ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί αγώνες - τρίαθλο: Η Γελιστράτοβα από την Ουκρανία αποκλείστηκε λόγω ντόπινγκ

Η Ουκρανή αθλήτρια του τριάθλου, Γιούλα Γελιστράτοβα
Η Ουκρανή αθλήτρια του τριάθλου, Γιούλα Γελιστράτοβα PRINT SCREEN

Η Γιούλα Γελιστράτοβα από την Ουκρανία που αγωνίζεται στο τρίαθλο αποκλείστηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο λόγω ντόπινγκ.

Η Ουκρανή πρωταθλήτρια του τριάθλου, Γιούλια Γελιστράτοβα, αποκλείσθηκε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καθώς σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε στις 5 Ιουνίου, βρέθηκε "θετική" σε χρήση ερυθροποιητίνης (EPO).

Ο έλεγχος στην 33χρονη πρωταθλήτρια, έγινε στο πλαίσιο αγώνα που διεξήχθη στην πόλη Ντνίπρο της πατρίδας της και ο οποίος ήταν ενταγμένος στις σειρές του παγκοσμίου κυπέλλου.

«Η Διεθνής Ομοσπονδία Τριάθλου (ΙΤΑ), ενημερώθηκε για την υπόθεση στις 24 Ιουλίου από το εργαστήριο της Βαρσοβίας, διαπιστευμένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αντιντόπινγκ (WADA)», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της ITA.

Η Γελιστράτοβα, η οποία επρόκειτο να λάβει μέρος στον ατομικό αγώνα των Ολυμπιακών Αγώνων, που θα διεξαχθεί αύριο (27/7), έχει τεθεί προσωρινά σε αναστολή και δεν θα αγωνισθεί, ενώ διατηρεί το δικαίωμα να ζητήσει την ανάλυση του δείγματος Β` και να προσβάλει την προσωρινή αναστολή της ενώπιον του Δικαστηρίου Διαιτησίας για τον Αθλητισμό (CAS).

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ/ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΡΙΑΘΛΟ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ