ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Πάμε Χιόνι!

Πάμε Χιόνι!
Σκι

Οι πρώτοι χιονοδρομικοί αγώνες για το 2009 έλαβαν χώρα σε Σέλι, Πήλιο και Νάουσα.

ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ

Πρωταθλητής ο Κάππας

Στο Σέλι έλαβε χώρα ο διεθνής αγώνας FIS σκι αντοχής. Ένας Αγώνας που διοργανώθηκε από τον ΣΧΟ Βέροιας, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως παράλληλα αποτέλεσε και εθνικό πρωτάθλημα.

Ο Δημήτρης Κάππας από τη Νάουσα σημείωσε σχετική έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο για πρώτη φορά στην καριέρα του, παρά το γεγονός πως στην προκριματική σειρά βρέθηκε στην τέταρτη θέση.Με έξυπνη τακτική στα τελευταία μέτρα του τελικού του σπριντ 1.3 χιλιομέτρων κλασσικής τεχνικής, κατάφερε να αφήσει πίσω του το μεγάλο φαβορί Λεφτέρη Φάφαλη αλλά και τον Αλέξη Γκούνκο, αθλητές του ΕΟΣ Μετσόβου.

Ο θρίαμβος για τη Νάουσα δε σταμάτησε στους άνδρες, αλλά συνεχίστηκε και στην κατηγορία των γυναικών. Εκεί την πρωτιά πήρε η Μαρία Ντάνου από τη Νάουσα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τη Μαρία Μπούμπα του ΕΟΣ Μετσόβου και τρίτη τη Ναουσαία Βικτωρία Πιστοπούλου.

Στους εφήβους την πρώτη θέση κατέκτησε ο Λάμπρος Παπάσης από το Μέτσοβο, στους παίδες ο Απόστολος Αγγέλης (ΕΟΣ Μετσόβου), στις κορασίδες η Κιουρκενίδου Χριστίνα (ΕΟΣ Δράμας), στους παμπαίδες ο Πασχάλης Στάκινος (ΕΟΣ Φλώρινας) και στις παγκορασίδες η Δουίτση (ΕΟΣ Φλώρινας).

ΑΛΠΙΚΟ ΣΚΙ



Άρτιοι αγώνες, αρκετές συμμετοχές
Περίπου 150 μελλοντικοί πρωταγωνιστές στις κατηγορίες ανδρών γυναικών του αλπικού σκι δοκιμάσθηκαν σε δύο περιφερειακούς αγώνες τεχνικής κατάβασης (SL) παίδων-κορασίδων. Οι αγώνες διεξήχθησαν για τη βόρεια περιφέρεια στα 3-5 Πηγάδια και για τη νότια στο Πήλιο.

Στη βόρεια νικητής αναδείχθηκε ο Βαγγέλης Μπάρας του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης, με δεύτερο τον Μιχάλη Δέλλιο από τον Έσπερο Καλαμαριάς. Τρίτος ήρθε ο Παναγιώτης Ζηλάκης από τον ΕΟΣ Φλώρινας.

Στις κορασίδες η Στέλλα Βασιλαγορίδου του ΕΟΣ Νάουσας πήρε το χρυσό μετάλλιο, ακολουθούμενη από τις Αλίκη Πετσιάβα και Ελένη Ζηκόπη του ΕΟΣ Θεσσαλονίκης και ΕΟΣ Νάουσας αντίστοιχα. Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και βοήθησαν στη διεξαγωγή ενός καλού αγώνα, όπως παραδέχτηκαν οι άνθρωποι της ΕΟΧ.

Στη νότια περιφέρεια και στον αγώνα που έλαβε χώρα στο Πήλιο ο Νίκος Σταματόγλου από τον ΕΟΣ Βόλου επικράτησε του Χρήστου Μεταξωτού του ΣΧΟ Αράχοβας και του συναθλητή του Παύλου Παπαδόπουλου από τον Βόλο.

Στις κορασίδες η πρωτιά άνηκε και πάλι στον Βόλο με την Ελεονώρα Βλαμοπούλου να ανεβαίνει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ακολούθησαν η Αδελίνα Τσαγκάρη από τον ΕΟΣ Αθηνών και η Αποστολία Μπάλλα του ΕΟΣ Λάρισας. Το χιόνι αρκετό στο Πήλιο, όμως η ομίχλη δυσκόλεψε κατά διαστήματα τις προσπάθειες αθλητών και αθλητριών.

Κέρδισαν πρώτα την ομίχλη!
Αγώνας για οργανωτικό σεμινάριο διεξήχθη στο Πήλιο, για την κατηγορία παίδων-κορασίδων της Νότιας Περιφέρειας. Διοργανωτές και αθλητές τα έβαλαν με τις κακές καιρικές συνθήκες φέρνοντας σε πέρας έναν δύσκολο αγώνα.

Ο ΕΟΣ Βόλου με εμπειρία και τεχνογνωσία έκανε το καλύτερο δυνατό για την άρτια διεξαγωγή και του κυριακάτικου σλάλομ. Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Νίκος Σταμάτογλου από τον Βόλο πήρε τη νίκη, ακολουθούμενος από τον Πρόδορμο Γαλανόπουλο του ΕΟΣ Λάρισας και τον Μάριο Αγουρίδη του ΕΟΣ Πατρών.

Στις κορασίδες η Κωνσταντίνα Κατσάνη από τη Λάρισα πήρε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερη τη συναθλήτρια της Κωνσταντίνα Καραπιπέρη και Τρίτη την Κυριακή Βαρακλιώτη από τον Βόλο.

Λιακάδα στη Νάουσα, εξαιρετικός αγώνας!
Στον αντίστοιχο αγώνα σλάλομ της Βόρειας Περιφέρειας και στον αγώνα που έλαβε χώρα στα 3-5 Πηγάδια και διοργανώθηκε από τον ΕΟΣ Νάουσας, τα πράγματα ήταν πολύ καλύτερα σε ό,τι αφορά τις καιρικές συνθήκες.

Στον αγώνα επικράτησε ο Παναγιώτης Ζηλάκης του ΣΟΧ Φλώρινας, δεύτερος ήταν ο Στέργιος Παρίζας από τη Νάουσα και τρίτος ο Γιάννης Πρώϊος του Άργους Ορεστικού.

Στα κορίτσια στη νίκη έφτασε η Άννα Βλάχου του ΣΧΟ Καστοριάς, ενώ δυο κοπέλες από τη Νάουσα ανέβηκαν στο δεύτερο και τρίτο σκαλί του βάθρου. Η Στέλλα Βασιλαγορίδου και η Νερατζούλα Γούτσιου.

ΔΙΑΘΛΟ
Μέτρια εμφάνιση στη Γερμανία
Δεν κατάφεραν να ξεχωρίσουν οι διεθνείς της εθνικής ομάδας διάθλου στον τέταρτο αγώνα του κυπέλλου IBU, στο Άλτενμπεργκ της Γερμανίας. Από την τριμελή αποστολή κατάφεραν να τερματίσουν μόλις οι δύο τον δύσκολο αγώνα των 20 χιλιομέτρων.

Όπως αναμενόταν σε καλύτερη μέρα βρέθηκε ο Στάθης Κιουρκενίδης, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 91η θέση. Ο Δραμινός διαθλητής είχε συνολικά οκτώ λάθη στα περάσματα του από το πεδίο βολής, κάτι που τον εμπόδισε να βρει ρυθμό στο σκι. Η συνεχής μεταβολή των καιρικών συνθηκών λόγω των σφοδρών ανέμων σημάδεψαν τον αγώνα, αλλά και τις σκοπευτικές προσπάθειες των αθλητών.

Ο Κλεάνθης Καραμίχας τερμάτισε 102ος με δέκα άστοχες βολές, ενώ ο Σταύρος Χριστοφορίδης δεν κατάφερε να τερματίσει. Στη Γερμανία δεν ταξίδεψαν Σάκης και Γιώτα Τσακίρη, οι οποίοι έχουν πλέον δικαίωμα συμμετοχής σε αγώνες παγκοσμίου κυπέλλου.

Επόμενος αγώνας της σειράς IBU cup, στις 15-16 και 17 Ιανουαρίου στο Νόβε Μέστο της Τσεχίας.











































TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ