CHAMPIONS LEAGUE

Μπλαν: "Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έπεσε πάρα πολύ"

Μπλαν: "Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός έπεσε πάρα πολύ"
INTIME SPORTS

Ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας του και τη νίκη με 4-1 επί του Ολυμπιακού εμφανίστηκε ο Λοράν Μπλαν, τονίζοντας πως σημαντικό ρόλο έπαιξε η πτώση των "ερυθρολεύκων" στο δεύτερο μέρος.

Το πρόβλημα της ομάδας του στο πρώτο μέρος καθώς και τους λόγους της βελτίωσης στην επανάληψη ανέλυσε ο Λοράν Μπλαν.

Ο Γάλλος τεχνικός παραδέχτηκε πως ο Ολυμπιακός τους δυσκόλεψε αλλά έπεσε πολύ στο δεύτερο μέρος, ενώ αρνήθηκε να "κρεμάσει" τους Μαρκίνιος και Μότα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις των Γάλλων δημοσιογράφων.

Για το αν είναι ευχαριστημένος κι αν φοβήθηκε: "Βεβαίως και είμαι ευχαριστημένος. Δεν φοβήθηκα και δεν φοβηθήκαμε σαν ομάδα. Ο Ολυμπιακός μας δημιούργησε κάποια προβλήματα και θα μπορούσε σε οποιαδήποτε ομάδα όταν παίζει εντός έδρας. Εμείς όμως είχαμε την κατοχή στο πρώτο μέρος, ήμασταν ισόπαλοι και είπα στους παίκτες μου πως έχουμε άλλα 45 λεπτά, δεν έχουμε να τίποτα φοβηθούμε και πως πρέπει να παίξουμε αυτό που ξέρουμε. Ο Ολυμπιακός έβγαλε ενέργεια, μας πίεσε αλλά στο δεύτερο έπεσε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα εμείς να ανεβούμε και να πάρουμε τη νίκη".

Για το αν υπήρχε πρόβλημα στο κέντρο και στο δημιουργικό κομμάτι: "Όντως υπήρχε ένα θέμα στο πρώτο μέρος, γιατί ξεκινούσαμε από πολύ πίσω. Αυτή βέβαια είναι η φιλοσοφία μας να ξεκινάμε τις επιθέσεις από την άμυνα, όμως οι γραμμές μας ήταν κομμένες. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερα και οι γραμμές μας έκλεισαν. Παίξαμε πιο κοντά".

Για το αν έπαιξε ρόλο η αλλαγή του Λαβέτσι: "Ο Λαβέτσι μπήκε στο ματς γιατί ο Μόουρα τραυματίστηκε. Όλοι όμως ήταν ετοιμοπόλεμοι. Όταν έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, σε βοηθάει στη συνέχεια του αγώνα. Άλλωστε δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Στο δεύτερο μέρος επίσης είχαμε πολύ περισσότερους χώρους".

Για το αν το πρώτο ματς είναι σημαντικό στους ομίλους: "Το πρώτο ματς όντως είναι σημαντικό, αλλά όταν τελειώνει μετά γίνεται το δεύτερο ματς πιο σημαντικό. Το πρώτο ματς σε βοηθάει να ξεκαθαρίσεις κάποια πράγματα και να σου δώσει κουράγιο η νίκη, ειδικά όταν παίζεις εντός με τον Ολυμπιακό. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε στο παιχνίδι μας και αναπτυχθήκαμε όπως θέλουμε".

Για τις δύο νίκες με Μπορντό και Ολυμπιακό κι αν τους βοηθάει ενόψει Μονακό: "Σίγουρα η νίκη θα βοηθήσει ψυχολογικά, όμως θα προτιμούσα να είχα μερικές μέρες παραπάνω για να ξεκουραστούμε. Το ματς με την Μονακό έρχεται νωρίς, όμως θα προετοιμαστούμε κατάλληλα όσες μέρες μας έχουν απομείνει".

Για το αν έφταιγε ο Μαρκίνιος στην άμυνα: "Ποτέ δεν φταίει ένας παίκτης. Στο πρώτο μέρος έφταιγε όλη η αμυντική γραμμή που ήταν πολύ πίσω λόγω της πίεσης, ενώ υπήρξαν μεγάλες αποστάσεις με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως είναι το πρώτο ευρωπαϊκό μας παιχνίδι. Ο Μαρκίνιος δεν έφταιγε σε τίποτα. Αντίθετα, δεν ήταν έτοιμος να παίξει 90 λεπτά, αλλά έβαλε και ένα γκολ. Δεν φταίει στο γκολ της ισοφάρισης και θεωρώ πως είστε αυστηρός με τον συγκεκριμένο παίκτη".

Για την μέτρια απόδοση του Μότα στο πρώτο μέρος: " Βλέπετε πολύ αρνητικά τους αμυντικούς παίκτες, όμως δεν φταίνε αυτοί. Είχαμε πίεση και όλη η ομάδα έπαιζε πίσω. Στο δεύτερο μέρος απελευθερώθηκε, έκανε κούρσες και πήγε μπροστά. Επομένως δεν υπάρχει θέμα".

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ