ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στο "θρόνο" της η Ουγγαρία

Στο "θρόνο" της η Ουγγαρία
ουγγαρια

Η κυρίαρχος της ανδρικής υδατοσφαίρισης παραμένει στο "θρόνο" της. Η Ουγγαρία αναδείχθηκε για τρίτη διαδοχική φορά και ένατη συνολικά "χρυσή" Ολυμπιονίκης

Ο τελικός είχε απροσδόκητη εξέλιξη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητα των δύο ομάδων. Οι Μαγυάροι, που φυσικά ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι στην ομάδα-έκπληξη του τουρνουά, είχαν ποσοστό 100% στον παίκτη παραπάνω μέχρι λίγο από πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου, αλλά οι Αμερικανοί είχαν τον τρόπο να βρίσκουν τις απαντήσεις, με πρώτο "βιολί" τον Τόνι Αζεβέδο.
Το πρώτο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Ουγγαρία να προηγείται 6-4 (!), οι ΗΠΑ ισοφάρισαν 6-6 και 8-8, για να διαμορφώσει ο Μπίρος στην εκνποή του ημιχρόνου το 9-8 υπέρ των "χρυσών" Ολυμπιονικών του Σίδνεϊ και της Αθήνας.

Ο Ντένες Κέμενι άλλαξε τερματοφύλακα στην τρίτη περίοδο, περνώντας στον αγώνα τον Ζόλταν Ζέτσι αντί του Ιστβαν Γκέργκελι, και η κίνηση αυτή αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Ζέτσι πραγματοποίησε πολύ καλές αποκρούσεις και μαζί του ανέβηκε η απόδοση όλης της ουγγρικής άμυνας, τη στιγμή που οι Αμερικανοί έδειχναν σημάδια κόπωσης.

Μετά το γκολ του Μπομπιέν, ο οποίος ισοφάρισε σε 9-9 στις αρχές του β΄ημιχρόνου, οι ΗΠΑ χρειάστηκαν περίπου 13 λεπτά για να ξαναβρούν το δρόμο προς τα δίχτυα. Στο διάστημα αυτό κρίθηκε το ματς, αφού οι πιο έμπειροι Μαγυάροι δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Με πέντε "αναπάντητα" γκολ έφτασαν στο 14-9 και το τέρμα του Τζέσε Σμιθ απλώς διαμόρφωσε το τελικό 14-10.

Ο πρώην παίκτης του Εθνικού πανηγύρισε έντονα το γκολ αυτό, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας είχε ήδη κριθεί, γεγονός ενδεικτικό της ικανοποίησης των Αμερικανών για την παρουσία τους στο τουρνουά, η οποία τους χάρισε το πρώτο μετάλλιό τους μετά από 20 χρόνια.

Τα οκτάλεπτα: 6-4, 3-4, 2-1, 3-1

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Ντάνιελ Βάργκα 3, Μπίρος 3, Ντένες Βάργκα 2, Μαντάρας 1, Κάσας 1, Γκέργκελι Κις 1, Μπένεντεκ 1, Γκάμπορ Κις 1, Μόλναρ 1

ΗΠΑ: Αζεβέδο 4, Μπομπιέν 2, Σμιθ 2, Βαρέλας 1, Μπέιλι 1

Μαυροβούνιο - Σερβία 4-6


Η ανδρική ομάδα της Σερβίας κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης του Πεκίνου. Οι "πλάβι" νίκησαν στον "μικρό τελικό" της διοργάνωσης το Μαυροβούνιο με 6-4 και πήραν... εκδίκηση για την ήττα τους στον τελικό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στη Μάλαγα.

Οι Σέρβοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων (2-0) στο τρίτο λεπτό της πρώτης περιόδου, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης έκαναν το... λάθος να μειώσουν με τον Μλάτζαν Γιάνοβιτς στην κόντρα, 5.52΄΄ πριν από τη λήξη του ημιχρόνου. Στη συνέχεια οι «πλάβι» πάτησαν... γκάζι και προηγήθηκαν 6-1 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου. Από εκεί και πέρα, το Μαυροβούνιο προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει σε 6-4 με τον Βούκτσεβιτς, 1.36΄΄ πριν από το τέλος του αγώνα.

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-2, 1-2, 2-0

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Μλάτζαν Γιάνοβιτς 2, Βούκτσεβιτς 1, Νίκολα Γιάνοβιτς 1.

ΣΕΡΒΙΑ: Σάβιτς 2, Πρλαϊνοβιτς 1, Ράτζεν 1, Τσίριτς 1, Βουγιασίνοβιτς 1.

Ισπανία - Κροατία 11-9

Σε αγώνα για τις θέσεις 5-6 στο Ολυμπιακό τουρνουά υδατοσφαίρισης, η Ισπανία νίκησε την Κροατία με 11-9 και κατέκτησε την 5η θέση στη διοργάνωση του Πεκίνου.

Η Κροατία προηγήθηκε 2-0 στην πρώτη περίοδο, χάρη σε ένα πέναλτι κι ένα γκολ στην κόντρα, αλλά οι Ισπανοί "αφυπνίστηκαν" και ισοφάρισαν σε 3-3. Οι Βαλκάνιοι πήραν εκ νέου διαφορά δύο τερμάτων (5-3), ωστόσο οι "φούριας ρόχας" "απάντησαν" με δύο γκολ του Μινγκουέλ (5-5).

Στο τρίτο οκτάλεπτο οι Ισπανοί πήραν τα "ηνία" και πέρασαν αυτοί μπροστά με δύο γκολ (7-5, 8-6), ενώ στα μέσα της τέταρτης περιόδου ο Φελίπε Περόνε "έγραψε" το 10-6, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Λίγο αργότερα, μάλιστα, ο Χαβιέρ Γκαρσία έβαλε το "κερασάκι" στην τούρτα, καθώς με πέναλτι διαμόρφωσε το 11-6.

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 3-5, 1-3, 3-3

ΚΡΟΑΤΙΑ: Μπούσλιε 2, Ντόγκας 2, Μπούριτς 1, Γιόκοβιτς 1, Μάρκοβιτς 1, Μπάρατς 1, Χίνιτς 1.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Χαβιέρ Γκαρσία 4, Μινγκουέλ 3, Φελίπε Περόνε 2, Μολίνα 1, Βαγές 1.








































ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ