ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Στην τελική ευθεία για το Βανκούβερ

Στην τελική ευθεία για το Βανκούβερ
New Image

Η εθνική ομάδα μπαίνει στην τελική ευθεία προετοιμασίας εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Καναδά

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ

Στην τελική ευθεία!
Οι Έλληνες σκιέρ των καταβάσεων αναχωρούν αύριο (2/12/09) για τον παγετώνα του Χίντερτούξ στην Αυστρία για ένα έντονο προπονητικό δεκαήμερο. Το διάστημα αυτό ήταν προγραμματισμένοι οι πρώτοι αγώνες της χρονιάς επί αυστριακού εδάφους, όμως εξαιτίας της έλλειψης χιονιού, η ελληνική ομάδα θα επιδοθεί σε έξτρα προπόνηση, ενώ αναμένεται να κάνουν αγωνιστικό ντεμπούτο στις 10 του μηνός. Βασίλης Δημητριάδης, Παύλος Τριποδάκης, Αλέξανδρος Τσακνάκης, Νίκος Μπόνου, Στέφανος Τσιμικάλης και Σοφία Ράλλη τα μέλη της αποστολής…

ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ
Θετικό ξεκίνημα

Ο Λευτέρης Φάφαλης πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη εμφάνιση της χρονιάς στο παγκόσμιο κύπελλο του Κουουσάμο της Φινλανδίας. Ο Μετσοβίτης σκιέρ πέρασε με άνεση στην τελική φάση του σπριντ 1,4 χλμ., για να καταλάβει εκεί την 57η θέση σε 91 αθλητές. Νικητής στον αγώνα ήταν ο Όλα Βίγκεν Χάτεσταντ απ’ τη Νορβηγία. Ο Λευτέρης θα συνεχίσει για λίγες ημέρες την προετοιμασία του στη Φιλανδία, για να λάβει μέρος στο παγκόσμιο κύπελλο του Ντίσελντορφ της Γερμανίας (5-6/12/09).

ΔΙΑΘΛΟ
Καλές βολές, μέτριο σκι

Στο πρώτο κύπελλο IBU, που διεξήχθη στο Ίντρε της Σουηδίας οι Έλληνες αθλητές εμφανίστηκαν ανέτοιμοι στο αγώνισμα των 10 χλμ, χωρίς όμως να απογοητεύσουν, αφού ήταν εμφανής η έλλειψη προπόνησης σε χιόνι. Θετικότατη ωστόσο ήταν η παρουσία του Θανάση Τσακίρη και του Κλεάνθη Καραμίχα στη σκοποβολή, αφού έχασαν μόλις μια και δύο βολές από όρθια και πρηνή θέση σκόπευσης, για να τερματίσουν με διαφορά τριών και έξι λεπτών απ’ το Νορβηγό νικητή Φόρντε Άντερσεν.

Για μια άστοχη βολή στα 7,5 χιλιόμετρα, η Γιώτα Τσακίρη έχασε το όριο πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά κι εκείνο για την επόμενη σειρά των παγκοσμίων κυπέλλων. Η 19χρονη διαθλήτρια είχε τέσσερις άστοχες βολές από όρθια θέση με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ποινή της και να μη πετύχει το στόχο της. Τελικά τερμάτισε με διαφορά πέντε λεπτών απ’ τη Γερμανίδα νικήτρια Ντόλε Γιουλιάνε.

Την επόμενη ημέρα στα ίδια αγωνίσματα, η Τσακίρη δεν είχε πάλι καλές βολές και ο Καραμίχας δεν ήταν αποδοτικός στο σκι. Ο Τσακίρης ήταν άριστος στις βολές και κατετάγη 66ος. Οι έφηβοι αθλητές μας, αλλά και ο έμπειρος Θανάσης Τσακίρης θα λάβουν μέρος στο πρώτο παγκόσμιο κύπελλο στις 3 Δεκεμβρίου στο Όστερσουντ της Σουηδίας, με τον Τσακίρη να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες για μια καλή επίδοση.










TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ