ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Σούπερ εμφάνιση στο Σεράγεβο

Σούπερ εμφάνιση στο Σεράγεβο
Σκι Αντοχής

Με τέσσερα μετάλλια επέστρεψε από τη Βοσνία η εθνική ομάδα σκι αντοχής. Πρωταγωνιστές Νάκας και Μπούμπα

Η καλή ημέρα από το πρωί φαίνεται και την πρώτη ημέρα του βαλκανικού κυπέλλου στο Σεράγεβο της Βοσνίας η Μαρία Μπούμπα ήταν εντυπωσιακή στα 5 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής. Η 17χρονη αθλήτρια από το Μέτσοβο πήρε το χάλκινο μετάλλιο με μικρή διαφορά πίσω από τη Βόσνια Τάνια Κάρισικ και τη Σκοπιανή Ροσάνα Κιρόσκα.
Ο Γιώργος Νάκας ακολούθησε στον ίδιο ρυθμό και επίσης κατέλαβε την Τρίτη θέση στον αντίστοιχο αγώνα 10 χιλιομέτρων των ανδρών. Ήταν μια εξαιρετική κούρσα από τον Νάκα, ο οποίος άφησε πίσω του με αρκετά δευτερόλεπτα διαφορά τον τέταρτο. Ο Αλέξης Γκούνκο στον ίδιο αγώνα ήταν 15ος, ο Λάμπρος Παπάσης 18ος και ο Στέφανος Καραμίχος 28ος.

Η επόμενη ημέρα ήταν εντυπωσιακή για την ελληνική ομάδα. Μπούμπα και Νάκας έδειξαν να βελτιώνουν τις αδυναμίες τους για να κατακτήσουν αμφότεροι χρυσά μετάλλια. Η Μπούμπα στα 10 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής ήταν η πιο δυνατή για να αφήσει στη δεύτερη θέση τη Ροσάνα Κιρόσκα και στην τρίτη την Τάνια Κάρισικ.

Εντυπωσιακός ο Γιώργος Νάκας κατέκτησε την πρώτη θέση στα 15 χιλιόμετρα ελεύθερης τεχνικής μπροστά από τον Σκοπιανό Γιόργκι Ισόσκι και τον Αμάρ Γκαρίμποβιτς. Στον ίδιο αγώνα ιδιαίτερα βελτιωμένος παρουσιάστηκε ο Αλέξης Γκούνκο καταλαμβάνοντας την 5η θέση, με τον Λάμπρο Παπάση να είναι 15ος και ο Στέφανος Καραμίχος 22ος.

Οι Έλληνες αθλητές περίμεναν τον καλό αγώνα, καρπό της καλής προετοιμασίας όλη τη χρονιά και ταυτόχρονα βελτίωσαν αισθητά τη θέση τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο τεχνικός σύμβουλος βορείων αγωνισμάτων της ΕΟΧ, Τίμολέων Τσουρέκας ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα: " Τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτό και ολοκλήρωσαν τη φετινή περίοδο με μια διεθνή επιτυχία, κάνοντας ατομικό ρεκόρ και βελτιώνοντας τους βαθμούς FIS".








TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ