ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τα ζευγάρια των ημιτελικών γυναικών

Τα ζευγάρια των ημιτελικών γυναικών
ΗΠΑ

Ιαπωνία-ΗΠΑ και Βραζιλία-Γερμανία είναι τα ζευγάρια της ημιτελικής φάσης του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου γυναικών

Μετά από ένα μία... κοπιαστική αναμέτρηση η οποία διεκόπη λόγω καταρρακτώσους βροχής οι ΗΠΑ έκαμψαν την αντίσταση της ομάδας του Καναδά στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου και κατάφεραν με γκολ της Νατάσα Κάι στην παράταση (101') να κλέψουν την πρόκριση για τα ημιτελικά με τελικό σκορ 2-1.
Η κανονική διάρκεια της αναμέτρησης είχε λήξει ισόπαλη 1-1, με τα χρυσά κορίτσια της Αθήνας να προηγούνται στο 12' με τέρμα της Αντζελα Χακλς και τις Καναδέζες να ισοφαρίζουν στο 30΄με την Κριστίν Σινκλέρ.

Στον ημιτελικό οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν την ομάδα της Ιαπωνίας η οποία επιβλήθηκε της Κίνας με 2-0. Τα τέρματα σημείωσαν η Χομάρα Σάβα στο 15' και η Γιούκι Ναγκασάτο στο 80' λεπτό της αναμέτρησης.

Η Βραζιλία επικράτησε με 2-1 της Νορβηγίας και θα κοντραριστεί στην ημιτελική φάση για μία θέση στον μεγάλο τελικό του τουρνουά με τη Γερμανία. Τα τέρματα για τη "σελεσάο" σημείωσαν η Ντανιέλα στο 44' και η Μάρτα στο 57', ενώ για τις Σκανδιναβές μείωσε με πέναλτι η Νόρντμπι στο 83΄.

Με δύο γκολ στην παράταση η Γερμανία νίκησε με 2-0 τη Σουηδία και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Τα τέρματα πέτυχαν η Κέρστιν Γκάρεφρεκς στο 105' και η Σιμόνε Λάουντερ στο 115' λεπτό.

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

15/08 Σανγκάη ΗΠΑ-Καναδάς 2-1 (παράταση, κ.α. 1-1)
Τιαντζίν Βραζιλία-Νορβηγία 2-1
Σενγιάνγκ Σουηδία-Γερμανία 0-2 (παράταση)
Κινχουανγκντάο Κίνα-Ιαπωνία 0-2

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

18/08 Σανγκάη (5) Βραζιλία-Γερμανία
Πεκίνο (6) Ιαπωνία-ΗΠΑ

ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ

21/08 Πεκίνο Ηττημένος 5-Ηττημένος 6

ΤΕΛΙΚΟΣ

21/08 Πεκίνο Νικητής 5-Νικητής 6


























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ