CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-1

Barcelona's forward Pedro Rodriguez (R) celebrates after scoring next to Real Madrid's goalkeeper and captain Iker Casillas (L) during the Champions League semi-final second leg football match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 3, 2011. AFP PHOTO / SIU WU  (Photo credit should read Siu Wu/AFP/Getty Images)
Barcelona's forward Pedro Rodriguez (R) celebrates after scoring next to Real Madrid's goalkeeper and captain Iker Casillas (L) during the Champions League semi-final second leg football match between Barcelona and Real Madrid at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 3, 2011. AFP PHOTO / SIU WU (Photo credit should read Siu Wu/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 στο "Καμπ Νόου" και οι Καταλανοί πήραν την πρόκριση στον τελικό της 28ης Μαΐου στο "Γουέμπλεϊ", έχοντας νικήσει με 2-0 στην Μαδρίτη (videos)

Ο τιμωρημένος, Ζοζέ Μουρίνιο, δεν πήγε τελικά καθόλου στο γήπεδο και είδε το ματς από το ξενοδοχείο, ενώ σίγουρα θα έχει παράπονα για το γκολ του Ιγκουαΐν που ακυρώθηκε στο 47', όταν ακόμη το ματς ήταν στο 0-0.

Το σκορ άνοιξε ο Πέδρο για την Μπαρτσελόνα στο 54' από εντυπωσιακή ασίστ του Αντρές Ινιέστα, ενώ η Ρεάλ ισοφάρισε στο 64' με τον Μαρσέλο, από πάσα του Άνχελ ντι Μαρία.

Η αναμέτρηση αυτή ήταν ιδιαίτερη για τον Ερίκ Αμπιντάλ, καθώς ο Γάλλος στο 90' πέρασε ως αλλαγή στο ματς και αποθεώθηκε, επιστρέφοντας στα γήπεδα 47 ημέρες μετά την επέμβαση για αφαίρεση όγκου στο συκώτι.

Αυτός είναι ο 7ος τελικός για τους "μπλαουγκράνα" στο Champions League (και ως κύπελλο πρωταθλητριών), ενώ αν είναι νικηφόρος αυτό θα γίνει για 3η σερί φορά, αφού είχαν νικήσει στους δύο τελευταίους την Άρσεναλ το 2006 και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009.

Δύο χρόνια μετά λοιπόν θα επαναληφθεί, εκτός απροόπτου, στο "Γουέμπλεϊ" ο τελικός που διεξήχθη στο "Ολίμπικο" της Ρώμης. Τότε η "Μπάρτσα" είχε νικήσει με 2-0 έχοντας σκόρερς τους Ετο'ό και Μέσι, ενώ η ομάδα του Μάντσεστερ μόνο με... αυτοκτονία δεν προκριθεί την Τετάρτη, καθώς έχει νικήσει με 2-0 την Σάλκε μέσα στο Γκέλζενκιρχεν.

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-1

Σκόρερς: 54' Πέδρο / 64' Μαρσέλο

Γήπεδο: "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη

Διαιτητής: Φρανκ ντε Μπλέεκερε (Βέλγιο)

Έπρεπε να φτάσει το ματς στο 22ο λεπτό για να δημιουργηθεί η πρώτη καλή φάση. Ο Τσάβι εκτέλεσε το πρώτο κόρνερ του αγώνα από δεξιά, η άμυνα της Ρεάλ... κοιμήθηκε και ο Σέρχιο Μπουσκέτς βρέθηκε μόνος λίγο έξω από την μικρή περιοχή αλλά την κεφαλιά του μπλόκαρε ο Ίκερ Κασίγιας.

Ο τερματοφύλακας της εθνικής Ισπανίας στο 32' απέκρουσε αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε την μπάλα μετά από ένα τεχνικό σουτ του Λιονέλ Μέσι, λίγο έξω από την περιοχή.

Ο Αργεντινός ένα λεπτό αργότερα έχασε ακόμη καλύτερη ευκαιρία, όταν κατέβασε εντυπωσιακά, απέφυγε με όμορφη κίνηση δύο αμυντικούς, αλλά το διαγώνιο σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε άουτ.

Η πίεση έγινε έντονη στα καρέ της Ρεάλ και στο 34' ο Κασίγιας είχε διπλή επέμβαση σε σουτ και εν συνεχεία κοντινή κεφαλιά του Βίγια, ενώ στο 35' το μακρινό σουτ του Πέδρο πέρασε άουτ.

Στο 37' ξανά ο Μέσι σούταρε και ο Κασίγιας απέκρουσε, ενώ στο 40' η "βασίλισσα" έβγαλε αντεπίθεση με τον Ρονάλντο από δεξιά, όμως από την σέντρα του ο Βαλντές μπλόκαρε προ του Ιγκουαΐν.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στο 47' ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Μπαρτσελόνα, αλλά ο Βέλγος διαιτητής το ακύρωσε το γκολ.

Ο Ρονάλντο έκανε την πάσα στον Αργεντινό και εν συνεχεία συγκρούστηκε με τον Πικέ, έπεσε στο έδαφος και πέφτοντας βρήκε και τον Μαστσεράνο στο πόδι με συνέπεια να πέσει και αυτός.

Ο Ιγκουαΐν στην περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βαλντές, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε, καθώς χωρίς να το θέλει ο Ρονάλντο ανέτρεψε τον Μαστσεράνο και ο διαιτητής το θεώρησε αυτό φάουλ.

Στο 54' ο Πέδρο άνοιξε το σκορ για την Μπαρτσελόνα. Ο Αντρές Ινιέστα ήταν ο δημιουργός με εντυπωσιακή πάσα από τον άξονα, έβγαλε μόνο τον Πέδρο με τον Κασίγιας και ο Καταλανός με πλασέ νίκησε τον αντίπαλό του, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή του γωνία, για το 1-0.

Η απάντηση της Ρεάλ ήρθε στο 64', με τον Μαρσέλο να ισοφαρίζει σε 1-1, έπειτα από την ψύχραιμη αντίδραση του Άνχελ ντι Μαρία.

Ο Αργεντινός με εντυπωσιακή προσπάθεια απέφυγε τον Μαστσεράνο, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με το δεξί για να χτυπήσει η μπάλα στο αριστερό δοκάρι και να επιστρέψει σε αυτόν. Ο Ντι Μαρία ήταν ψύχραιμος έδωσε πάσα στον Μαρσέλο, ο οποίος από κοντά πλάσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Η Μπαρτσελόνα εν συνεχεία έλεγξε το ματς και δεν επέτρεψε να δημιουργηθούν άλλες φάσεις, ενώ στο 90' όλος ο κόσμος στο "Καμπ Νόου" αποθέωσε τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος αντικατέστησε τον Κάρλες Πουγιόλ και επέστρεψε στα γήπεδα 47 μέρες μετά την επέμβαση για αφαίρεση όγκου στο συκώτι.

Μάλιστα, μετά το σφύριγμα της λήξης οι παίκτες της Μπαρτσελόνα έπιασαν τον Αμπιντάλ και τον... πέταγαν όλοι μαζί στον αέρα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βίκτορ Βαλντές, Ντανιέλ Άλβες, Μαστσεράνο, Πικέ, Πουγιόλ (90' Αμπιντάλ), Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (92' Άφελαϊ), Μέσι, Βίγια (74' Σεϊντού Κεϊτά).

ΡΕΑΛ: Κασίγιας, Αρμπελόα, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ραούλ Αλμπιόλ, Μαρσέλο, Λασανά Ντιαρά, Τσάμπι Αλόνσο, Κακά (60' Μεσούτ Εζίλ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (55' Αντεμπαγιόρ).

***στον πάγκο για την Μπαρτσελόνα έμειναν οι Ολαθάμπαλ, Φοντάς, Τιάγκο Αλκάνταρα και Χεφρέν, ενώ για την Ρεάλ οι Ντούντεκ, Γκαράι, Νάτσο, Γκρανέρο και Μπενζεμά

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

11 γκολ

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

8 γκολ

Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)

7 γκολ

Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

6 γκολ

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ

Ραούλ (Σάλκε)

4 γκολ

Εντουάρντο (Σαχτάρ)

Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)

Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)

Λουΐζ Αντριάνο (Σαχτάρ)

Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ)

Χέφερσον Φαρφάν (Σάλκε)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Χαβιέρ Ερνάντες (Μάν. Γιουν.)

* ΑΣΙΣΤΣ: 6 Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ). 5 Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα), Άαρον Λένον (Τότεναμ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ). 4 Ράιαν Γκιγκς (Μάν. Γιουν.), Χουάν Κούλιο (Κλουζ), Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ) και Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα). 3 Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Γκόραν Πάντεβ (Ίντερ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Σαμίρ Νασρί (Άρσεναλ), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ), Ντόουγκλας Κόστα (Σαχτάρ), Άνχελ ντι Μαρία (Ρεάλ) και Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-1 (highlights)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-1 (extended highlights)

Μπαρτσελόνα - Ρεάλ 1-1 (goals)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ