ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Το θανατηφόρο σλάλομ της Ούλρικε Μάιερ

Το θανατηφόρο σλάλομ της Ούλρικε Μάιερ

Δεκαεννέα χρόνια συμπληρώνονται την Τρίτη (29/01) από το θάνατο της κορυφαίας σκιέρ, Ούλρικε Μάιερ, κατά τη διάρκεια αγώνα για το παγκόσμιο κύπελλο του 1994. Διαβάστε την ιστορία της και δείτε το τρομερό video!

Μία από τις σπουδαιότερες σκιέρ στην ιστορία του αθλήματος, η Αυστριακή Ούλρικε Μάιερ, έχασε πριν από 19 χρόνια ακριβώς τη ζωή της μέσα στο χιόνι, που τόσο πολύ λάτρευε.

Σε ηλικία 26 ετών, κι έχοντας ήδη πέντε χρυσά μετάλλια σε παγκόσμια κύπελλα (το ένα μάλιστα 8 ημέρες πριν το θάνατό της), η Μάιερ συμμετείχε σε αγώνα κατάβασης στο Γκάρμις-Πάρτενκιρχεν της Γερμανίας.

Ενώ κατέβαινε την πλαγιά με ταχύτητα 105 χιλιομέτρων ανά ώρα, έχασε τον έλεγχο, με συνέπεια να βγει εκτός πίστας και να σπάσει το σβέρκο της. Το τραύμα της αποδείχθηκε θανάσιμο, καθώς προτού καν προλάβουν να τη μεταφέρουν με ελικόπτερο στο νοσοκομείο, υπέκυψε σε αυτό.

Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα δυστυχήματα που έχουν καταγραφεί ζωντανά από τηλεοπτική κάμερα. Τραγική ειρωνεία είναι το γεγονός πως η Μάιερ σκόπευε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση την αμέσως επόμενη χρονιά, καθώς ήθελε να αφοσιωθεί στην οικογένειά της, και ιδιαίτερα στη μικρή της κόρη.

Το θανατηφόρο σλάλομ της Ούλρικε Μάιερ

Ο αρραβωνιαστικός της, Χούμπερτ Σβάιγκχοφερ, κατήγγειλε τους διοργανωτές πως ο θάνατος της Αυστριακής προήλθε από σύγκρουση σε ένα ξύλινο χρονόμετρο που βρισκόταν μέσα στην πίστα, μηνύοντάς τους. Ωστόσο, η μήνυση απορρίφθηκε, καθώς το δικαστήριο απεφάνθη πως ο τραυματισμός της Μάιερ προέκυψε από την πτώση της στο χιόνι και δεν βρέθηκε κάποια παράλειψη των διοργανωτών, που να μπορεί να τους επιβαρύνει με το θάνατό της.

Τα μετάλλια της Ούλρικε Μάιερ:

Παγκόσμια Πρωταθλήματα

Διοργάνωση Αγώνισμα Μετάλλιο
1989 Βέιλ (ΗΠΑ) Super G Χρυσό
1991 Ζάαλμπαχ (Αυστρία) Super G Χρυσό
1991 Ζάαλμπαχ (Αυστρία) Γιγαντιαίο Σλάλομ Αργυρό

Παγκόσμια Κύπελλα

Διοργάνωση Αγώνισμα Μετάλλιο
1992 Παρκ Σίτι (ΗΠΑ) Γιγαντιαίο Σλάλομ Χρυσό
1992 Βέιλ (ΗΠΑ) Super G Χρυσό
1993 Κορτίνα ντ'Αμπέτσο (Ιταλία) Super G Χρυσό
1993 Σάντα Κατερίνα (Ιταλία) Γιγαντιαίο Σλάλομ Χρυσό
1994 Μάριμπορ (Σλοβενία) Γιγαντιαίο Σλάλομ Χρυσό
Το θανατηφόρο σλάλομ της Ούλρικε Μάιερ
TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ