ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Το Μπρισμπέιν θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2032

Το Μπρισμπέιν θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2032
2021 AP PHOTO/EUGENE HOSHIKO

Στην Αυστραλία μετά από 32 χρόνια θα επιστρέψουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς η ΔΟΕ θα ανακοινώσει τον επόμενο μήνα πως το Μπρισμπέιν θα αναλάβει τη γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι του 2032.

Οι Αγώνες που είχαν αρχικά προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2020, θα ξεκινήσουν σε λίγες εβδομάδες (21/7) στο Τόκιο. Ήδη γνωρίζουμε τις πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους Ολυμπιακούς του 2024 (Παρίσι) και του 2028 (Λος Άντζελες), σε λίγες ημέρες θα μάθουμε και επίσημα πως το Μπρισμπέιν θα υποδεχθεί τη γιορτή του αθλητισμού το καλοκαίρι του 2032.

Η πόλη της Ανατολικής Αυστραλίας, μια πόλη με πληθυσμό περίπου τριών εκατομμυρίων ανθρώπων, ήταν η μοναδική που ενδιαφέρθηκε για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων με την ΔΟΕ να ετοιμάζεται για τις ανακοινώσεις που αναμένονται στη διάρκεια του Ιουλίου. Σύμφωνα με το ESPN, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ινδονησία και το Κατάρ εξέτασαν το ενδεχόμενο να καταθέσουν υποψηφιότητες, ωστόσο η ΔΟΕ είχε ήδη επιλέξει, έστω και ανεπίσημα, το Μπρισμπέιν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα επιστρέψουν έτσι στην Αυστραλία μετά από 32 χρόνια, καθώς το 2000 είχαν διοργανωθεί στο Σίδνεϊ, με την πόλη να έχει καταθέσει τον φάκελο με τις 32 εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ