CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Πρόκριση η Σίτι, εξάρα η Μπάγερν, ματσάρα στη Μαδρίτη

Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's second goal from the penalty spot during the Champions League group B soccer match between Red Star and FC Bayern Munich at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 26. (AP Photo/Darko Vojinovic)
Bayern's Robert Lewandowski celebrates after scoring his side's second goal from the penalty spot during the Champions League group B soccer match between Red Star and FC Bayern Munich at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, Serbia, Tuesday, Nov. 26. (AP Photo/Darko Vojinovic) AP

Ματσάρα στη Μαδρίτη, με τη Ρεάλ να προηγείται 2-0, αλλά την Παρί να φεύγει με το βαθμό με δυο γκολ σε ισάριθμα λεπτά. Η ισοπαλία στο Μάντσεστερ έδωσε την πρόκριση στη Σίτι, έβαλε όμως φωτιά στον όμιλο με τρεις ομάδες για μία θέση. Εξάρα η Μπάγερν στο Βελιγράδι, η Γιουβέντους 1-0 την Ατλέτικο.

Η Ρεάλ είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση του Σαντιάγκο Μπερναμπέου με την Παρί Σεν-Ζερμέν. Κι αυτό γιατί η ισοπαλία ανάμεσα σε Γαλατασαράι και Μπριζ στην Κωνσταντινούπολη διασκέδασε κάθε μαθηματική ελπίδα Τούρκων και Βέλγων να φθάσουν τους μερένγκες.

Το ματς με την ομάδα της γαλλικής πρωτεύουσας είχε, ωστόσο, ιδιαίτερο χαρακτήρα. Τόσο για βαθμολογικούς λόγους - υπήρχε μαθηματική ελπίδα να τερματίσει στην πρώτη θέση - όσο και για λόγους γοήτρου, καθώς το ναυάγιο με 3-0 στο Παρίσι δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς στη βασίλισσα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν εξέπληξε του πάντες με την επιλογή του να ξεκινήσει τον Ίσκο, αλλά η λύση ήλθε από τον συνήθη ύποπτο. Ο Καρίμ Μπενζεμά νίκησε τον πρώην συμπαίκτη του στην ομάδα της ισπανικής πρωτεύουσας, Κέιλορ Νάβας, στο 17ο λεπτό και άνοιξε το σκορ. Στο 44ο συνέβη μια απίστευτη φάση. Η Παρί κέρδισε πέναλτι και αποβολή του Κουρτουά αλλά ο διαιτητής είδε το VAR και τελικά αποφάσισε πως στην αρχή της φάσης έχει γίνει φάουλ πάνω στον Μαρσέλο.

Ο ίδιος παίκτης (Καρίμ Μπενζεμά) έκανε στο 79ο λεπτό το 2-0 υπέρ των γηπεδούχων, αλλά ο Κιλιάν Εμπαπέ πλήγωσε τη Ρεάλ και τον Ζινεντίν Ζιντάν που τον θέλουν τόσο στη Μαδρίτη κάνοντας το 2-1. Κι όμως οι Παριζιάνοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη.

Δέχθηκαν την ισοφάριση στο 83ο λεπτό από ένα δικό τους παιδί. Από έναν παίκτη που είχαν στο ρόστερ τους και ποτέ δεν εμπιστεύτηκαν. Ο Πάμπλο Σαράμπια διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

Η Παρί εξασφάλισε την πρώτη θέση του ομίλου, η Ρεάλ την ακολουθεί ως δεύτερη, ενώ τη μάχη για την τρίτη θα δώσουν Μπριζ και Γαλατασαράι με τους Βέλγους να έχουν το προβάδισμα.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 1ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Γαλατασαράι - Μπριζ 1-1 (11'Μπουγιούκ / 90+2' Ντιατά )

Ρεάλ - Παρί Σεν-Ζερμέν 2-2 (17', 79' Μπενζεμά/ 81' Εμπαπέ, 83' Σαράμπια)

H ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Μπριζ - Ρεάλ (22:00)

Παρί Σεν-Ζερμέν - Γαλατασαράι (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Μπάγερν είχε εξασφαλίσει την πρόκριση στους 16 πριν καν ταξιδέψει στο Βελιγράδι για το ματς με τον Ερυθρό Αστέρα. Η ομάδα του Μονάχου έχει αποδείξει ότι δεν υπάρχει γι' αυτή ενδιαφέρον κι αδιάφορο ματς.

Το ματς του Ράικο Μίτιτς ήταν ένα ακόμη σόου του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι. Του πιο καυτού επιθετικού στην Ευρώπη. Το σκορ άνοιξε ο Γκορέτσκα στο 14' και μετά ανέλαβε δράση ο Πολωνός. Πρώτο χτύπημα στο 53ο λεπτό, δεύτερο στο 60ό, τρίτο στο 64ο, τέταρτο στο 68ο. Τέσσερα γκολ μέσα σε ένα τέταρτο. Τα πιο γρήγορα σε χρόνο (από το πρώτο μέχρι το τέταρτο στην ιστορία της διοργάνωσης). Ο Τολισό στο δεύτερο λεπτό του επιπρόσθετου χρόνου διαμόρφωσε το τελικό σκορ (0-6) στην πρωτεύουσα της γειτονικής χώρας.

Η Μπάγερν εξασφάλισε ότι θα τερματίσει τον όμιλο στην πρώτη θέση, η Τότεναμ πάει στην επόμενη φάση ως δεύτερη, ενώ Ολυμπιακός και Ερυθρός Αστέρας θα διεκδικήσουν τη συνέχειά τους στην Ευρώπη μέσω του Europa League στο ματς του Φαλήρου.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 2ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Τότεναμ - Ολυμπιακός 4-2 (45'+1' Άλι, 50', 77' Κέιν, 73' Οριέ / 6' Ελ Αραμπί, 19' Σεμέδο)

Ερυθρός Αστέρας - Μπάγερν 0-6 (14'Γκορέτσκα,53', 60', 64', 68' Λεβαντόφσκι, 90' Τολισό)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ολυμπιακός - Ερυθρός Αστέρας (22:00)

Μπάγερν - Τότεναμ (22:00)

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Σίτι υποδέχθηκε στο Μάντσεστερ τη Σαχτάρ. Οι σίτιζενς τα βρήκαν σκούρα από την ομάδα του Ντόνετσκ στο πρώτο ημίχρονο. Το γόρδιο δεσμό της ουκρανικής ομάδας έλυσε ο Γκιουντογάν με γκολ στο 56ο λεπτό μετά από ασίστ του Γκαμπριέλ Ζεζούς.

Οι παίκτες του Πεπ Γκουαρδιόλα επαναπαύτηκαν και το πλήρωσαν. Ο Σόλομον βρήκε τη λύση, απάντησε στο 69ο λεπτό και διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Ακόμη κι έτσι η Μάντσεστερ Σίτι εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Η Αταλάντα πετάχτηκε ξανά από το Μπέργκαμο στο Μιλάνο για τα ευρωπαϊκά της ματς. Νίκησε 2-0 την Ντίναμο Ζάγκρεμπ κι έβαλε φωτιά στον όμιλο. Ο Μουριέλ άνοιξε το σκορ με εκτέλεση πέναλτι στο 27ο λεπτό, ενώ ο Πάπου Γκόμες με τρομερή ενέργεια κι εκτέλεση με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου (47') διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Χαμός με τρεις ομάδες να διεκδικούν τα πάντα τελευταία αγωνιστική. Μία θα συνοδεύει τη Σίτι στην επόμενη φάση ως δεύτερη, μία θα πάει στο Europa League και μία θ' αποχαιρετίσει την Ευρώπη.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 3ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Μάντσεστερ Σίτι - Σαχτάρ 1-1 (56'Γκουντογάν / 69' Σόλομον)

Αταλάντα - Ντίναμο Ζάγκρεμπ 2-0 (27'Μουριέλ,47'Γκόμες)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σαχτάρ - Αταλάντα (19:55)

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Μάντσεστερ Σίτι (19:55)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Γιουβέντους υποδέχθηκε στο Τορίνο την Ατλέτικο. Το ματς ήταν όπως το αναμέναμε. Τους μπιανκονέρι να προσπαθούν και τους κολτσονέρος να βγάζουν τη συνήθη τους μαχητικότητα. Η ποιότητας υπερίσχυσε της μαζικής άμυνας.

Ο Πάουλο Ντιμπάλα με τρομερή εκτέλεση φάουλ από τα πλάγια νίκησε τον Γιαν Όμπλακ και άνοιξε το σκορ. Η Γιουβέντους προκρίθηκε ως πρώτη, η Ατλέτικο θα πρέπει να σφραγίσει την πρόκριση στην τελευταία (6η) αγωνιστική.

Υποδέχεται την αδιάφορη - χωρίς ελπίδες πρόκρισης - Λοκομοτίβ στο Ουάντα Μετροπολιτάνο - η Λεβερκούζεν υποδέχεται την Γιουβέντους, η οποία έχει τσεκάρει το εισιτήριο.

Η 5Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Λοκομοτίβ - Λεβερκούζεν 0-2 (11'Ζεμαλέντινοβ (αυτ), 55' Μπέντερ)

Γιουβέντους - Ατλέτικο 1-0 (45+2' Ντιμπάλα)

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Ατλέτικο - Λοκομοτίβ (22:00)

Λεβερκούζεν - Γιουβέντους (22:00)

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ