ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Ντόρτμουντ: Ο κορονοϊός φέρνει πωλήσεις βασικών παικτών

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ
Ο Έρλινγκ Χάαλαντ με τη φανέλα της Ντόρτμουντ © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η πανδημία του κορονοϊού και οι επιπτώσεις της φέρνουν πωλήσεις στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, ώστε να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν.

Ο κορονοϊός έχει τεράστιες επιπτώσεις στον κόσμο του ποδοσφαίρου, με τις ομάδες να έχουν τεράστια χασούρα από τα κλειστά γήπεδα και όχι μόνο. Οι απώλειες είναι μεγάλες και οι πωλήσεις φαντάζουν αναπόφευκτες, ώστε κάποιες να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες που υπάρχουν και να επιβιώσουν.

Η Ντόρτμουντ που στο παρελθόν βρέθηκε στο χείλος του γκρεμού και την κράτησε όρθια ο κόσμος της, δεν διάγει και τις καλύτερες στιγμές της, αφού αναμένεται να έχει απώλειες της τάξεως των 75 εκατ. ευρώ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο (44 εκατ. ευρώ είχε χάσει πέρυσι) και γι' αυτό είναι υποχρεωμένη να πουλήσει βασικά περιουσιακά της στοιχεία.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, θα θέσουν προς πώληση τουλάχιστον έξι ποδοσφαιριστές τους, εκ των οποίων ξεχωρίζουν ο Άγγλος επιθετικός, Τζέϊντον Σάντσο, και ο Νορβηγός στράικερ, Ερλινγκ Χάαλαντ. Για τον πρώτο έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ τον δεύτερο τον θέλουν πολλές ομάδες και έχει ρήτρα κοντά στα 65 εκατ. ευρώ. Οι Ρέινα, Βίτσελ, Ακάντζι και Γκερέιρο είναι επίσης προς πώληση.

© 2021 Michael Sohn/Associated Press

TAGS ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ