SERIE A

630 "κατάσκοποι" της Γιουβέντους στο Μιλάνο!

630 "κατάσκοποι" της Γιουβέντους στο Μιλάνο!
Γιουβέντους-οπαδοί

Στη φωλιά των μεγάλων τους αντιπάλων, στο Μιλάνο, έχει σύνδεσμο από το 1964 η Γιουβέντους, με τα 630 μέλη της να κάνουν λόγο για αγάπη που θυμίζει θρησκεία!

Ο κανόνας όμως αυτός που θέλει κάποιες πόλεις να αποτελούν απαγορευμένο... καρπό για κάποιες ομάδες βρίσκει την εξαίρεσή του στην Ιταλία, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα (31/10) σε αναλυτικό ρεπορτάζ του το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων Yahoo, υπάρχει στο Μιλάνο κλαμπ οπαδών της Γιουβέντους που αριθμεί 630 ενεργά μέλη, και οποίος έχει συμπληρώσει περισσότερα από 40 χρόνια ζωής (ιδρύθηκε το 1964).
Επειδή το ποδοσφαιρικό Μιλάνο δεν είναι τόσο φιλόξενο για τους υποστηρικτές της "βέκια σινιόρα" συναντιούνται στο σύνδεσμο, του οποίου η τοποθεσία είναι γνωστή μόνο για τα μέλη του, όμως βδομάδα παρά βδομάδα, περίπου 100 άτομα κάθε φορά κάνουν μία ώρα δρόμο προκειμένου να δουν την αγαπημένη τους ομάδα να αγωνίζεται στο "Ολίμπικο" του Τορίνο.

Οι Μιλανέζοι που πηγαίνουν κόντρα στον... κανόνα να υποστηρίζουν μία από τις δύο μεγάλες ομάδες της Λομβαρδίας (Ίντερ ή Μίλαν) έχουν ονομάσει το σύνδεσμό τους Madunina (το όνομα αυτό παραπέμπει στο άγαλμα της Παρθένας Μαρίας που βρίσκεται έξω από τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου), ενώ κάποιοι από αυτούς εξηγούν τους λόγους για τους οποίους υποστηρίζουν τη Γιουβέντους.

"Η ιστορία της Γιουβέντους έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα, και είναι γεμάτη δόξα και νίκες. Η Γιούβε θα υπάρχει πάντα και όταν οι άλλες ομάδες δεν θα υπάρχουν πια, η Γιούβε θα είναι ακόμα εκεί,", τόνισε ο Γουίντο Σεκρέτο, μέλος του συνδέσμου, ενώ ο Ίγκορ (δεν θέλησε να αποκαλύψει για ευνόητους λόγους το επώνυμό του) είπε:

"Ανάμεσα στους οργανωμένους οπαδούς της Γιουβέντους και τους φανατικούς της Ίντερ, υπάρχει μία βαθιά έχθρα. Όμως πολλοί οπαδοί της Ίντερ συνυπάρχουν με τους φίλους της Γιουβέντους, σαν να ήταν άλλη μία ομάδα από την πόλη τους".


Όπως αναφέρουν αρκετά μέλη του συνδέσμου της Γιουβέντους στο Μιλάνο, δεν έχουν καταγωγή από την πρωτεύουσα του βιομηχανικού Βορρά, αλλά έχουν έρθει από άλλες πόλεις της Ιταλίας, προκειμένου να βρουν δουλειά.

"Υποστηρίζω τη Γιουβέντους, καθώς δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να υποστηρίζει άλλη ομάδα. Όπως λέω στους φίλους μου, παρακολουθώ ποδόσφαιρο, γιατί είμαι οπαδός της Γιουβέντους.

Διαφορετικά, δεν θα παρακολουθούσα καθόλου ποδόσφαιρο. Το να υποστηρίζεις της Γιουβέντους είναι σαν να είσαι μέρος θρησκευτικής οργάνωσης"

, τόνισε χαρακτηριστικά άλλος μέλος του συνδέσμου, Πάολο Μπενκαρντίνο.

Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί ότι η έχθρα ανάμεσα σε Ίντερ-Γιουβέντους είναι μεγαλύτερη απ'ότι υπάρχει ανάμεσα σε Μίλαν-Ίντερ και Μίλαν-Γιουβέντους, με τον υποβιβασμό της Γιουβέντους στη Serie B λόγω την εμπλοκή της στο σκάνδαλο calciopolis να είχε μεγάλη ωφελημένη την ομάδα του Μιλάνου, η οποία πήρε δύο σερί πρωταθλήματα (το πρώτο στα χαρτιά), μετά από 17 χρόνια αποχής από το σκουντέτο!

Μάλιστα, η Ίντερ δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια μετά τον υποβιβασμό των "μπιανκονέρι", καθώς απέκτησε τους Ζλάταν Ιμπραιΐμοβιτς και Πατρίκ Βιεϊρά, παίκτες που την βοήθησαν σημαντικά στο να ανακτήσει τα πρωτεία στο Καμπιονάτο.

Σε λίγες ημέρες η μεγάλη αυτή κόντρα θα αναβιώσει, καθώς υπάρχει το ντέρμπι Γιουβέντους-Ίντερ την ερχόμενη Κυριακή στο Τορίνο, με τους οπαδούς της "βέκια σινιόρα" από το Μιλάνο να το περιμένουν πως και πως, μετά την επιστροφή της ομάδας τους στην μεγάλη κατηγορία.

"Η αλήθεια είναι ότι είμαστε ανώτερο, πάντα ήμασταν και σύντομα θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Η 4η Νοεμβρίου θα είναι η ημέρα της κρίσης", ανέφερε χαρακτηριστικά οπαδός της Γιουβέντους.

















TAGS SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ