ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Στους "8" του Κόπα Άφρικα η Νιγηρία, 3-2 το Καμερούν

Στους "8" του Κόπα Άφρικα η Νιγηρία, 3-2 το Καμερούν

Η Νιγηρία προηγήθηκε του Καμερούν, πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου βρέθηκε να χάνει και τελικά έκανε την ανατροπή. Επικράτησε 3-2 και πέρασε στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα.

Συναρπαστική αναμέτρηση έγινε στην Αλεξάνδρεια ανάμεσα σε Νιγηρία και Καμερούν, στο πλαίσιο των "16" του Κόπα Άφρικα. Οι Νιγηριανοί επικράτησαν 3-2, πέρασαν στα προημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Νότια Αφρική - Αίγυπτος.

Οι Νιγηριανοί άνοιξαν το σκορ στο 19ο λεπτό, όταν ο Οντιόν Ιγκάλο της Σανγκάη Σενχούα εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και με κοντινό πλάσέ έκανε το 1-0. Οι Καμερουνέζοι έφτασαν στο 1-1 με πλασέ στην κίνηση του Μπαοκέν, έπειτα από σέντρα του Μπασογκόγκ.

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος, στο 44', ο Εντζιέ μπήκε στην περιοχή και με πλασέ νίκησε τον Ακπέγι γράφοντας το 1-2. Η συνέχεια του αγώνα ήταν συναρπαστική. Στο 63' η Νιγηρία έκανε το 2-2 με δυνατό κοντινό σουτ του Ιγκάλο, ενώ στο 66' ο Ιγουόμπι με πλασέ έκανε το 3-2, που έμεινε μέχρι τέλους.

Βασικός για τους ηττημένους ήταν ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού, Γιαγιά Μπανανά. Δεν χρησιμοποιήθηκε ο εξτρέμ που έμεινε ελεύθερος από τον Πανιώνιο, Ολιβιέ Μπουμάλ.

ΝΙΓΗΡΙΑ (Γκέρνοτ Ρορ): Ακπέγι, Αουάζιεμ, Άινα, Ομερούο, Τρόοστ-Έκονγκ, Ιγουόμπ, (90'+1' Μπαλογκούν), Ετέμπο, Εντιντί, Σιμόν (61' Τσουκουέζε), Μούσα, Ιγκάλο (85' Ονουάτσου).

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Κλάρενς Ζέεντορφ): Ονανά, Μαντζέκ (62' Ζαμπό Αντρέ-Φρανκ), Μπανανά, Ενγκαντέ-Ενγκατζί, Φάι, Εντζιέ (70' Εκαμπί), Ογιονγκό, Κουντέ - Μαλόνγκ (87' Ζουά), Σούπο-Μότιν, Μπασογκόγκ, Μπαοκέν









TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ