CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Λίβερπουλ: Ο Αγγλοφάγος Μέσι κόντρα στο ρεκόρ των "κόκκινων"

Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Barcelona forward Lionel Messi celebrates after scoring his side's opening goal during a Spanish La Liga soccer match between FC Barcelona and Levante at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Μπαρτσελόνα και Λίβερπουλ ετοιμάζονται για την πρώτη τιτανομαχία, με τον "Αγγλοφάγο" Λιονέλ Μέσι να ψάχνει το πρώτο του γκολ κόντρα στους "κόκκινους" και τους παίκτες του Κλοπ να θέλουν να συνεχίσουν την τρομερή παράδοση που συνοδεύει την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ στο "Καμπ Νόου".

Μετά την πρώτη μάχη των μεγάλων αουτσάιντερ το βράδυ της Τρίτης που βρήκε τον Άγιαξ να επικρατεί 1-0 της Τότεναμ στο Λονδίνο και να αποκτάει αβαντάζ πρόκρισης για τον τελικό της 1ης Ιουνίου στην Μαδρίτη, τώρα παίρνει σειρά η κόντρα των μεγαθηρίων, με την Μπαρτσελόνα να υποδέχεται την Λίβερπουλ στο "Καμπ Νόου" ( Live από το Sport24.gr).

Αναμφίβολα πρόκειται για ένα από τα πιο λαμπερά ζευγάρια που θα μπορούσαν να προκύψουν σε ημιτελική φάση Champions League καθώς αμφότερες έχουν σηκώσει πέντε φορές το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά, με τους "μπλαουγκράνα" να το έχουν κατακτήσει τελευταία φορά το 2015 (έκτοτε δεν είχαν ξαναφτάσει στα ημιτελικά) και τους "κόκκινους" να είναι οι φιναλίστ του περυσινού τελικού (μοναδική εκ των τεσσάρων που δηλώνει παρούσα στα ημιτελικά για δεύτερη διαδοχική χρονιά).

"Η πρόθεσή μας είναι φυσικά να νικήσουμε, αλλά ξέρουμε πως είναι εξίσου σημαντικό να μην τους επιτρέψουμε να σκοράρουν. Θα πρέπει να κάνουμε δύο καλά ματς. Εκμεταλλεύονται τα λάθη σου και μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά αν κάνεις έστω και ένα άσχημο 15λεπτο", τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος πριν λίγα 24ωρα πανηγύρισε το δεύτερο σερί πρωτάθλημά του ως προπονητής της Μπαρτσελόνα με το 1-0 επί της Λεβάντε.

Σκόρερ του μοναδικού τέρματος εκείνου του αγώνα ήταν ο "συνήθης ύποπτος" Λιονέλ Μέσι που έφτασε τα 34 στη φετινή La Liga και τα 46 συνολικά μέσα στη σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις (σε 45 συμμετοχές), με τον Pulga να βλέπει την Λίβερπουλ ως μία ακόμα πρόκληση στην καριέρα του.

ΑΜΕΙΛΙΚΤΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ PREMIER LEAGUE

Και αυτό γιατί μετράει μέχρι στιγμής 24 γκολ σε 32 ματς κόντρα σε πέντε διαφορετικές αγγλικές ομάδες (3 στην Τσέλσι σε 10 ματς, 9 στην Άρσεναλ σε 6 ματς, 6 στην Μάντσεστερ Σίτι σε 6 ματς, 4 στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε 6 ματς, 2 στην Τότεναμ σε 2 ματς), μεταξύ των οποίων όμως δεν βρίσκεται η Λίβερπουλ!

Ο Μέσι είχε αντιμετωπίσει τους "κόκκινους" στη φάση των "16" τη σεζόν 2016-17 όντας 19 ετών, με τον Αργεντινό επιθετικό να μην καταφέρνει ωστόσο να βρει το στόχο στα 180 λεπτά που αγωνίστηκε. Έξτρα κίνητρο σε αυτό το ματς θα έχουν πάντως και οι Λουίς Σουάρες και Φιλίπε Κουτίνιο που θα τεθούν αντιμέτωποι κόντρα στην πρώην ομάδα τους, με τον Ουρουγουανό να έχει πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα το 2014 μετά από 3,5 σούπερ παραγωγικά χρόνια στους "κόκκινους" και τον Βραζιλιάνο να μεταπηδάει στους Καταλανούς τον Ιανουάριο του 2018 έπειτα από πέντε άκρως επιτυχημένα χρόνια στο "Άνφιλντ".

Σε αντίθεση με την Μπαρτσελόνα που εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα (26ος τίτλος La Liga στην ιστορία της), η Λίβερπουλ εξακολουθεί να δίνει μάχη για την κατάκτηση της Premier League, με τα δεδομένα να είναι όμως εις βάρος της. Ναι μεν έχει μαζέψει ήδη 91 βαθμούς, συγκομιδή που συνιστά ρεκόρ στην 127χρονη ιστορία της, όμως βρίσκεται έναν βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και για να πάρει το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1990 χρειάζεται ένα τεράστιο δώρο είτε από την Λέστερ είτε από την Μπράιτον στο φινάλε. Ουσιαστικά, έχει μεγάλες πιθανότητες να κλείσει τη σεζόν με 97 βαθμούς και να μείνει δεύτερη!

Το γεγονός αυτό ίσως την κάνει να πεισμώσει ακόμα περισσότερο στα ματς με την Μπαρτσελόνα καθώς έχει την ευκαιρία να φτάσει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στον τελικό του Champions League και να κυνηγήσει αυτό που δεν μπόρεσε να πάρει πέρυσι απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης στο Κίεβο, το 6ο "ιερό δισκοπότηρο" και πρώτο μετά το 2005 και το έπος στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Μίλαν.

"Μία ισοπαλία δεν θα ήταν το χειρότερο αποτέλεσμα στον κόσμο. Πάρα πολλές ομάδες ήρθαν να παίξουν στην έδρα της Μπαρτσελόνα έχοντας πλάνο και έφυγαν ηττημένες. Ο Μέσι είπε στην αρχή της σεζόν ότι θέλει να πάρει πίσω αυτό το τρόπαιο και μου ακούγεται σαν απειλή για εμάς αυτή η δήλωση", είπε μεταξύ άλλων ο Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου, με τον Γερμανό να κρατάει αήττητη την ομάδα του εδώ και 19 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (τελευταία ήττα στις 7 Ιανουαρίου στην έδρα της Γουλβς με 2-1 που έφερε τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Αγγλίας).

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Εξίσου εντυπωσιακή είναι πάντως και η παράδοση της Λίβερπουλ στο "Καμπ Νόου" όπου μετράει 2 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες, στατιστικό που φαντάζει ακόμα πιο σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς πως σε 41 ματς που έχει δώσει η Μπαρτσελόνα στο γήπεδό της απέναντι σε αγγλικές ομάδες, μόνο η Λίβερπουλ κατάφερε να φύγει θριαμβεύτρια!

Το έχει κάνει μάλιστα δις: η πρώτη ήταν το 1976 στα ημιτελικά του Κυπέλλου UEFA (1-0 με το γκολ του Τζον Τόσακ που την έστειλε στον τελικό και κατέκτησε το τρόπαιο) και η δεύτερη τη σεζόν 2006-07, με τα γκολ των Μπέλαμι και Ρίισε να φέρνουν νίκη με 2-1 με ανατροπή απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2006 Μπαρτσελόνα και να δίνουν καύσιμα στους "κόκκινους" για να φτάσουν όχι μόνο στα προημιτελικά, αλλά και μέχρι τον τελικό του ΟΑΚΑ.

Έκτοτε, στις δέκα επισκέψεις αγγλικών ομάδων στη φωλιά των Καταλανών, ο Μέσι και η παρέα του έχουν απολογισμό 7 νίκες και 3 ισοπαλίες και μένει να δούμε αν η Λίβερπουλ μπορεί να κάνει εκ νέου τη ζημιά ή αν ο Λιονέλ Μέσι θα προσθέσει τους "κόκκινους" στη λίστα των ευρωπαϊκών θυμάτων του για να φτάσει ακόμα πιο κοντά στο 5ο Champions League στην καριέρα του με τους "μπλαουγκράνα".

Όσον αφορά στο ιατρικό δελτίο των δύο ομάδων, ο Ερνέστο Βαλβέρδε δεν μπορεί να υπολογίζει μόνο στον τραυματία Ραφίνια, ενώ από πλευράς Λίβερπουλ νοκ-άουτ έχει τεθεί ο Λαλάνα, με τον Κλοπ να αγωνιά για το αν ο Φιρμίνο θα είναι απόλυτα έτοιμος (έχασε το ματς πρωταθλήματος με την Χάντερσφιλντ λόγω μικροπροβλήματος τραυματισμού) για να τον ρίξει στη μάχη.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Λανγκλέ, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Αρτούρ, Μέσι, Σουάρες, Κουτίνιο

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Ματίπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Χέντερσον, Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Photo Credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Βαλβέρδε: "Δεν επιτρέπεται ούτε ένα κακό 10λεπτο με την Λιβερπουλ"
Μανέ: "Αβαντάζ για μας που δεν έχει Ροναλντίνιο η Μπαρτσελόνα"
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ