FITNESS

Τι είναι το foam roller και ποια η χρήση του

Foam Roller Healthy Back Workout Sport Training On Floor
Foam Roller Healthy Back Workout Sport Training On Floor ISTOCK

Ένταξε το foam roller στην καθημερινή σου ρουτίνα και ανακάλυψε τα οφέλη του.

Το foam roller αποτελεί έναν πυκνό κύλινδρο αφρού, ο οποίος χρησιμοποιείται σε διάφορες δραστηριότητες, από τη φυσιοθεραπεία για την αντιμετώπιση τραυματισμών έως την yoga και το Pilates.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικό εργαλείο γυμναστικής, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε ασκήσεις προθέρμανσης όσο και στην αποθεραπεία.

Λίγα λεπτά καθημερινά αρκούν. Με την εφαρμογή του foam roller, το σώμα επανακτά ευθυγραμμισμό, οι μύες χαλαρώνουν και ο νους αποκτά σαφήνεια.

  • Ανακουφίζει τον πόνο
  • Μειώνει τη φλεγμονή κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης των μυών
  • Συμβάλλει στην αποκατάσταση των μυών
  • Συμβάλλει στην πρόληψη τραυματισμών
  • Αυξάνει τη ροή του αίματος και την ελαστικότητα του μυϊκού ιστού και των αρθρώσεων, βελτιώνοντας την κινητικότητα, τη γενική ευεξία και την εμφάνιση του λίπους κάτω από το δέρμα σας
  • Σας βοηθά να ξεκουραστείτε και να ελαχιστοποιήσετε το άγχος

Το foam roller μοιάζει πολύ με το αθλητικό μασάζ και μπορεί να παρέχει πολλά οφέλη για τη συνολική υγεία του μυϊκού συστήματος.

Το foam rolling μπορεί να αποτελέσει αποτελεσματικό τρόπο για την χαλάρωση των μυών πριν από την προπόνηση, ιδίως αν έχετε εντατικές προπονήσεις. Επίσης, μπορεί να είναι χρήσιμο στην αποθεραπεία μετά την άσκηση.

Η προσθήκη του foam roller στη ρουτίνα προθέρμανσης και αποθεραπείας μπορεί να μειώσει την αίσθηση της συγκράτησης των μυών τις επόμενες ημέρες.

Πάντα συζητήστε με τον γιατρό σας πριν προσθέσετε κάτι νέο στην καθημερινή σας προπονητική ρουτίνα.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ