ΕΛΛΑΔΑ

Ρέντης: Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας 31χρονος κι ένας 26χρονος - Τι υποστήριξε ο αδελφός του βασικού κατηγορούμενου

Οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης
Οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στο Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης EUROKINISSI

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν ένας 31χρονος κι ένας 26χρονος για τη δολοφονία Λυγγερίδη. Τι ισχυρίστηκε ο 16χρονος αδελφός του βασικού κατηγορούμενου που αφέθηκε ελεύθερος.

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν δύο από τους 31 κατηγορούμενους για την υπόθεση ανθρωποκτονίας του αστυνομικού Γ. Λυγγερίδη, που απολογούνται σήμερα Σάββατο (27/04) για τις ενέργειες τους στο πλαίσιο της εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για έναν 31χρονο με το προσωνύμιο "Κοκός" ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην ομάδα των χούλιγκανς. Εκτός από αυτόν, προφυλακίστηκε και ένας 26χρονος. Από τους υπόλοιπους 31, κατά πληροφορίες 15 έχουν ολοκληρώσει τις απολογίες τους, ενώ από αυτούς τέσσερις έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδελφός του βασικού κατηγορούμενου για την ανθρωποκτονία Λυγγερίδη, ο οποίος ήδη κρατείται προσωρινά. Σε βάρος του 16χρονου ορίστηκαν οι όροι της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ και της απαγόρευσης παρακολούθησης αγώνων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος υποστήριξε στην απολογία του ότι ναι μεν βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης κατά του Γ. Λυγγερίδη, ωστόσο δεν είχε καμία σχέση με αυτή.

"Φτάνοντας στο στάδιο είχε ξεκινήσει ο αγώνας. Ξαφνικά, μετά το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει.

Έτσι βγήκα και εγώ έξω για να διαπιστώσω τι συμβαίνει" φέρεται να υποστήριξε και πρόσθεσε: "Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου, ο οποίος βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μία φωτοβολίδα".

Όπως ισχυρίστηκε, κράτησε τη φωτοβολίδα μόλις για λίγα δευτερόλεπτα και αμέσως μετά την πέταξε μακριά. Συγκεκριμένα, φέρεται μα είπε: "Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα, δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί.

Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο φοβήθηκα, αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω".

Πηγή: News247.gr

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ