CHAMPIONS LEAGUE

Γιουβέντους - Ατλέτικο 3-0: Με χατ-τρικ Κριστιάνο στους 8 του Champions League

Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between Juventus and Atletico Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni)
Juventus' Cristiano Ronaldo celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League round of 16, 2nd leg, soccer match between Juventus and Atletico Madrid at the Allianz stadium in Turin, Italy, Tuesday, March 12, 2019. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

O σούπερ Κριστιάνο Ρονάλντο με χατ-τρικ (δύο κεφαλιές, ένα πέναλτι) οδήγησε τη Γιουβέντους στη νίκη (3-0) επί της Ατλέτικο και την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. (VIDEOS)

Η Γιουβέντους υποδέχθηκε την Ατλέτικο στη ρεβάνς της ήττας 2-0 στο Wanda Metropolitano για τη ρεβάνς των 16 του Champions League, τη νίκησε με 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Η Γιουβέντους μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις τέσσερα λεπτά μετά από την έναρξή της σκόραρε, αλλά το γκολ σωστά δεν μέτρησε. Ο Τζόρτζιο Κιελίνι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά νωρίτερα ο Κριστιάνο Ρονάλντο έκανε φάουλ με προβολή στον Γιαν Όμπλακ. Ο Ολλανδός διαιτητής, Μπιέρν Κάιπερς, προσέφυγε στη βοήθεια του VAR και το ακύρωσε καθώς ο Πορτογάλος έκανε φάουλ πάνω στον Σλοβένο.

Στο 27ο λεπτό η "Γηραιά Κυρία" άνοιξε το σκορ. Ο Μπερναρντέσκι έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κριστιάνο βγήκε στο δεύτερο δοκάρι (δεξιά εντός περιοχής), κέρδισε τη μονομαχία με τον Χουάνφραν και με κεφαλιά νίκησε και τον Όμπλακ. Έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αυτή τη φορά το γκολ ήταν κανονικό, έτσι άνοιξε το σκορ για το 1-0.

Ύστερα από τέσσερα λεπτά ο Φεντερίκο Μπερναρντέσκι κέρδισε φάουλ από τον Ρόδρι εκτός περιοχής, το εκτέλεσε ο ίδιος με το αριστερό, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Όμπλακ.

Στο 34' προσπάθησε κάτι εντυπωσιακό, όχι όμως κι ουσιαστικό. Να νικήσει δηλαδή με ανάποδο ψαλίδι στην κίνηση μετά από σέντρα του Σπινατσόλα τον γκολκίπερ της Ατλέτικο. Στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου ο Κιελίνι έστω και υπό πίεση έπιασε την κεφαλιά, ο Όμπλακ απομάκρυνε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η Γιουβέντους έφθασε στο 2-0 λίγο μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Και πάλι με τον Πορτογάλο σταρ της. O Ζοάο Κανσέλο στο 48ο λεπτό έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κριστιάνο νίκησε τον Γκοδίν, έκανε την κεφαλιά, ο Όμπλακ απέκρουσε, αλλά η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή όπως φάνηκε κι από το goal line technology.

Στο 80ό λεπτό ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι πέρασε στο ματς τον Μόιζε Κέαν στη θέση του Μάριο Μάντζουκιτς. Κι ο 19χρονος Ιταλός βγήκε μόνος του από την αριστερή πλευρά ύστερα από δύο λεπτά (82'), αλλά αστόχησε στο πλασέ με το αριστερό.

Στο 84ο λεπτό η Γιουβέντους κέρδισε πέναλτι. Ο Μπερναρντέσκι βγήκε από αριστερά, συνέκλινε, μπήκε στην περιοχή, ο Κορέα τον έσπρωξε από πίσω, ο Ιταλός έπεσε. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέλαβε την εκτέλεση, στη μία πλευρά η μπάλα, στην άλλη ο Όμπλακ. Ο Πορτογάλος έφθασε στο χατ-τρικ, έγραψε ακόμη μια "χρυσή" σελίδα στην καριέρα του.

Έχει πετύχει 25 γκολ κόντρα στην Ατλέτικο, μόνο στη Σεβίλλη έχει πετύχει περισσότερα (27). Έχει πετύχει 22 γκολ με κεφαλιά στο Champions League, κανείς άλλος δεν έχει πετύχει πάνω από 14. Έτσι κι αλλιώς έχει τα περισσότερα γκολ σε νοκ-άουτ ματς της διοργάνωσης (63), ο Λιονέλ Μέσι έχει 40.

Η ιστορία του θυμίζει τα νοκ-άουτ της πρώην του ομάδας, Ρεάλ, με τη Βόλφσμπουργκ το 2016. Στο πρώτο ματς οι "μερένγκες" έχασαν στη Γερμανία 2-0. Στη ρεβάνς της Μαδρίτης, καθάρισε ο Κριστιάνο με χατ-τρικ για το 3-0.

Αυτό ήταν το όγδοό του χατ-τρικ στο Champions League. Ισοφάρισε την επίδοση που έχει ο Λιονέλ Μέσι από τις 18 Σεπτεμβρίου του 2018. Έχει πετύχει τέσσερα χατ-τρικ στην καριέρα του κόντρα στην Ατλέτικο, τα τρία από αυτά κόντρα στον Γιάν Όμπλακ.

Η Ατλέτικο έχει αποκλειστεί τις τελευταίες πέντε διαδοχικές φορές στο Champions League από τον... Κριστιάνο. Το 2013-14 έχασε στον τελικό από τη Ρεάλ, το 2014-15 στα προημιτελικά από τη Ρεάλ, το 2015-16 στον τελικό από τη Ρεάλ, το 2016-17 στα ημιτελικά από τη Ρεάλ. Τη Ρεάλ του Κριστιάνο... και φέτος από τη Γιουβέντους. Τη Γιουβέντους του Κριστιάνο...

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):Στσέσνι, Ζοάο Κανσέλο, Μπονούτσι, Κιελίνι, Σπινατσόλα (67' Ντιμπάλα), Τζαν, Πιάνιτς, Ματουιντί, Μπερναρντέσκι, Μάντζουκιτς (80' Κέανε), Κριστιάνο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ (Ντιέγκο Σιμεόνε):Όμπλακ, Άριας (77' Βιτόλο), Χιμένες, Γκοδίν, Χουάνφραν, Σαούλ, Ρόδρι, Λεμάρ (58' Κορέα), Κόκε, Μοράτα, Γκριεζμάν.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ