EUROPA LEAGUE

Πανιώνιος-Μπορντό 2-3

Πανιώνιος-Μπορντό 2-3
μανιατης

Ήττα του Πανιωνίου από την Μπορντό με 3-2 και αποκλεισμός από την επόμενη φάση του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ

Όπως αποδείχθηκε μάλιστα, τους έφτανε και η ισοπαλία, γιατί στο άλλο παιχνίδι του Η' ομίλου η Γαλατάσαραϊ έμεινε στο 0-0 με την Αούστρια Βιέννης στην Κωνσταντινούπολη. Έτσι, ο Πανιώνιος, στην τελική βαθμολογία του ομίλου, ισοβαθμεί με τους Τούρκους, αλλά δεν συνεχίζει στους "32" της διοργάνωσης, μετά την ήττα του στον μεταξύ τους αγώνα στη Νέα Σμύρνη με 3-0.



Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και προηγήθηκε μόλις στο 6ο λεπτό, όταν ο Τζιμπούρ μπήκε στην περιοχή των Γάλλων, ανατράπηκε από τον Εκουέλ και ο Ούγγρος διαιτητής της συνάντησης, Ζολτ Σαμπό, έδειξε το σημείο του πέναλτι, από το οποίο ο Γαλλοαλγερινός επιθετικός δεν αστόχησε δίνοντας το προβάδισμα στους γηπεδούχους.



Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να πιέζουν, θέλοντας να "καθαρίσουν" από νωρίς τη νίκη, και φάνηκε να τα καταφέρνουν όταν στο 20' ο Γρηγόρης Μάκος έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, "εκτελώντας" τον Βαλβέρντ και "γράφοντας" το 2-0 για την ομάδα του.



Οι Γάλλοι απάντησαν στο 39ο λεπτό, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του πιο επικίνδυνου παίκτη τους, του Καβενάγκι, ο οποίος "ζάλισε" τους αμυντικούς του Πανιωνίου και με ωραίο σουτ εκτός περιοχής μείωσε για τους "γιρονδίνους".



Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε με τον Πανιώνιο να χάνει πολλές σπουδαίες ευκαιρίες, αλλά τελικά μίλησε ο νόμος του ποδοσφαίρου, όταν στο 75' ο Τρεμουλινάς εκμεταλλεύθηκε την αδράνεια της "κυανέρυθρης" άμυνας, βρέθηκε απέναντι από τον Κένιγκ και τον πλάσαρε, ισοφαρίζοντας το σκορ για τους φιλοξενούμενους.



Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε η φάση του 87ου λεπτού, όπου ο Πανιώνιος στάθηκε απίστευτα άτυχος, καθώς μετά την απόκρουση του Κένιγκ σε σουτ του Καβενάγκι και την προσπάθεια των αμυντικών να διώξουν την μπάλα, αυτή κόντραρε πάνω στον νεοεισελθόντα Μουαμπέ και "κρέμασε" τον Κένιγκ.



Στο χρόνο που απέμενε, ο Πανιώνιος πάλεψε, αλλά η απογοήτευση από την απίστευτη ανατροπή των Γάλλων είχε παραλύσει τα πόδια των Νεοσμυρνιωτών, που είδαν το όνειρο της πρόκρισης να χάνεται μέσα από τα χέρια τους.



Αξίζει να σημειωθεί πως με αυτή τη νίκη η Μπορντό έκανε το 4 στα 4 στους αγώνες της για τη φάση των ομίλων, καθώς δεν έχασε ούτε βαθμό.



Πανιώνιος (Έβαλντ Λίνεν):

Κένιγκ, Μανιάτης (78' Αραβίδης), Μπερτέ, Πλετς, Σπυρόπουλος, Σκούφαλης (56' Φερνάντες), Μαϊστόροβιτς, Κουμορτζί (90' Γκασπάρ), Γουνδουλάκης, Μάκος, Τζιμπούρ



Μπορντό (Λοράν Μπλαν):

Βαλβέρντ, Μπρεζερί, Ζεμαλί (19' Τραορέ), Εκουέλ, Μαράνζ, Ντουκάς, Ομπερτάν, Τρεμουλινά (81' Μουαμπέ), Ζουσιέ (58' Περέα), Λαβί, Καβενάγκι



Η βαθμολογία

Μπορντό 12


Χέλσινγκμποργκ 7


Γαλατάσαραϊ 4


Πανιώνιος 4


Αούστρια Βιέννης 1



Δείτε τα γκολ της αναμέτρησης Πανιώνιος-Μπορντό 2-3:















































TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ