CHAMPIONS LEAGUE

Ντόρτμουντ - Τότεναμ 0-1: Λορίς και Κέιν έστειλαν τους Λονδρέζους στα προημιτελικά

Tottenham forward Harry Kane, right, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between Borussia Dortmund and Tottenham Hotspur at the BVB stadium in Dortmund, Germany, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Martin Meissner)
Tottenham forward Harry Kane, right, celebrates after scoring the opening goal during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between Borussia Dortmund and Tottenham Hotspur at the BVB stadium in Dortmund, Germany, Tuesday, March 5, 2019. (AP Photo/Martin Meissner) AP PHOTO/MARTIN MEISSNER

Με τον Λορίς να κατεβάζει ρολά στο πρώτο ημίχρονο και τον Κέιν να "χτυπάει" στο δεύτερο, η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Ντορτμουντ στην Βεσταφαλία και με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκε πανηγυρικά στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League (VIDEOS).

Πανάξια πρόκριση! Μετά το εντυπωσιακό 3-0 στο "Γουέμπλεϊ", η Τότεναμ πανηγύρισε νίκη επί της Ντόρτμουντ και στην Βεστφαλία με 1-0 και πήρε το εισιτήριο για τους "8" του Champions League με εμφατικό τρόπο απέναντι στην πρωτοπόρο της Bundesliga.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο 25λεπτο βρήκε την Τότεναμ να απορροφά με σχετική άνεση τους κραδασμούς από την πίεση της Ντόρτμουντ, καθώς στο διάστημα αυτό η ομάδα του Ποτσετίνο ανησύχησε ουσιαστικά μόλις δύο φορές.

Στο 11' ο Ρόις μπήκε στην περιοχή αλλά πριν κάνει το πλασέ από πλεονεκτική θέση του απέσπασε τη μπάλα ο Βερτόνχεν με υποδειγματικό τάκλιν ενώ στο 21' η μπάλα κόντραρε στον Σάντσες από το σουτ του Ρόις μέσα από την περιοχή και ο Λορίς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 31' η Τότεναμ είχε τη χρυσή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ και να "τελειώσει" πρόωρα την υπόθεση πρόκριση για αυτήν αλλά το πλασέ του Σον στο τετ α τετ που είχε με τον Μπούρκι ήταν άστοχο, για να ακολουθήσει μία δεκάλεπτη πολιορκία από πλευράς Γερμανών που τέσταρε τις αντοχές των "σπιρουνιών".

Εκεί όμως "μίλησε" η τεράστια κλάση και η μεγάλη εμπειρία του αρχηγού Ούγκο Λορίς. Ο Γάλλος παγκόσμιος πρωταθλητής απέκρουσε την κοντινή κεφαλιά του Βάιγκλ στο 31' και τρία λεπτά αργότερα έκανε εκπληκτική απόκρουση σε κόρνερ σε φαλτσαριστό σουτ του Γκέτσε, ενώ στο 37' είπε "'όχι" και στον Σάντσο.

Κάπως έτσι το φινάλε του ημιχρόνου βρήκε τους "κιτρινόμαυρους" να έχουν να επιδείξουν 11 τελικές προσπάθειες, εκ των οποίων οι 5 στην εστία, με την Τότεναμ να κρατάει το μηδέν στην εστία και να βάζει τα θεμέλια της πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Όσο για τη στιγμή που τα "σπιρούνια" κλείδωσαν την πρόκριση και δεν κοίταξαν ποτέ πίσω στο ματς, αυτή ήρθε στο 49': ο Σισοκό έβγαλε κάθετη πάσα για τον Κέιν και ο Άγγλος διεθνής φορ ξεχύθηκε μόνος στην αντίπαλη περιοχή, για να εκτελέσει με ασύλληπτο σουτ τον Μπούρκι και να κάνει το 1-0.

Με το τέρμα μάλιστα αυτό (πρώτο που δέχτηκε εντός έδρας η Ντόρτμουντ στο φετινό Champions League) ο Κέιν έγινε ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Τότεναμ στα Κύπελλα Ευρώπης αφού έφτασε τα 24, αφήνοντας στη 2η θέση τον Ζερμέιν Ντεφό με 23.

Πλέον, με το συνολικό σκορ των δύο ομάδων στο 4-0 υπέρ των Λονδρέζων οι Γερμανοί έχασαν κάθε ελπίδα, με τους παίκτες του Λουσιέν Φαβρ να θέλουν αλλά να μην μπορούν να διασπάσουν την άριστα οργανωμένη άμυνα της Τότεναμ και να βρίσκουν συνεχώς σε... τείχος με το ανορθόδοξο παιχνίδι τους (φλύαρη κατοχή και αμέτρητα γεμίσματα).

Η κεφαλιά του Πούλισιτς στο 76' που έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, το σουτ του Λάρσεν στο 84' που κατέληξε στην αγκαλιά του Λορίς και αυτό του Γκέτσε στο 89' που έφυγε άουτ ήταν οι τρεις μοναδικές τελικές προσπάθειες της Ντόρτμουντ στο δεύτερο ημίχρονο, με το φινάλε να βρίσκει την Τότεναμ να πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση στα προημιτελικά με δύο νίκες επί της BVB.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Μπούρκι, Βολφ (62' Λάρσεν), Ακανζί, Ντιαλό, Γκερέιρο (62' Πούλισιτς), Βιτσέλ, Βάιγκλ, Σάντσο, Γκέτσε, Ρόις (74' Ντιλέινι), Αλκάθερ

ΤΟΤΕΝΑΜ: Λορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνχεν, Οριέ, Γουίνκς (55' Ντάιερ), Σισοκό, Ντέιβις, Σον (71' Λαμέλα), Έρικσεν (83' Ρόουζ), Κέιν

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ - ΤΟΤΕΝΑΜ 0-1 (HIGHLIGHTS):

Photo Credits: AP Photo/Martin Meissner

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ 1-4: Διαστημικό ποδόσφαιρο ο "Αίαντας", ταπείνωσε τη "Βασίλισσα"
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ