FITNESS

Συμβουλές για να αρχίσουν να φαίνονται οι κοιλιακοί σου

Muscular woman doing sit-ups.
Muscular woman doing sit-ups. ISTOCK

Μερικές συμβουλές για να δεις το πολυπόθητο six pack, χωρίς πολύ κόπο.

Οι κοιλιακοί αποτελούν μια μυϊκή ομάδα με ξεχωριστά χαρακτηριστικά στο σώμα μας. Έχουν μια υψηλή αναλογία μυϊκών ινών μεταξύ της βραδείας και ταχείας σύσπασης σε σύγκριση με άλλες μυϊκές ομάδες.

Ακόμα και μικρές ποσότητες λίπους στο σώμα μας, πέραν του φυσιολογικού, μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή τους. Ακόμα και με τακτική και αφοσίωση στην άσκηση, μπορεί να είναι δύσκολο να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Άφησε τις ασκήσεις των κοιλιακών για το τέλος της προπόνησης:

Υπάρχουν λόγοι πίσω από το να αφήσεις τις ασκήσεις κοιλιακών για το τέλος της προπόνησης.

  • Κοιλιακοί ως σταθεροποιητές: Οι κοιλιακοί είναι σημαντικοί για τη σταθεροποίηση του σώματος κατά τη διάρκεια άλλων ασκήσεων. Εάν "καείς" από την κόπωση πριν από τις κύριες ασκήσεις, μπορεί να είναι δυσκολότερο να διατηρήσεις τη σωστή τεχνική σε άλλες ασκήσεις.
  • Αποτελέσματα: Το κάψιμο λίπους είναι σημαντικό για την εμφάνιση των κοιλιακών. Αν κάνεις πρώτα άλλες ασκήσεις που καίνε περισσότερες θερμίδες, τότε οι κοιλιακοί θα είναι ήδη ζεστοί όταν ξεκινάς τις ασκήσεις τους.

Σωστή τεχνική:

Κάνεις κοιλιακούς, δεν πιέζεις τον αυχένα σου. Καθώς δεν έχεις δυνατό πυρήνα αντί να σφίγγεις την κοιλιά σου κατά την εκτέλεση των επαναλήψεων πιέζεις τον αυχένα σου. Έτσι και δεν έχεις αποτέλεσμα, αλλά κυρίως ταλαιπωρείς τον αυχένα σου.

Rest day κοιλιακών:

Το να δίνεις μία μέρα ανάπαυσης για τους κοιλιακούς είναι σημαντικό για την ανάκαμψή τους και την πρόληψη τραυματισμών. Όπως και οι άλλες μυϊκές ομάδες, οι κοιλιακοί χρειάζονται χρόνο για να ξεκουραστούν μετά από μία έντονη προπόνηση.

Προσπάθησε να αποφύγεις το στρες:

Κατά τη διάρκεια των περιόδων έντασης και στρες, το σώμα μας απελευθερώνει ορμόνες, όπως η κορτιζόλη, η οποία σε υψηλά επίπεδα μπορεί να προωθήσει την αποθήκευση λίπους, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς.

Επιπλέον, το στρες μπορεί να επηρεάσει τις διατροφικές επιλογές μας, καθιστώντας πιθανότερη την κατανάλωση τροφών υψηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες και τη μείωση της φυσικής δραστηριότητας, πράγματα που συμβάλλουν στην αύξηση του λίπους στην κοιλιά.

Χαλάρωσε λοιπόν, για να χαλαρώσει και το σώμα σου. Μην σε ταλαιπωρείς.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ