STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Βόλος 1-1: Οπισθοχώρησε και το πλήρωσε στο 90+2'

Καρλίτος (αριστερά) και Ουάρντα (δεξιά) παλεύουν σε φάση από το Παναθηναϊκός - Βόλος για την 6η αγωνιστική της Superleague Interwetten 2020/21
Καρλίτος (αριστερά) και Ουάρντα (δεξιά) παλεύουν σε φάση από το Παναθηναϊκός - Βόλος EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός αν και ήταν καλύτερος από το Βόλο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα στο ΟΑΚΑ, οπισθοχώρησε στο τελευταίο 15λεπτο όπου δεν είχε φάση στην εστία των φιλοξενούμενων που σε αντίθεση έπαιξαν φουλ επίθεση και δικαιώθηκαν στο 90+2'.

Ντεμπούτο με το αριστερό για τον Λάζλο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό καθώς είδε την ομάδα του να δέχεται την ισοφάριση στο 92' του αγώνα με το Βόλο και να χάνει μια νίκη που είχε στα χέρια του μέχρι εκείνο το λεπτό. Οι πράσινοι οπισθοχώρησαν στο τελευταίο 15' και το πλήρωσαν και όπως πριν μια εβδομάδα πήραν το βαθμό στις καθυστερήσεις κόντρα στον ΟΦΗ τώρα έχασαν δύο από την ομάδα του Βόλου.

Μάλιστα ο Παναθηναϊκός για πρώτη φορά στην ιστορία του στην Α' Εθνική από το 1959'-60' δεν έχει νικήσει στα πρώτα πέντε παιχνίδια του πρωταθλήματος.

Η οποία σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα έπαιξε φουλ επίθεση, έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και τελικά το βρήκε με τον Μπαρτόλο στο 92'. Μάλιστα ο Βόλος έμεινε για τέταρτο παιχνίδι αήττητος και παραμένει ψηλά στη βαθμολογία με 11 βαθμούς.

ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες προσπάθησαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές ο Παναθηναϊκός με τον Καρλίτος και ο Βόλος με τον Δουβίκα αλλά οι μεγάλες συγκινήσεις ήρθαν στο δεύτερο 45λεπτο.

Εκεί που ο Παναθηναϊκός για 25λεπτά έπαιξε καλά, έχασε πέναλτι, σκόραρε, απείλησε εν συνεχεία και έδειχνε να είναι κοντά στην πρώτη του νίκη. Στο τελευταίο 15λεπτο όμως οι πράσινοι οπισθοχώρησαν με τον Βόλο να παίζει φουλ επίθεση και να δικαιώνεται στο 90+2' με το γκολ του Μπαρτόλο.

Οι πράσινοι ξεκίνησαν καλύτερα το δεύτερο μέρος και κέρδισαν πέναλτι στο 52' σε χέρι του Σαλβαντόρ Σάντσες μέσα στην περιοχή. Ο Καρλίτος και όχι ο Μακέντα που είχε αστοχήσει την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον ΟΦΗ ανέλαβε την εκτέλεση αλλά νικήθηκε και αυτός από τον Γκαραβέλη.

Στο επόμενο λεπτό όμως, στο 56', με την εκτέλεση του κόρνερ η άμυνα του Βόλου δεν απομάκρυνε με τον Μαουρίσιο να κάνει το γέμισμα και ο Καρλίτος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός φορ που έχει τις περισσότερες τελικές στο πρωτάθλημα καθώς έχει ήδη 16 σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ουσιαστικά παρά μόνο αρκέστηκε να έχει την κατοχή και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ το οποίο όμως δεν ήρθε ούτε στην περίπτωση του Μακέντα στο 80' που άργησε να πλασάρει.

Από την άλλη ο Βόλος με την είσοδο του Νίνη στο 74' και του Μπαρτόλο στο 77' άρχισε να παίζει επιθετικά και να προσπαθεί να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Οι προσπάθειες των φιλοξενούμενων καρποφώρησαν στο 92' όταν ο Γκουαροτσένα που έπαιζε δεξί μπακ έκανε παράλληλη μπαλιά προς τον Μπαρτόλο που νίκησε τον Σένκεφελντ για το τελικό 1-1.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 11 ΜΗΝΕΣ Ο ΜΟΛΟ, ΔΥΟ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης του ΟΑΚΑ ήταν πως ο Λάζλο Μπόλονι επέλεξε να κάνει πρώτη αλλαγή τον Μολό ο οποίος έπαιξε μετά από έντεκα μήνες ξανά με την πράσινη φανέλα και πως ο Ρουμάνος τεχνικός έκανε μόλις δύο αλλαγές σε 90 λεπτά και δεν προχώρησε στις υπόλοιπες τρεις που θα μπορούσε να κάνει δίνοντας ανάσες στους παίκτες του.

Αντίθετα κράτησε για 90λεπτα στο ματς τον Μαουρίσιο ο οποίος κάνει φουλ προπονήσεις μόλις μια εβδομάδα και ο οποίος δεν μπορούσε να παίξει σε φουλ ένταση για πάνω από 60 λεπτά.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ