ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της "Μυθωδίας"
Στιγμιότυπο από την παρουσίαση της "Μυθωδίας" EUROKINISSI

Έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Τρίτης (17/05) ο μεγάλος συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου σε ηλικία 79 ετών.

Ένας από τους μεγαλύτερους μουσικοσυνθέτες άφησε την τελευταία του πνοή. Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου απεβίωσε σε ηλικία 79 ετών στο Παρίσι.

Τη δυσάρεστη είδηση του χαμού του Έλληνα μουσικού και συνθέτη της ηλεκτρονικής, progressive, ambient, τζαζ και ορχηστρικής μουσικής, που ήταν ευρύτερα γνωστός ως Vangelis, επιβεβαίωσε το δικηγορικό γραφείο που τον εκπροσωπεί με ανακοίνωσή του.

"Με μεγάλη μας θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο μεγάλος Έλληνας Βαγγέλης Παπαθανασίου έφυγε από τη ζωή αργά το βράδυ της Τρίτης 17 Μαΐου", αναφέρει η ανακοίνωση.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Παπαθανασίου

Γεννημένος στις 29 Μαρτίου 1943 στην Αγριά Μαγνησίας, ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, το πλήρες όνομα του οποίου ήταν Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου, επηρέασε την ανάπτυξη διαφορετικών μουσικών ειδών, ενώ θεωρείται πρωτεργάτης του ηλεκτρονικού ήχου.

Το 1982 βραβεύτηκε με Όσκαρ για τη μουσική της ταινίας "Οι δρόμοι της Φωτιάς", ενώ επένδυσε μουσικά πλήθος άλλων κινηματογραφικών ταινιών όπως τις ταινίες "Blade Runner", "1492: Χριστόφορος Κολόμβος", "Αλέξανδρος", "Ελ Γκρέκο" κ.ά.

Το 1997 σκηνοθέτησε την τελετή έναρξης του 6ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ανοιχτού Στίβου της IAAF που πραγματοποιήθηκε στο Παναθηναϊκό Στάδιο της Αθήνας,, ενώ το έργο του "Μυθωδία" επελέγη από τη ΝΑΣΑ ως η επίσημη μουσική για την αποστολή της: 2001 Οδύσσεια στον Άρη.

Το 2002 δημιούργησε την επίσημη μουσική για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2002 στις χώρες Κορέα - Ιαπωνία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ