ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

ΑΕΚ: Αρχίζει με γρίφο η νέα εποχή

ΑΕΚ: Αρχίζει με γρίφο η νέα εποχή

Η ΑΕΚ, μετά το "κόψιμο" των τριών βασικών παικτών, μπαίνει την Τρίτη (27/11) στη νέα εποχή απέναντι στον Άγιαξ, με το αγωνιστικό πλάνο να αποτελεί γρίφο. Το Sport24.gr αναλύει...

Θεωρητικά η ΑΕΚ φαινόταν να προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο που οι συζητήσεις με Μπακασέτα, Σιμόες και Λαμπρόπουλο κατέληγαν σε οριστικό αδιέξοδο και θα έπρεπε να βγουν από το αγωνιστικό κάδρο. Πρακτικά, όμως, εκείνο που συνέβη είναι μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες, να μείνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης χωρίς τρεις επιλογές, που μέχρι τώρα ήταν βασικές.

Επομένως για την ΑΕΚ ήδη από το ματς με τον Άγιαξ στο Ολυμπιακό Στάδιο (27/11 - 19:55) αρχίζει μια νέα εποχή, ως προς το αγωνιστικό μοντέλο. Και χωρίς το παραμικρό χρονικό περιθώριο, για να δοκιμαστούν επί χόρτου, οι αλλαγές που εκ των πραγμάτων θα πρέπει να κάνει ο Ουζουνίδης.

Στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς με τον Άγιαξ, ο τεχνικός δεν άνοιξε καθόλου τα χαρτιά του, ως προς τις σκέψεις που κάνει και για τον σχηματισμό αλλά και για την ενδεκάδα. Πιθανότατα αυτό μπορεί να σημαίνει, πως ο Ουζουνίδης δεν σκοπεύει να αλλάξει τον σχηματισμό. Παρόλο που ενδεχομένως θα μπορούσε να πέσει στο τραπέζι και να είναι ένα ενδεχόμενο, η επιλογή ενός 4-3-3. Σύστημα με το οποίο άλλωστε αγωνίζεται και ο Άγιαξ. Υπάρχει μεν ως ενδεχόμενο, αλλά όχι ισχυρό.

Ισχυρότερο μοιάζει το σενάριο να διατηρήσει ο Ουζουνίδης το καθιερωμένο 4-2-3-1. Και να προχωρήσει μόνο στις απαραίτητες αλλαγές στα πρόσωπα της ενδεκάδας. Καταρχήν με τον Οικονόμου, που πλέον είναι έτοιμος, να παίρνει θέση δίπλα στον Τσιγκρίνσκι στο κέντρο της άμυνας. Αμφότεροι δεν αγωνίστηκαν απέναντι στον Παναιτωλικό. Με τον Γαλανόπουλο, που επίσης είναι φρέσκος, να παίρνει τον ρόλο του "παρτενέρ" του Άλεφ στη μεσαία γραμμή. Μάλιστα αυτό θα είναι ένα δίδυμο που πλέον, ελλείψει Σιμόες, θα μονιμοποιηθεί. Στην επίθεση ο Λιβάγια που θα παίξει για πρώτη φορά μετά την τιμωρία σε ματς ομίλων Champions League, θα είναι μαζί με τον Πόνσε στην επίθεση. Ο Γκάλο στο δεξί άκρο και ο Μπογέ στο αριστερό, που είναι πιο φρέσκοι, έχουν το προβάδισμα για να ξεκινήσουν στα δυο άκρα της επίσης.

Με δεδομένο πως ο Ουζουνίδης δεν έδειξε κάτι στην τελευταία προπόνηση, όλα τα ενδεχόμενα… εκπλήξεων στο βασικό σχήμα του παιχνιδιού με τον Άγιαξ, είναι ανοικτά. Ειδικά από την στιγμή που θα είναι το πρώτο ματς, χωρίς τον Μπακασέτα, τον Σιμόες αλλά και τον Λαμπρόπουλο στο αγωνιστικό πλάνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ