ΕΛΛΑΔΑ

Παράνομα συνδρομητικά: Νέο κύκλωμα "πειρατών" δρούσε και στην Πάτρα - 6.500 χρήστες έκθετοι στις αρχές

Φιλάθλος παρακολουθεί αγώνα στην τηλεόραση
Φιλάθλος παρακολουθεί αγώνα στην τηλεόραση AP PHOTO/MARIO DE FINA

Νέο μεγάλο χτύπημα κατά της συνδρομητικής πειρατείας από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών σε πολλά σημεία στην Ελλάδα. Πάνω από 7.000.000€ τα παράνομα έσοδα της οργάνωσης, ενώ 6.500 χρήστες πειρατικών συνδρομών είναι έκθετοι στις αρχές. Κατασχέθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά και 65.000 ταινίες on demand.

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε ταυτόχρονα σε πολλά σημεία στην Ελλάδα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών πέτυχε ένα σημαντικό πλήγμα κατά της συνδρομητικής πειρατείας και μάλιστα το μεγαλύτερο για το 2024 σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι περιοχές που επηρεάστηκαν από την επιχείρηση ήταν η Αθήνα, η Βοιωτία, η Σαλαμίνα και η Πάτρα, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων που διακινούσαν παράνομα συνδρομητικά κανάλια.

Η επιχείρηση, που σχεδιάστηκε και συντονίστηκε υποδειγματικά από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, αποτέλεσε μια από τις πιο σημαντικές προσπάθειες των ελληνικών αρχών για την καταπολέμηση της συνδρομητικής πειρατείας, η οποία αποτελεί ένα αυξανόμενο πρόβλημα με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις και συνιστά εγκληματική δραστηριότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στην επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 20 αστυνομικοί της Ασφαλείας της Πάτρας, έχουν συλληφθεί τουλάχιστον τέσσερα άτομα που εμπλέκονταν σε αυτή τη δραστηριότητα. Επίσης, έχουν κατασχεθεί σημαντικά χρηματικά ποσά, 65.000 ταινίες on demand, εξοπλισμός που χρησιμοποιούταν για την παράνομη διανομή συνδρομητικών υπηρεσιών και μεγάλο πελατολόγιο πάνω από 6.500 άτομα με αναλυτικά στοιχεία των πελατών, οι οποίοι πλέον είναι έκθετοι στις αρχές.

Τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπολογίζονται σε περισσότερα από 7.000.000€ και στο στόχαστρο των αρχών είναι τώρα οι οικονομικές συναλλαγές των τελικών χρηστών με το εγκληματικό δίκτυο και η ανάλυση των χιλιάδων επικοινωνιών. Την ίδια στιγμή σε δεκάδες εκατομμύρια υπολογίζονται τα διαφυγόντα έσοδα του κράτους από τον ΦΠΑ.

Αυτή η ανακάλυψη προσφέρει σημαντικά στοιχεία για την έκταση του φαινομένου και αναμένεται να οδηγήσει σε περαιτέρω έρευνες και συλλήψεις σε Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η συμβολή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών ήταν καθοριστική για την επιτυχία της επιχείρησης, καθώς η εμπειρία και η εξειδίκευσή της στις αστυνομικές έρευνες ήταν κρίσιμης σημασίας. Η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει αναπτύξει μια ιδιαίτερα ενεργή και αποτελεσματική παρουσία στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας, με πολλαπλές εξαρθρώσεις εγκληματικών οργανώσεων στο ενεργητικό της, που εκτείνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, με την εξάρθρωση και αυτής της εγκληματικής οργάνωσης και με τις συνεχείς επιτυχίες της, αποδεικνύει για άλλη μια φορά την αποτελεσματικότητά της στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο της ως ένα από τα σημαντικότερα όργανα επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.

Η μεγάλη αυτή επιτυχία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά συνεχόμενων επιτυχών ερευνών της ανωτέρω Υπηρεσίας η οποία τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει σοβαρά χτυπήματα σε εγκληματικά δίκτυα απατών, διαρρήξεων, ληστειών και οικονομικού εγκλήματος.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ