CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Τα δεδομένα του φετινού τελικού

A view of the Champions League trophy, prior to the start of the Champions League final soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid, at the Luz stadium, in Lisbon, Portugal, Saturday, May 24, 2014. (AP Photo/Francisco Seco)
A view of the Champions League trophy, prior to the start of the Champions League final soccer match between Atletico Madrid and Real Madrid, at the Luz stadium, in Lisbon, Portugal, Saturday, May 24, 2014. (AP Photo/Francisco Seco) AP

O φετινός τελικός του Champions League θα είναι διαφορετικός απ' όλους τους άλλους. Ωστόσο θα είναι εξίσου απολαυστικός με τα νέα Lay’s Ρίγανη και την Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη.

Ο κορονοϊός μπορεί να έβαλε στον "πάγο" τις αθλητικές διοργανώσεις σε όλο τον πλανήτη, όμως το ποδόσφαιρο κατάφερε να βγει νικητής. Έτσι, τα εθνικά πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν, ενώ η UEFA αποφάσισε και την επανεκκίνηση του Champions League, με ένα εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο φορμάτ, ώστε οι αθλητές και το προσωπικό να είναι ασφαλείς.

Η κορυφαία, λοιπόν, διασυλλογική διοργάνωση πραγματοποιείται στα γήπεδα της Πορτογαλίας με νοκ-άουτ αναμετρήσεις στα πλαίσια ενός Final 8. Ως εκ δύο ομάδες θα καταφέρουν να κερδίσουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό, ο οποίος θα είναι διαφορετικός από κάθε άλλο και σίγουρα θα γραφτεί στην ιστορία του αθλήματος. Εμείς θα απολαύσουμε αυτή τη μεγάλη αναμέτρηση παρέα με τα καλύτερα Lay’s Ρίγανη που έγιναν ποτέ! Με ανανεωμένη γεύση που μοσχοβολάει ρίγανη περισσότερο από ποτέ!

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 23 Αυγούστου στις 22:00 στο Estadio da Luz. Είναι η πρώτη φορά που θα γίνει ημέρα Κυριακή, ενώ μάλιστα θα είναι και η πρώτη φορά που ένα τέτοιο παιχνίδι θα πραγματοποιηθεί μετά τον Ιούνιο. Τι καλύτερο λοιπόν από μήνα Αύγουστο με τον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης μαζί με τη γεύση της Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη, επίσημο χορηγό του UEFA Champions Leaque.

Αρχικά, το μεγάλο παιχνίδι ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί στο Ataturk της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο εξαιτίας της πανδημίας ο τελικός στο τουρκικό γήπεδο αναβάλλεται για την επόμενη σεζόν. Έτσι, η έδρα της Μπενφίκα θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά ένα τέτοιο μεγάλο event. Την πρώτη φορά που ο τελικός του Champions League διοργανώθηκε στο Estadio Da Luz ήταν το 2014, όταν η Ρεάλ Μαδρίτης εξασφάλισε τον 10ο της τίτλο επικρατώντας με 4-1 της συμπολίτισσας, Ατλέτικο Μαδρίτης.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΑΤΕΣ

Ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα των τελικών του Champions League είναι η φανταστική ατμόσφαιρα που δημιουργείται. Φίλαθλοι των δύο φιναλίστ κατέκλυζαν την διοργανώτρια πόλη μέρες πριν την αναμέτρηση, ενώ την ώρα του τελικού μετέφεραν την γιορτή στις εξέδρες. Φυσικά, πάντα ακολουθούσε ένα μεγάλο πάρτι με τους φίλους της νικήτριας ομάδας, να πανηγυρίζουν όταν οι αγαπημένοι ποδοσφαιριστές τους σήκωναν την κούπα με τα μεγάλα αυτιά.

Φέτος, η εικόνα θα είναι διαφορετική. Η UEFA σεβόμενη την κατάσταση που επικρατεί παγκοσμίως με την πανδημία του κορονοϊού αποφάσισε τα εναπομείναντα παιχνίδια για το Champions και το Europa League να διεξαχθούν χωρίς την παρουσία κόσμου. Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, όπου δεν θα υπάρουν θεατές στις κερκίδες του τελικού. Παρόλ’ αυτά, στην τηλεοπτική μετάδοση, την οποία θα παρακολουθήσουμε μαζί με τα νέα Lay’s Ρίγανη και την Pepsi Max με μηδέν ζάχαρη, θα υπάρχουν συνθήματα από οπαδούς, δίνοντας μία ξεχωριστή "νότα" στην αναμέτρηση.

Παράλληλα, γίνονται σχέδια για την εγκατάσταση οθονών κατά μήκος του αγωνιστικού χώρου, όπου θα αναπαράγονται ζωντανά οι αντιδράσεις οπαδών των δύο ομάδων. Με αυτό τον τρόπο και σε συνδυασμό με τα ηχογραφημένα συνθήματα οι διοργανωτές θέλουν να δημιουργήσουν την αίσθηση ενός γεμάτου γηπέδου στους τηλεθεατές.

Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΑΛΛΑΓΩΝ

H μορφή του τελικού δεν πρόκειται να αλλάξει, όπως συνέβη για παράδειγμα στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας. Έτσι, αν σε περίπτωση που το παιχνίδι λήξει ισόπαλο, τότε θα έχουμε παράταση και φυσικά πέναλτι. Κάτι διαφορετικό, που έχει γίνει κανονικότητα στην επανέναρξη του ποδοσφαίρου, αλλά θα δούμε για πρώτη φορά στον τελικό του Champions League είναι οι αλλαγές.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, στον τελικό θα επιτραπούν μέχρι και πέντε αλλαγές. Οι δύο ομάδες, ωστόσο, θα έχουν την δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουν μόνο σε τρεις στιγμές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, εκτός από αυτές που γίνονται στη διακοπή του ημιχρόνου. Μάλιστα, οι αλλαγές θα μπορούν να γίνουν έξι, εφόσον θα επιτρέπεται ακόμη μία στην παράταση. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα πόδια των ποδοσφαιριστών είναι βαριά εξαιτίας των συνεχόμενων αγώνων, έπειτα από μία μεγάλη και ξαφνική διακοπή εξαιτίας της καραντίνας.

Μπορεί ο 65ος τελικός του UEFA Champions League να είναι διαφορετικός από τους άλλους, όμως είναι σίγουρο, ότι οι δύο ομάδες που θα πατήσουν στον αγωνιστικό χώρο του Estadio Da Luz θα τα δώσουν όλα, ώστε να διεκδικήσουν το τρόπαιο με τα μεγάλα αυτιά και την ευκαιρία να γράψουν το όνομα τους στα βιβλία της ποδοσφαιρικής ιστορίας.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης 13

Μίλαν 7

Λίβερπουλ 6

Μπαρτσελόνα 5

Μπάγερν Μονάχου 5

Άγιαξ 4

Ίντερ 3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3

Πόρτο 2

Γιουβέντους 2

Νότιγχαμ Φόρεστ 2

Μπενφίκα 2

Τσέλσι 1

Ντόρτμουντ 1

Μαρσέιγ 1

Ερυθρός Αστέρας 1

Στεάουα Βουκουρεστίου 1

Αμβούργο 1

Άστον Βίλα 1

Φέγενορντ 1

Σέλτικ 1

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ