CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: O Ντι Μαρία τιμώρησε την Ρεάλ, επτάψυχη Ατλέτικο

PSG's Angel Di Maria celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group A soccer match between PSG and Real Madrid at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Francois Mori)
PSG's Angel Di Maria celebrates after scoring his side's second goal during the Champions League group A soccer match between PSG and Real Madrid at the Parc des Princes stadium in Paris, Wednesday, Sept. 18, 2019. (AP Photo/Francois Mori) AP PHOTO/FRANCOIS MORI

Η Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε 3-0 την Ρεάλ με σόου του Ντι Μαρία (δύο γκολ) ενώ χωρίς νικητή έληξε η ματσάρα στην Μαδρίτη μεταξύ Ατλέτικο και Γιουβέντους (2-2). Τριάρες για Σίτι και Μπάγερν (VIDEOS).

Η Παρί Σεν Ζερμέν είχε να νικήσει την Ρεάλ Μαδρίτης από το 1994 όμως το βράδυ της Τετάρτης (18/9) το πέτυχε και μάλιστα με εμφατικό τρόπο, με τους Παριζιάνους να κάνουν πάρτι κόντρα στην ομάδα του Ζιντάν επικρατώντας με 3-0 με ηγέτη τον Άνχελ Ντι Μαρία.

Η Γιουβέντους προηγήθηκε 2-0 στην Μαδρίτη στο 65ο λεπτό όμως η Ατλέτικο του Σιμεόνε κατάφερε να σώσει την παρτίδα στο 90', ισοφαρίζοντας με τον Ερέρα, η Μπάγερν καθάρισε με 3-0 τον Ερυθρό Αστέρα στον όμιλο του Ολυμπιακού.

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε πίσω της την ήττα στην Premier League από την Νόριτς, επικρατώντας με 3-0 της Σαχτάρ στην Ουκρανία, σπουδαία νίκη στο Λεβερκούζεν για την Λοκομοτίβ Μόσχας κόντρα στην τοπική Μπάγερ (2-1), θρίαμβος της Ντίναμο Ζάγκρεμπ με 4-0 επί της σταχτοπούτας στο Champions League, Αταλάντα.

1ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Τι και αν έπαιξε χωρίς τους Νεϊμάρ (τιμωρημένος) Καβάνι και Εμπαπέ (τραυματίες) στη γραμμή κρούσης της, η Παρί ήταν αγριεμένη στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League και συνέτριψε με το εντυπωσιακό 3-0 την Ρεάλ. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Παριζιάνους ήταν ένας πρώην παίκτης των Μαδριλένων, ο Άνχελ Ντι Μαρία, ο οποίος γιόρτασε την 100η συμμετοχή του σε ευρωπαϊκή διοργάνωση πετυχαίνοντας τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του. Στο 14' νίκησε τον Κουρτουά με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από γύρισμα του Μπερνάτ από τα αριστερά ενώ στο 33' εκτέλεσε τον Βέλγο γκολκίπερ με εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Η Ρεάλ Μαδρίτης προσπάθησε να αντιδράσει και έφτασε δύο φορές στην επίτευξη γκολ, όμως αμφότερα ακυρώθηκαν σωστά, στο 33' για χέρι του Μπέιλ και στο 75' για οφσάιντ του Λούκας Βάθκεθ. Το φινάλε βρήκε την Παρί να πανηγυρίζει και τρίτο γκολ με τον Μενιέ στο 91ο λεπτό και να επεκτείνει σε 22 ματς το εντός έδρας αήττητο σε παιχνίδια ομίλων Champions League (16 νίκες - 6 ισοπαλίες), με τους μερένγκες από την πλευρά τους να μένουν στο μηδέν (δεν είχαν ούτε μία τελική στο στόχο!) και ενώ είχαν βρει δίχτυα στα 15 από τα 16 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Μπριζ - Γαλατάσαραϊ 0-0

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 3-0 (14' 33' Ντι Μαρία, 90+1' Μενιέ)

2ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Ο Ερυθρός Αστέρας στάθηκε αξιοπρεπώς στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα στην "Allianz Arena", όμως δεν μπόρεσε να αντισταθεί στην ανωτερότητα της Μπάγερν, με τους Βαυαρούς να ολοκληρώνουν το ματς έχοντας τρία γκολ, τρία δοκάρια και πάρα πολλές τελικές προσπάθειες!

Ο Κομάν στο 34' με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής (σέντρα ο Μπερνάτ) άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Κόβατς, ο Λεβαντόβσκι έκανε το 2-0 στο 80' φτάνοντας τα 61 γκολ στα Κύπελλα Ευρώπης (8ος σκόρερ μαζί με τον Μπενζεμά) ενώ ο Τόμας Μίλερ διαμορφωσε το τελικό 3-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, στο 106ο ματς της καριέρας του στο Champions League (αριθμός ρεκόρ για παίκτη της Μπάγερν). Σημειώνεται πως με αυτή τη νίκη, η νταμπλούχος Γερμανίας έφτασε τις 16 συνεχόμενες σε πρεμιέρες ομίλων Champions League.

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2 (44' Ποντένσε, 54' πεν. Βαλμπουενά/ 26' Κέιν, 30' Μόουρα)

Μπάγερν Μονάχου - Ερυθρός Αστέρας 3-0 (34' Κομάν, 80' Λεβαντόβσκι, 90+1' Μίλερ)

3ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για πρόκριση στους "16" από τον 3ο όμιλο και φρόντισε να στείλει το μήνυμα με το καλημέρα, κάνοντας επίδειξη δύναμης στο Ντόνετσκ με το 3-0 επί της Σαχτάρ. Ο Μαχρέζ έκανε το 1-0 για τους πολίτες και ήταν εκείνος που σέρβιρε τη μπάλα στον Γκιουντογκάν για το 2-0, με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς να υπογράφει το τελικό 3-0 για την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στο 76'.

Στο έτερο ματς του ομίλου, η Αταλάντα είδε το όνειρο της παρθενικής της συμμετοχής σε Champions League να μετατρέπεται σε εφιάλτη, με την σταχτοπούτα της διοργάνωσης να γνωρίζει τη συντριβή με 4-0 στο Ζάγκρεμπ από την τοπική Ντίναμο. Ρεσιτάλ ο Όρσιτς από πλευράς γηπεδούχων που σημείωσε χατ-τρικ, με τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, Λέοβατς, να είναι άξιος συμπαραστάτης του έχοντας γκολ και ασίστ.

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Αταλάντα 4-0 (10' Λέοβατς, 31' 43' 68' Όρσιτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ - Μάντσεστερ Σίτι 0-3 (24' Μαχρέζ, 38' Γκιουντογκάν, 76' Ζεζούς)

4ΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Λίγους μήνες πριν η Γιουβέντους είχε ηττηθεί με 2-0 από την Ατλέτικο στην Μαδρίτη στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τους "16" του Champions League, όμως στην επιστροφή της στο "Μετροπολιτάνο" αποδείχτηκε πολύ πιο σκληρή και το φινάλε βρήκε τις δύο ομάδες να μένουν στο 2-2 μετά από ένα χορταστικό ματς. Ο Κουαδράδο με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έβαλε μπροστά στο σκορ την βέκια σινιόρα στο 48' και ο Ματουιντί στο 65' με κεφαλιά της έδωσε προβάδισμα δύο γκολ, με την Ατλέτικο να δείχνει πάντως χαρακτήρα και να σώζει την παρτίδα.

Ο Σάβιτς στο 70' με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή μείωσε σε 2-1 και έβαλε ξανά στο ματς τους ροχιμπλάνκος, ενώ στο 90' ο Ερέρα με νέα κεφαλιά (μετά από εκτέλεση κόρνερ) έγραψε το τελικό 2-2 και ανέβασε στον έβδομο ουρανό τον Σιμεόνε και τους οπαδούς των γηπεδούχων. Είναι εντυπωσιακό πως η Ατλέτικο έχει μόλις μία ήττα στα 19 τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στο Champions League (15 νίκες - 3 ισοπαλίες), με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να χάνει σπουδαία ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να δώσει τη νίκη στους μπιανκονέρι και να μένει έτσι στα 25 γκολ κόντρα στους ροχιμπλάνκος σε σύνολο 34 αγώνων.

Στο έτερο ματς του 4ου ομίλου, η Λοκομοτίβ Μόσχας έκανε το μεγάλο "μπαμ" στο Λεβερκούζεν καθώς επιβλήθηκε 2-1 της τοπικής Μπάγερ και απέκτησε ισχυρό προβάδισμα έναντι των Γερμανών για την κατάληψη της 3ης θέσης που οδηγεί στο Europa League τη νέα σεζόν.

Οι Μοσχοβίτες άνοιξαν το σκορ στο 16' με τον Κριχόβιακ και παρότι δέχτηκαν την ισοφάριση στο 25' με αυτογκόλ του Χέβεντες δεν πτοήθηκαν, με τον Μπαρίνοφ να σκοράρει στο 37' και να τους χαρίζει τη νίκη με σκορ 2-1.

Ατλέτικο Μαδρίτης - Γιουβέντους 2-2 (70' Σάβιτς, 90' Ερέρα / 48' Κουαδράδο, 65' Ματουιντί)

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Λοκομοτίβ Μόσχας 1-2 (25' αυτ. Χέβεντες / 16' Κριχόβιακ, 37' Μπαρίνοφ)

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE:

Photo Credits: AP Photo/Francois Mori

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ολυμπιακός - Τότεναμ 2-2: Κι αυτό νίκη είναι
Μπριζ - Γαλατασαράι 0-0: Βελγικό μπλόκο στον Φαλκάο
TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ