ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο επίκεντρο των ερευνών το Μουντιάλ του Κατάρ

Σακούλες με χρήματα βρέθηκαν στο σπίτι της Εύας Καϊλή, στο επίκεντρο των ερευνών το Μουντιάλ του Κατάρ

Για "βόμβα" στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας κάνουν λόγο τα βελγικά Μέσα που συνεχίζουν να φέρνουν στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που, μεταξύ άλλων, εμπλέκει την Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της για υπόθεση διαφθοράς. Στο επίκεντρο των ερευνών το Κατάρ, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Για "βόμβα" στην καρδιά της ευρωπαϊκής δημοκρατίας κάνουν λόγο τα βελγικά Μέσα που συνεχίζουν να φέρνουν στην επιφάνεια νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που, μεταξύ άλλων, εμπλέκει την Εύα Καϊλή, η οποία συνελήφθη μαζί με τον σύντροφό της για υπόθεση διαφθοράς.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα L' Echo, η Ελληνίδα Ευρωβουλεύτρια και Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου, που ήταν όπως αναφέρει και ο μόνος τρόπος για να αρθεί η βουλευτική της ασυλία. Μάλιστα, σε έρευνες στο σπίτι της βρέθηκαν και σακούλες με μετρητά, χωρίς ωστόσο να έχει ακόμη αποκαλυφθεί το ποσό, με την ίδια την Εύα Καϊλή μάλιστα να περνά τη νύχτα στο κρατητήριο. πάντα σύμφωνα με το βελγικό Μέσο.

Παράλληλα, οι αρχές προχώρησαν και στη σύλληψη του πατέρα της, ο οποίος φέρεται να βρέθηκε κρατώντας μία τσάντα γεμάτη χαρτονομίσματα και να σκόπευε να διαφύγει, όπως γράφει το NEWS 24/7.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πέντε συλλήψεις στο Βέλγιο και άλλες δύο στην Ιταλία, μετά από σωρεία ερευνών αλλά και κατάσχεση -μέχρι στιγμής- 600.000 ευρώ.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην Ευρωβουλευτής από την Ιταλία, Αντόνιο Παντζέρι, ο βοηθός του και σύντροφος της Εύας Καϊλή, Φραντσέσκο Τζιόρτζι καθώς και ο Λούκα Βινσεντίνι, νεοεκλεγείς Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων.

Στο επίκεντρο των ερευνών το Κατάρ

Σύμφωνα με τα βελγικά Μέσα, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το Κατάρ όπου αυτή τη στιγμή διεξάγεται το Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς υπάρχουν σοβαρές υποψίες και ενδείξεις ότι επηρέασε οικονομικές και πολιτικές αποφάσεις Ευρωβουλευτών, προκειμένου να ασκήσει επιρροή σε πρόσωπα στρατηγικής σημασίας στην Ευρώπη ώστε να προωθηθεί η δράση του κράτους, κόντρα στις παγκόσμιας εμβέλειας καταγγελίες για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εργασιακό μεσαίωνα.

Υπενθυμίζεται πως η Εύα Καϊλή, σε μία πρόσφατη πρωτοφανή τοποθέτησή της, είχε προβεί σε ανεκδιήγητες δηλώσεις ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου, όπου, παρά τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη διοργανώτρια χώρα του Μουντιάλ και τους χιλιάδες νεκρούς εργάτες που άφησε πίσω της η κατασκευή εγκαταστάσεων μίλησε για μια "πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα" χώρα.

Μάλιστα, έκανε ουσιαστικά και επίπληξη στους Ευρωπαίους, ότι κάνουν bullying στους Καταριανούς, ενώ παίρνουν το φυσικό τους αέριο.

"Σήμερα, το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ είναι μια απόδειξη του πώς η αθλητική διπλωματία μπορεί να επιτύχει τον ιστορικό μετασχηματισμό μιας χώρας, με μεταρρυθμίσεις που ενέπνευσαν τον αραβικό κόσμο. Αφοσιώθηκαν σε ένα όραμα από επιλογή και άνοιξαν στον κόσμο", είπε αρχικά στην ομιλία της η Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια το Κατάρ "πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα".

"Ωστόσο, κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο πάλι παίρνουν το φυσικό αέριό τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί".

Ενώ καταλήγει: "Είναι μια νέα γενιά ευφυών ανθρώπων υψηλής μόρφωσης. Μας βοήθησαν να μειώσουμε την ένταση με την Τουρκία. Μας βοήθησαν με το Αφγανιστάν να σώσουμε ακτιβιστές, παιδιά, γυναίκες. Μας βοήθησαν και είναι ειρηνευτικοί διαπραγματευτές, είναι καλοί γείτονες και εταίροι. Μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον για να ξεπεράσουμε τις ελλείψεις. Πέτυχαν ήδη το αδύνατον".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ