CHAMPIONS LEAGUE

Champions League: Επιστροφή στη δράση με Σίτι - Ρεάλ και Γιουβέντους - Λιόν

Manchester City's Kevin De Bruyne, left, duels for the ball with Real Madrid's Isco during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez)
Manchester City's Kevin De Bruyne, left, duels for the ball with Real Madrid's Isco during the Champions League, round of 16, first leg soccer match between Real Madrid and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, Spain, Wednesday, Feb. 26, 2020. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Το Champions League επέστρεψε με τις ρεβάνς για την φάση των "16", Σίτι - Ρεάλ Μαδρίτης και Γιουβέντους - Λιόν, με τις Σίτι και Λιόν να έχουν προβάδισμα πρόκρισης από το πρώτο παιχνίδι.

Το Champions League επέστρεψε σχεδόν πέντε μήνες μετά την διακοπή του λόγω κορονοϊού, με αρκετά ενδιαφέροντα παιχνίδια για την Φάση των "16, τα οποία θα κρίνουν ποιες ομάδες θα συμμετέχουν στο Final-8, το οποίο θα γίνει στην Λισσαβώνα. Εκεί βρίσκονται ήδη οι Ατλέτικο Μαδρίτης, Λειψία, Παρί Σεν-Ζερμέν και Αταλάντα.

ΜΑΤΣΑΡΑ ΣΤΟ ΕΤΙΧΑΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΣΙΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Ρεάλ Μαδρίτης στη ρεβάνς του πρώτα αγώνα, στον οποίο οι "Πολίτες" απέδρασαν με 2-1 από το "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, το οποίο καλείται να υπερασπιστεί. Ο Καταλανός τεχνικός θέλει την κατάκτηση του τροπαίου, καθώς είναι το μόνο που του λείπει από την καριέρα του με την Σίτι. Επίσης θέλει να μπει στο κλειστό club πέντε προπονητών, οι οποίοι έχουν κατακτήσει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες. Πρόκειται για τους Κάρλο Αντσελότι, Ζοζέ Μουρίνιο, Ότμαρ Χίτσφελντ, Γιουπ Χάινκες και Ερνστ Χάπελ.

Η ομάδα του Μάντσεστερ έχει αναπτερωμένο το ηθικό μετά την άρση του ευρωπαϊκού διετούς αποκλεισμού από το CAS, ενώ γνωρίζουν ότι εάν κατακτήσουν το Champions League η χρονιά θα θεωρείται επιτυχημένη, ασχέτως της απώλειας του τίτλου του πρωταθλήματος. Για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο Γκουαρδιόλα θα στερηθεί των υπηρεσιών του Σέρχιο Αγουέρο που δεν έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που τον ταλαιπωρεί.

Σε καλή ψυχολογική κατάσταση είναι και η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Η ομάδα του Ζιντάν πάει να τα παίξει όλα για όλα, προκειμένου να διεκδικήσει το 14ο Champions League της ιστορίας της. Ο Ζιντάν ωστόσο πάει σε αυτή την μάχη χωρίς το βασικό όπλο που έχει στην φαρέτρα του, και αυτό είναι ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος. Ειδικά την φετινή χρονιά η Ρέαλ είναι άλλη ομάδα χωρίς τον 34χρονο στόπερ.

Θυμίζουμε ότι ο Ράμος είχε δεχθεί απευθείας κόκκινη κάρτα στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων (26/02), επομένως είναι τιμωρημένος για την ρεβάνς του Έτιχαντ. Ο Ζιντάν περιμένει από τον Εντέν Αζάρ να θυμίσει τον παλιό του εαυτό στην Τσέλσι, ώστε να καταφέρει η "Βασίλισσα" να πάει στην Λισαβόνα και να παραμείνει στον θρόνο της.

ΣΤΗΝ ΓΙΟΥΒΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΥΤΕ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ

Για την Γιουβέντους υπάρχει μόνο η πρόκριση, καθώς ενδεχόμενος αποκλεισμός από την Λιόν θα φέρει αναταράξεις και ενδεχόμενες αλλαγές. Στην Ιταλία υπάρχει αρκετή "μουρμούρα" για τον Μαουρίτσιο Σάρι, και πολλά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο αποκλεισμός από την Λιόν, ενδεχομένως και η μη κατάκτηση του Champions League, θα ωθήσει τον Ανιέλι να τον απομακρύνει από τον πάγκο της ομάδας.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θέλει να κατακτήσει την κούπα με τα μεγάλα αυτιά και με την Γιουβέντους, για να γίνει ο δεύτερος παίκτης που θα πάρει το Champions League με τρεις διαφορετικές ομάδες, μετά τον Κλάρενς Ζέεντορφ (Άγιαξ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν). Επίσης ο Πορτογάλος superstar θέλει να περάσει στο φίλαθλο κοινό, ως πιο πετυχημένος από τον Λιονέλ Μέσι. Αναμφισβήτητα, η κατάκτηση του Champions League θα τον βοηθήσει σε αυτό. Ο Σάρι θα περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Πάουλο Ντιμπάλα, προκειμένου να δει αν θα τον συμπεριλάβει στην αποστολή του, καθώς δεν έχει κάποια άλλη ηχηρή απώλεια.

Η Λιόν έχει ένα ισχνό προβάδισμα (1-0), αλλά το γεγονός ότι η Γιουβέντους δεν πέτυχε κάποιο γκολ στο Ολιμπίκ Λιονέ, μπορεί να φανεί καθοριστικό στην υπόθεση πρόκριση. Ο Ρούντι Γκαρσία έχει μια εμπειρία στο πως να αντιμετωπίζει την Γιουβέντους, καθώς επί των ημερών του στην Ρόμα, οι Ρωμαίοι θεωρούνταν η δεύτερη καλύτερη ιταλική ομάδα. Σημαντική επιστροφή για τον Ισπανό τεχνικό, ο Μέμφις Ντεπάι ο οποίος αποθεραπεύτηκε πλήρως από την ρήξη χιαστού που υπέστη τον Δεκέμβριο.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ