CHAMPIONS LEAGUE

Λεβερκούζεν - Τσέλσι 2-1, Βαλένθια - Γκενκ 7-0

Valencia's forward Roberto Soldado celebrates after scoring during the UEFA Champions league second leg football match Valencia vs KRC Genk at the Mestalla stadium in Valencia on November 23,2011. AFP PHOTO / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images)
Valencia's forward Roberto Soldado celebrates after scoring during the UEFA Champions league second leg football match Valencia vs KRC Genk at the Mestalla stadium in Valencia on November 23,2011. AFP PHOTO / JOSE JORDAN (Photo credit should read JOSE JORDAN/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Λεβερκούζεν νίκησε (2-1) με ανατροπή την Τσέλσι και εξασφάλισε την πρόκριση, ενώ η Βαλένθια διέλυσε με 7-0 την Γκενκ με χατ-τρικ Σολδάδο (videos)

Η Λεβερκούζεν έκανε μεγάλη ανατροπή και νίκησε με 2-1 την Τσέλσι στο "ΜπάιΑρίνα", έτσι εξασφάλισε την πρόκριση στους "16" του Champions League.

Η Βαλένθια με χατ-τρικ του Σολδάδο νίκησε με 7-0 την Γκενκ στο "Μεστάγια" και ισοφάρισε το 2ο μεγαλύτερο σκορ στην ιστορία του Champions League, το 7-0 της Γιουβέντους επί του Ολυμπιακού (1ο το 8-0 της Λίβερπουλ επί της Μπεσικτάς).

Λεβερκούζεν - Τσέλσι 2-1

Σκόρερς: 73' Ντερντιγιόκ, 91' Μίρνε Φρίντριχ / 48' Ντρογκμπά

Γήπεδο: "ΜπάιΑρίνα", Λεβερκούζεν

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Ο μασκορόφος, Μίχαελ Μπάλακ, είδε την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι του άλλου μασκοφόρου, Πετρ Τσεχ, μετά από κεφαλιά στο 33'.

Από πάσα του Ντάνιελ Στάριντζ ο Ντιντιέ Ντρογκμπά κοντρόλαρε στην μεγάλη περιοχή, χρησιμοποίησε άψογα το σώμα του και με όμορφο γύρισμα σούταρε και άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι στο 49'.

Ξανά πρωταγωνιστές στο 58' οι δύο μασκοφόροι, με τον Τσεχ αυτήν την φορά να αποκρούει εντυπωσιακά το ανάποδο "ψαλίδι" του Μπάλακ, ενώ μερικά δευτερόλεπτα αργότερα ο Τσεχ απέκρουσε το κοντινό σουτ του Μπάλακ σε μία ακόμη εντυπωσιακή φάση.

Ο Ερέν Ντερντιγιόκ με κεφαλιά στο 73' από σέντρα του Σίντνεϊ Σαμ ισοφάρισε σε 1-1.

Η σπουδαία ανατροπή για τους Γερμανούς ολοκληρώθηκε στο 91', με τον Μίρνε Φρίντριχ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ και να χαρίζει την νίκη στους γηπεδούχους, αλλά και την πρόκριση.

Με νίκη στο Βέλγιο επί της Γκενκ η Λεβερκούζεν θα τερματίσει πρώτη, αλλά θα το κάνει αυτό ακόμη και με ισοπαλία, αν λήξει ισόπαλο το Τσέλσι - Βαλένθια.

Η Λεβερκούζεν έχει εξασφαλίσει την πρόκριση, καθώς σε τριπλή ισοβαθμία με Τσέλσι και Βαλένθια υπερτερεί.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Λένο, Σβάαμπ (57' Σέρλε), Μίρνε Φρίντριχ, Εμρέ Τοπράκ, Κάντλετς (71' Ντερντιγιόκ), Λαρς Μπέντερ, Ρόλφες, Μπάλακ, Κάστρο, Σαμ, Κίσλινγκ (83' Οσίπκα).

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Τέρι, Νταβίντ Λουΐζ (69' Αλέξ), Μποζίνγκουα, Ραούλ Μεϊρέλες (80' Ραούλ Μεϊρέλες), Λάμπαρντ, Ραμίρες, Στάριντζ, Μάτα (66' Μάτα), Ντρογκμπά.

Βαλένθια - Γκενκ 7-0

Σκόρερς: 10' Ζόνας, 13', 36' και 39' Σολδάδο, 68' Πάμπλο Ερνάντεθ, 70' Αντούριθ, 81' Τίνο Κόστα

Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια

Διαιτητής: Τονί Σαπρόν (Γαλλία)

Από την σέντρα του Τίνο Κόστα, ο Ζόνας με κεφαλιά στο 10' άνοιξε το σκορ για τις "νυχτερίδες", με τον Ρομπέρτο Σολδάδο να κάνει το 2-0 στο 13' με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού απέφυγε με εξαιρετική κίνηση τον Χάιλαντ.

Ο Σολδάδο κατάφερε να κάνει χατ-τρικ πριν από το ημίχρονο, καθώς στο 36' έκανε το 3-0 στην αντεπίθεση από πάσα του Ζόνας και στο 39' έκανε το 4-0 με από κοντά μετά από πάσα του Πάμπλο Ερνάντεθ.

Το 5ο γκολ ήρθε στο 68' με τον Πάμπλο Ερνάντεθ, ενώ ο Αρτίτθ Αντούριθ έκανε το 6-0 στο 71' με σκοράροντας μετά από εντυπωσιακή προσπάθεια.

Το τελικό 7-0 διαμόρφωσε ο Τίνο Κόστα στο 81' και πλέον η Βαλένθια πάει για... τελικό με την Τσέλσι στο Λονδίνο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Μιγκέλ, Ραμί, Βίκτορ Ρουΐθ (46' Ντάνι Παρέχο), Ματιέ, Μεχμέτ Τοπάλ, Τίνο Κόστα, Πάμπλο Ερνάντεθ, Φεγκουλί (87' Πιάτι), Ζόνας, Σολδάδο (85' Αντούριθ).

ΓΚΕΝΚ: Κέτελες, Βάντεν Μπόρε, Νάντσον, Χάιλαντ (81' Λιμπόμπ), Πούντιλ, Καμούς, Τόζερ, Μπάφελ, Ντε Μπράινε, Μπαρντά (71' Νουανγκάνγκα), Βόσεν (46' Σαρ).

Η βαθμολογία

1. Λεβερκούζεν 9 (7-7)

2. Βαλένθια 8 (12-4)

3. Τσέλσι 8 (10-4)

4. Γκενκ 2 (1-15)

Η τελευταία αγωνιστική (6/12)

Τσέλσι - Βαλένθια

Γκενκ - Λεβερκούζεν

Ο πίνακας των σκόρερς

6 γκολ

Μάριο Γκόμεθ (Μπάγερν)

Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)

5 γκολ

Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

4 γκολ

Σεϊντού Ντουμπιά (ΤΣΣΚΑ)

Αλεξάντερ Φράι (Βασιλεία)

Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)

Έντισον Καβάνι (Νάπολι)

Χουλκ (Πόρτο)

3 γκολ

Ζόνας (Βαλένθια)

Ρόμπιν φαν Πέρσι (Άρσεναλ)

Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα)

Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)

Μουσά Σο (Λιλ)

Αΐλτον (ΑΠΟΕΛ)

Φάμπιαν Φράι (Βασιλεία)

Ρομάν Σιροκόβ (Ζενίτ)

Λεβερκούζεν - Τσέλσι 2-1

Βαλένθια - Γκενκ 7-0

TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ