμε διαφορετικές απόψεις όπως και με άλλους, αλλά τα λέγαμε και την επόμενη μέρα όλα ήταν μια χαρά».

Αν του είχε κάνει πιο συγκεκριμένους τους στόχους της ομάδας ο Νταμπίζας...

«Ποτέ δεν είπαμε πως θα πηγαίναμε για πρωτάθλημα, αλλά εγώ ήξερα πως έπρεπε να τερματίσουμε πάνω από την 4ηθέση. Ο Νίκος μιλούσε συνέχεια για το κύπελλο, το κύπελλο, το κύπελλο…  Του έδινε μεγάλη έμφαση και έτσι έπρεπε, αλλά όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Αν μπορούσα θα έβαζα σε κάθε παιχνίδι την καλύτερη δυνατή εντεκάδα, αλλά δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Έχεις τραυματισμούς, κάρτες και ίσως χάσεις παίκτες για μεγάλο διάστημα αν τους παίζεις συνέχεια».

Πώς κρίνεις τις αποφάσεις του Νταμπίζα, σχετικά με τους παίκτες που έφερε στην ομάδα;

«Όλα έχουν να κάνουν με απόψεις. Ο Νίκος είχε τις απόψεις του. Όλοι έχουμε. Αυτό που ο Νίκος βλέπει ως καλό παίκτη, μπορεί να μην είναι το ίδιο με αυτό που βλέπω εγώ. Αν δώσεις σε κάποιο αυτή την ευθύνη και αυτός παίρνει όλες τις αποφάσεις τότε θα πρέπει να τις υποστηρίζει μέχρι τέλους».

Τι θα άλλαζες αν επέλεγες εσύ τους παίκτες:

«Είναι ξεκάθαρο ότι μπροστά τα πηγαίναμε καλά και θα έπρεπε να βρούμε τις λύσεις στα μετόπισθεν.  Θα σας πάρω στην περσινή χρονιά. Υπήρχε ένας νεαρός, ο Χαφέζ, που ήταν καλός παίκτης για το αριστερό άκρο της άμυνας. Ήταν καλύτερος παίκτης από τον Παντελιάδη και αυτό δεν ήταν λογικό. Να φύγει δηλαδή και να τον αντικαταστήσει ένας όχι τόσο καλός όσο αυτός».

(AP Photo/Scott Heppell)

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Η Desiree Akhavan ξέρει τι κάνει μια λεσβιακή σκηνή πραγματικά σέξι

Μιλήσαμε με τη σκηνοθέτιδα του 'Miseducation of Cameron Post' για το πώς έφτιαξε μία ταινία για κλινικές 'θεραπείας' ομοφυλοφίλων στην Αμερική του Trump, την ανώμαλη προσγείωσή της μετά το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ Sundance, και το κλειδί για μια αυθεντική, λεσβιακή ερωτική σκηνή.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24