CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Ματσάρα στο Μεστάγια και όλα ανοιχτά, "ζωντανή" η Ζενίτ

Valencia's Thierry Correia, left, and Chelsea's Mateo Kovacic challenge for the ball during the Champions League group H soccer match between Valencia and Chelsea at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz)
Valencia's Thierry Correia, left, and Chelsea's Mateo Kovacic challenge for the ball during the Champions League group H soccer match between Valencia and Chelsea at the Mestalla stadium in Valencia, Spain, Wednesday, Nov. 27, 2019. (AP Photo/Alberto Saiz) AP

Απίστευτο παιχνίδι έγινε στο Μεστάγια ανάμεσα στη Βαλένθια και την Τσέλσι με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες 2-2 έχοντας κλασικές ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις και η υπόθεση πρόκριση παρέμεινε ανοιχτή. Η Ζενίτ επικράτησε της Λιόν με 2-0 και κρατάει την τύχη στα χέρια της. (VIDEOS)

Ένα από τα καλύτερα φετινά ματς του Champions League έγινε την Τετάρτη το βράδυ στο Μεστάγια ανάμεσα στη Βαλένθια και την Τσέλσι με τις δύο ομάδες χωρίς καμία σκοπιμότητα να κυνηγούν τη νίκη από το 1' μέχρι το 97' που έληξε η αναμέτρηση.

Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι γνώριζαν πως με νίκη θα καθάριζαν από σήμερα την υπόθεση πρόκριση για αυτό και έπαιξαν για τη νίκη χάνοντας σωρεία ευκαιριών μέχρι και στις καθυστερήσεις. Ένα παιχνίδι το οποίο εκτός των τεσσάρων γκολ, είχε χαμένο πέναλτι, δοκάρι και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Πλέον όλα είναι ανοιχτά ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής με την Βαλένθια να έχει την ισοβαθμία σε σχέση με την Τσέλσι.

Στο άλλο παιχνίδι που διεξήχθη στις 19:55 η Ζενίτ επικράτησε 2-0 της Λιόν και κρατάει την τύχη στα χέρια της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ - ΤΣΕΛΣΙ 2-2

Ένα αρκετά καλό παιχνίδι έγινε στο "Μεστάγια" με τη μπάλα να πηγαίνει πάνω - κάτω και τις δύο ομάδες να έχουν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Στο πρώτο 45λεπτο οι "νυχτερίδες" με πρωταγωνιστή τον Μάξι Γκόμες βρέθηκαν κοντά στο να ανοίξουν το σκορ. Στο 19' ο φορ των γηπεδούχων έκανε τσαφ από τα τρία μέτρα και ενώ η εστία ήταν κενή ενώ στο 30' το πλασέ που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής έδιωξε ο Κέπα.

Η Τσέλσι απάντησε στο 38' με τον Άμπραχαμ να πιάνει το πλασέ και να στέλνει τη μπάλα προς το παράθυρο αλλά ο Σίλενσεν με εκπληκτική προσπάθεια έδιωξε σε κόρνερ.

Στην επόμενη φάση, στο 40', μάλιστα η Βαλένθια πήρε προβάδισμα στο σκορ όταν σε γύρισμα από τα δεξιά ο Σολέρ έκανε το πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής νικώντας τον Κεπά.

Δύο λεπτά αργότερα όμως οι μπλε έφεραν το παιχνίδι στα ίσια όταν ο Κόβατσιτς είδε τη μπάλα να στρώνεται μπροστά του, έκανε το συρτό σουτ και νίκησε τον Σίλενσεν για το 1-1.

Στο 44' ο σκόρερ της Τσέλσι βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, μετά από πάσα του Πούλισιτς, έκανε το πλασέ αλλά ο γκολκίπερ της Βαλένθια έδιωξε σε κόρνερ.

ΠΗΡΕ ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ Η ΤΣΕΛΣΙ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια αλλαγή για την Τσέλσι καθώς ο Άμπραχαμ αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο όντας τραυματίας και στη θέση του πέρασε ο Μπατσουαγί. Οι Άγγλοι μπήκαν και πάλι δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να σκοράρουν στο 50' όταν ο Πούλισιτς έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά την κεφαλιά πάσα του Ζουμά και με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο διαιτητής περίμενε το VAR και με καθυστέρηση δύο λεπτών έδειξε σέντρα. Την ίδια ώρα οι παίκτες της Βαλένθια όμως διαμαρτύρονταν για φάουλ του Ζουμά.

Στο 57' η Βαλένθια μπορούσε να φέρει το ματς στα ίσια αλλά ο Ροντρίγκο Μορένο αστόχησε. Σε κάθετη μπαλιά η άμυνα της Τσέλσι δεν απομάκρυνε με τον Μορένο να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και βλέποντας τον Κέπα εκτός εστίας προσπάθησε να τον κρεμάσει αλλά αυτή έφυγε λίγο πάνω από την εστία της Τσέλσι.

ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ, ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΜΕ ΤΥΧΕΡΟ ΓΚΟΛ

Οι γηπεδούχοι στο 63' κέρδισαν πέναλτι σε μια αμφισβητούμενη φάση με τον Παρέχο να εκτελεί και τον Κέπα να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να διώχνει εντυπωσιακά τη μπάλα κρατώντας το 2-1 υπέρ της Τσέλσι.

Ότι δεν κατάφερε να κάνει στο 63΄το πέτυχε στο 82' η Βαλένθια με ένα μάλλον τυχερό γκολ από τον Βας. Ο δεξιός μπακ των γηπεδούχων ανέβηκε από την πλευρά του και επιχείρησε μια σέντρα σουτ με το δεξί με τη μπάλα να παίρνει περίεργη τροχιά, χτύπησε στην εσωτερική πλευρά του δεξιού δοκαριού και εν συνεχεία στην εστία του Κέπα που πίστευε πως η μπάλα θα περάσει παράλληλα.

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ

Στο 90' η Τσέλσι λίγο έλειψε να πάρει εκ νέου προβάδισμα στο σκορ. Ο Μπατσουαγί έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα και ο Σίλενσεν με το πόδι έδιωξε την τελευταία στιγμή.

Η Βαλένθια απάντησε εις διπλούν. Αρχικά στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν ο Ροντρίγκο Μορένο μπήκε από τα δεξιά, έκανε την ντρίπλα και το σουτ το οποίο πέρασε λίγο έξω. Ένα λεπτό αργότερα και πάλι η Βαλένθια βγήκε στην επίθεση, έγινε η παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά με τον Ροντρίκο Μορένο και πάλι στο δεύτερο δοκάρι, ανενόχλητο να κλωτσάει άτσαλα τη μπάλα.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τσέλσι - Λιλ (22:00)

Άγιαξ - Βαλένθια (22:00)

ΖΕΝΙΤ - ΛΙΟΝ 2-0

Ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League έμεινε η Ζενίτ μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Λιόν την Τετάρτη το βράδυ με τον 7ο όμιλο να είναι ανοικτός μετά τα αποτελέσματα της Τετάρτης.

Η Ζενίτ έφτασε κοντά στο γκολ στο 35' όταν με ωραία ψιλοκρεμαστή μπαλιά ο Αζμούν βγήκε τετ α τετ, τσίμπησε τη μπάλα με το αριστερό αλλά αυτή βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι της Λιόν και εν συνεχεία η άμυνα των Γάλλων απομάκρυνε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν στο 42' όταν ο Τζούμπα με κεφαλιά μετά από κόρνερ από τα δεξιά νίκησε τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Στο δεύτερο μέρος η Λιόν μπήκε δυνατά στο παιχνίδι με σκοπό να πετύχει το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι προσπάθειες των Γάλλων είτε έμεναν ημιτελείς, είτε έδιωχνε η άμυνα της Ζενίτ.

Σαν να μην έφτανε αυτό οι γηπεδούχοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο 84' με τον Οζντόεβ να σουτάρει, τη μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στα δίχτυα για το 2-0 της Ζενίτ.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Λιόν - Λειψία (22:00)

Μπενφίκα - Ζενίτ (22:00)

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ 7ου ΟΜΙΛΟΥ

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ