ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Θριαμβευτές Γκούνκο και Ντάνου!

Θριαμβευτές Γκούνκο και Ντάνου!
Σκι Αντοχής

Με εντυπωσιακό τρόπο ο Αλέξης Γκούνκο κατέκτησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα στο Μέτσοβο σε σπριντ και 30 χιλιόμετρα. Νικήτρια στις γυναίκες η Μαρία Ντάνου

Την καλή του φόρμα λίγο πριν το παγκόσμιο πρωτάθλημα επιβεβαίωσε ο Αλέξης Γκούνκο, κατακτώντας τον τίτλο του πρωταθλητή Ελλάδας σε σπριντ και 30 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής. Ο Μετσοβίτης αθλητής επικράτησε στο σπριντ του Δημήτρη Κάππα από τη Νάουσα, αφήνοντας τρίτο τον επίσης Ναουσαίο Γρηγόρη Μοσχοβάκο.
Στις γυναίκες η Μαρία Ντάνου κατάφερε με ευκολία να κατακτήσει τον τίτλο. Πίσω από τη Ναουσαία πρωταθλήτρια τερμάτισαν η Βικτωρία Πιστοπούλου και η Μαρία Τσιγκελίδου από Νάουσα και Δράμα αντίστοιχα.

Οι δύο αθλητές κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν και στα 30 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής. Έτσι ο Γκούνκο τερμάτισε πρώτος ακολουθούμενος από τον συναθλητή του στο Μέτσοβο Νίκο Καλοφύρη και τον Δημήτρη Κάππα. Τη νίκη πήρε στις γυναίκες η Μαρία Ντάνου με τις Πιστοπούλου και Τσιγκελίδου ν' ακολουθούν με την ίδια σειρά κατάταξης του σπριντ.

Σε ότι αφορά τις μικρότερες κατηγορίες, το Μέτσοβο επικράτησε με Παπάση Λάμπρο, Μπούμπα Μαρία, Αγγελή Απόστολο, Παπάση Γιώργο και Μιτράϊ Ρισέλντα να κατακτούν τους τίτλους. Η Κατερίνα Κεσίδου από τη Φλώρινα ήταν αυτή που μπήκε σφήνα στη "μετσοβίτικη" κυριαρχία με τη νίκη της στην κατηγορία των παγκορασίδων.

Οι καιρικές συνθήκες δεν βοήθησαν, ωστόσο οι προσπάθειες των οργανωτών δεν έπεσαν στο κενό κι έτσι διεξήχθη ένας άρτιος αγώνας, στον οποίο έλαβαν μέρος 140 αθλητές.






TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ