LEAGUE OF LEGENDS

Οι Τοp-5 NBA σούπερ σταρς και οι επενδύσεις τους στα esports

Οι Τοp-5 NBA σούπερ σταρς και οι επενδύσεις τους στα esports
2021 AP PHOTO/JACOB KUPFERMAN

Μάικλ Τζόρνταν και Μάτζικ Τζόνσον είναι δυο από τα πολλά ονόματα τα οποία ασχολούνται με την esports σκηνή και έχουν επενδύσει εκατομμύρια για την ανάπτυξη της.

Όπως και πολλοί ποδοσφαιριστές, έτσι και αρκετοί από το μπασκετικό χώρο έχουν ασχοληθεί με τα esports και συγκεκριμένα με το επενδυτικό κομμάτι τους πάνω σε οργανισμούς. Παρακάτω θα δούμε τις 5 κορυφαίες επενδύσεις από πασίγνωστους και ''θρύλους'' παίχτες του NBA και ποια η ενασχόληση τους με τα esports.

Μάικλ Τζόρνταν

O ''AIR'' έχει ασχοληθεί κατά καιρούς με διάφορα αθλήματα και το 2018 αποφάσισε να ασχοληθεί ενεργά και με το χώρο των esports, επενδύοντας στη Τeam Liquid μέσω της aXiomatic Gaming, 25 εκατομμύρια δολάρια. Η Team Liquid είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες και γενικότερα οργανισμούς στο χώρο των esports, έχοντας πολλαπλές εκπροσωπήσεις σε διάφορα esports, όπως το League of Legends και το Counter Strike.

Ο Μάικλ Τζόρνταν πανηγυρίζει τη νίκη των Μπουλς απέναντι στους Σανς τη σεζόν 1998/99
Ο Μάικλ Τζόρνταν πανηγυρίζει τη νίκη των Μπουλς απέναντι στους Σανς τη σεζόν 1998/99 1993 AP PHOTO/JOHN SWART, FILE

Μάτζικ Τζόνσον

Aκριβώς την ίδια επένδυση έκανε και ο Magic Johnson, δαπανώντας ένα συγκεκριμένο αριθμό χρημάτων στη Team Liquid μέσω της aXiomatic Gaming.

Οι Τοp-5 NBA σούπερ σταρς και οι επενδύσεις τους στα esports
2019 AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Στέφ Κάρι

O πρωταθλητής του NBA, Στέφ Κάρι μαζί με τον συμπαίκτη του και φίλο, Αντρέ Ιγκουοντάλα επένδυσαν μαζί με ένα γκρουπ επενδυτικών συμβουλών, 37 εκατομμύρια δολάρια στους TSM, τη πιο ιστορική ομάδα όλων των εποχών στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι Τοp-5 NBA σούπερ σταρς και οι επενδύσεις τους στα esports
AP PHOTO/STEVEN SENNE

Σακίλ Ο' νιλ

Ο άλλοτε σέντερ των Λος Άντζελες Λέικερς, ''Μπιγκ Σακ'', ήτανε από τους πρώτους αθλητές του NBA, που επένδυσε στη βιομηχανία των esports και συγκεκριμένα στην ομάδα NRG esports, το 2016. Όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, δεν ήτανε καν στα σχέδια του κάτι τέτοιο χωρίς να έχει την απαραίτητη γνώση για το τομέα, αλλά μετά από παρότρυνση των παιδιών του, πήρε την απόφαση να ασχοληθεί.

Οι Τοp-5 NBA σούπερ σταρς και οι επενδύσεις τους στα esports
PRINTSCREEN

Ρικ Φοξ

Ο Ρικ Φοξ, συμπαίχτης του Σακίλ στα τρία πρωταθλήματα των Λέικερς, ήτανε ο πρώτος ο οποίος αγόρασε μια ολόκληρη ομάδα και επένδυσε κατευθείαν πάνω σε αυτή. Η Gravity Gaming εξαγοράστηκε το 2015 από τον Φοξ, αλλάζοντας το όνομα της σε Echo Fox. Το 2019 ο Ρικ κατηγορήθηκε για κάποια ρατσιστικά σχόλια από το συνεργάτη του Αμίτ Ραιζαντά, και έτσι η Echo Fox αποσύρθηκε εντελώς από το χώρο των esports, με τον βετεράνο σέντερ να βρίσκεται ακόμα στα δικαστήρια με τους συνεργάτες του.

Μείνετε συντονισμένοι στο SPORT24 για την καθημερινή ενημέρωση σας πάνω στα esports και τo gaming

TAGS LEAGUE OF LEGENDS GAMES
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ