NFL

Το μέγα ψέμα του Άαρον Ρότζερς για τον εμβολιασμό δεν του κόστισε μόνο 15.000 δολάρια

Ο Άαρον Ρότζερς γλίστρησε στην μπανανόφλουδα που ο ίδιος πέταξε στον δρόμο
Ο Άαρον Ρότζερς γλίστρησε στην μπανανόφλουδα που ο ίδιος πέταξε στον δρόμο AP PHOTO/RICK SCUTERI

Ο Άαρον Ρότζερς έπεσε αναπόφευκτα στην τρύπα που άνοιξε ο ίδιος, έχοντας επιχειρήσει να παραπλανήσει τους πάντες. Το NFL τον τιμώρησε με πρόστιμο για παραβίαση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αλλά όχι για την ανεκδιήγητη στάση του. Τουλάχιστον δίκασαν όλοι οι υπόλοιποι.

Μια φορά πρωταθλητής και MVP του Super Bowl, αλλά και τρεις φορές πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου, με την πιο πρόσφατη εξ αυτών πέρυσι. Δικαίως ο Άαρον Ρότζερς των Green Bay Packers κατατάσσεται μεταξύ των κορυφαίων quarterbacks όλων των εποχών στο NFL, εφόσον η αξία του περικλείεται αποκλειστικά και μόνο στους στυγνούς αριθμούς. Την ίδια ώρα ωστόσο ο 37χρονος σταρ του αμερικανικού ποδοσφαίρου δείχνει μια τάση αυτοκαταστροφής της υστεροφημίας του, έχοντας ήδη ομολογήσει ότι - σχεδόν εσκεμμένα- μπήκε στη διαδικασία να παραπλανήσει τους πάντες όταν είχε ερωτηθεί για τον εμβολισμό ενάντια στον COVID-19.

Προ ημερών (3/11) ο Καλιφορνέζος νόσησε από κορονοϊό και περί άρχισε ν' αναδύεται στην επιφάνεια η αλήθεια που έκρυβε τεχνηέντως. Κατά τη διάρκεια της preseason, τον περασμένο Αύγουστο σε συνέντευξη Τύπου, ο Ρότζερς είχε επιλέξει να πει ότι "ναι, έχω αντισώματα", αλλά εκ των υστέρων αποδείχθηκε ότι δεν είχε εμβολιαστεί. Απλώς, όπως παραδέχθηκε στο The Pat McAfee Show, ακολουθούσε μια εναλλακτική μορφή ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος του, με μονοκλωνικά αντισώματα και ιβερμεκτίνη, ενόσω κυκλοφορούσε σε δημόσιους χώρους άνευ μάσκας και δεν λάμβανε μέτρα προστασίας. Μεταξύ αυτών η παρουσία του, ως John Wick, στο αποκριάτικο πάρτι για το Halloween που οργάνωσε τον Οκτώβριο η ομάδα του.

Η δικαιολογία του δημοφιλούς quarterback, όπως αυτός την επικαλέστηκε, ήταν η αλλεργία του σ' ένα συγκεκριμένο συστατικό των εμβολίων τύπου mRNA των Moderna και Pfizer που, κατά τον ίδιο, θα ήταν επιβλαβές για την υγεία του, αποφεύγοντας να δώσει έξτρα διευκρινίσεις, ενώ εξέφρασε τον φόβο του για επιπτώσεις που ενδεχομένως θα προέκυπταν, όπως στην ικανότητά του να τεκνοποιήσει, αν είχε εμβολιαστεί με το σκεύασμα της Johnson!

"Πιστεύω ακράδαντα στη σωματική αυτονομία και στο δικαίωμα να κάνεις επιλογές για το κορμί σου. Δεν χρειάζεται να συμβιβάζεσαι με κάποια κουλτούρα αφύπνισης ή μια τρελή ομάδα ατόμων που λένε ότι πρέπει να κάνεις κάτι. Η υγεία δεν είναι κάτι που ταιριάζει σε όλους. Συμβουλεύτηκα έναν -πλέον- καλό φίλο μου, τον Τζο Ρόγκαν (κωμικός και παρουσιαστής), αφότου κόλλησε, κι έκανα πολλά απ' όσα μου συνέστησε", υποστήριξε ο πολύπειρος αθλητής με τα αμέτρητα ατομικά ρεκόρ, προσπαθώντας να επιχειρηματολογήσει για την πρακτική του, περιγράφοντας όλο αυτό που συμβαίνει

Βέβαια περισσότερο περιέπλεξε τα πράγματα, μια και είχε επιλέξει να μην είναι ειλικρινής μιλώντας σταθερά με μισόλογα. Μολονότι επέμεινε να λέει ότι "δεν είμαι κάποιος αντι-εμβολιαστής ή υποστηρικτής της επίπεδης γης, απλώς ένας κριτικός στοχαστής", είχε προλάβει να προκαλέσει το κοινό αίσθημα αναγκασμένος να ζητήσει εκ των υστέρων ένα συγγνώμη για την παρεξήγηση, διότι "έκανα κάποια σχόλια που ορισμένοι μπορεί να εξέλαβαν ως παραπλανητικά και αναλαμβάνω την ευθύνη γι' αυτό". Χωρίς πάντως να πάρει ούτε λέξη πίσω, διότι "πρέπει να μείνω πιστός σε αυτό που είμαι".

Η αμφιλεγόμενη στάση του Ρότζερς δέχθηκε αυστηρή κριτική γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο. Όπως επί παραδείγματι επισήμανε ο Τζίμι Κίμελ "δεν είναι δίκαιο", χρησιμοποιώντας το παράδειγμα του Καϊρί Ίρβινγκ, ο οποίος "είναι λάθος, αλλά τουλάχιστον είναι ειλικρινής". Αντιθέτως ο 37χρονος quarterback διάλεξε "ν' αφήσει τον καθέναν γύρω του να θεωρεί ότι είναι εμβολιασμένος όταν δεν ήταν. Δεν είναι ο Καϊρί Ίρβινγκ, είναι ο Μπέρνι Μέιντοφ (επενδυτής και άλλοτε πρόεδρος του NASDAQ που συνελήφθη για οικονομικές απάτες προτού αποβιώσει τον Απρίλιο του 2021)".

Εξαιτίας της τακτικής του ο Ρότζερς, που συμπλήρωσε ότι "δεν είμαι ακτιβιστής, αλλά ένας απλός αθλητής που θέλει ν' ασχολείται με αυτό που κάνω καλύτερα" θα ζημιωθεί οικονομικά. Από τη μία του επιβλήθηκε (ελαφρύ όπως το χαρακτήρισαν κύκλοι άλλων ομάδων) πρόστιμο 14.650 δολαρίων για παραβίαση των πρωτοκόλλων (όπως και 300.000 δολάρια στους Packers που δεν μερίμνησαν για την τήρησή τους) και από την άλλη έχασε έναν βασικό χορηγό του, την εταιρία Prevea Health, ύστερα από 9 χρόνια κοινής πορείας. Την ίδια ώρα η State Farm, αν και εξέφρασε τις αντιρρήσεις της για ορισμένες από τις δηλώσεις του Ρότζερς, επισήμανε ότι σέβεται το δικαίωμα του καθενός στην ελεύθερη άποψη.

Είτε αυτή είναι καμουφλαρισμένη είτε όχι δεν απάντησε...

TAGS NFL ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ