ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Repubblica: "Η ΔΟΕ θα αποβάλλει από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την Ιταλία"

Η Αριάνα Φοντάνα κρατά την ιταλική σημαία κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2018
Η Αριάνα Φοντάνα κρατά την ιταλική σημαία κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 2018 PETR DAVID JOSEK / AP PHOTO

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Repubblica" η ΔΟΕ έχει αποφασίσει την αποβολή της Ιταλίας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο λόγω παραβιάσεων στο αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Μία βόμβα στα θεμέλια του αθλητισμού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο είναι έτοιμη να εκραγεί σύμφωνα με δημοσίευμα της "Repubblica".

Η ιστορική εφημερίδα σε ρεπορτάζ της αναφέρει ότι η ΔΟΕ έχει αποφασίσει τον αποκλεισμό και της Ιταλίας από τους Αγώνες. Ο λόγος για αυτή την απόφαση; Η αλλαγή της νομοθεσίας στην Ιταλία πριν από δύο χρόνια η οποία επιτρέπει παρεμβάσεις στο αυτοδιοίκητο της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Ουσιαστικά στην Ιταλία μπορεί να επιβληθεί μία ποινή ανάλογη με εκείνη της Ρωσίας. Δηλαδή να αγωνιστούν Ιταλοί αθλητές αλλά χωρίς τη σημαία της χώρας τους, αλλά ως ανεξάρτητοι.

Το ρεπορτάζ αναφέρει μεταξύ άλλων: "Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή έχει αποφασίσει την τιμωρία της Coni (ιταλική ολυμπιακή επιτροπή), κάτι που θα εμπόδιζε τους Ιταλούς αθλητές να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο υπό τη σημαία της χώρας μας και θα μπορούσαν να το κάνουν μόνο ως ανεξάρτητοι αθλητές"

Δηλώσεις για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιοβάνι Μαλαγκό. "Δεν νομίζω ότι η ΔΟΕ έχει ήδη αποφασίσει, αλλά η υπόθεση είναι πραγματικά σοβαρή. Η ΔΟΕ δεν ζητά τίποτα άλλο από την Κυβέρνηση από το να υπογράψει ένα έγγραφο με το οποίο θα αποδέχεται να καταστατικό χάρτη της" είπε μεταξύ άλλων.

Photo credits: 2018 Petr David Josek / AP Photo

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ