NFL

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Κατατροπώνοντας τους Patriots μες στη Μασσαχουσέτη, οι 49ers κερδίζουν ξανά τον αυθαίρετο τίτλο της καλύτερης ομάδας του NFL. Αλλά κυρίως: Αναλύουμε όλη την εικόνα των πλέι-οφ.

Φτάνουμε στο σημείο που πλέον δε μας ενδιαφέρει να δούμε νέα storylines να ξεπηδούν, και κανένα παιχνίδι δε μπορεί να μας διδάξει κάτι νέο για αυτές τις 32 ομάδες. Οπότε θα μιλήσουμε αρχικά για το παιχνίδι της χρονιάς (επειδή είναι το παιχνίδι της χρονιάς όντως, και αν είμαστε πάρα πολύ τυχεροί θα το δούμε να επαναλαμβάνεται στις αρχές Φλεβάρη στη Νέα Ορλεάνη), στη συνέχεια θα δούμε συνοπτικά τα σκορ της αγωνιστικής-κόλασης που πέρασε, και θα περάσουμε στην ουσία, που σε αυτό το σημείο δεν είναι παρά μια ανάλυση της εικόνας των πλέι-οφ. Συν ένας οδηγός για τα ματς-κλειδιά της ερχόμενης, προτελευταίας αγωνιστικής.

Το παιχνίδι της αγωνιστικής

Patriots-49ers 34-41

Αυτό το παιχνίδι; Αυτό το παιχνίδι είναι ο λόγος που ο Jim Harbaugh άλλαξε τον στατιστικά τέλειο quarterback μιας τέλειας ομάδας στη διάρκεια μιας σχεδόν τέλειας σεζόν. Ξαναδές αυτό το σκορ. Αυτοί δεν είναι οι 49ers των γονιών σου, και δεν είναι καν οι 49ers οι δικοί σου. Είναι μια ομάδα που -όπως όλες οι ομάδες με πολύ καλό quarterback- δανείζεται πολλά από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου που υποδέχεται τα snaps.

Ο Kaepernick κάνει λάθη, και κάποιες φορές κοστίζουν: Το παιχνίδι από το Σαιν Λούις οι 49ers το χάνουν χωρίς λόγο, από 2 λάθη του quarterback τους. Εδώ δεν κόστισαν: Ακόμα κι ένα από τα fumbles του Kapernick, που έγινε ενώ βρίσκονταν μες στο αντίπαλο red zone, το μάζεψε τυχερά ο Frank Gore, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις έξαφνες, τυχαίες καλύψεις που βρήκε μπροστά του, και προχώρησε για ένα touchdown που διεύρυνε τη διαφορά.

Όμως ταυτόχρονα, έχει τη δυνατότητα να ηγηθεί μιας επίθεσης που θα βάλει 31 (σχεδόν αναπάντητους) πόντους σε 2μιση περιόδους, μες στο σπίτι των Patriots. Είναι εκπρόσωπος αυτού του νέου είδους quarterback που βλέπουμε φέτος να ευδοκιμεί, τους RG3s / Russell Wilsons / Colin Kaepernicks, δηλαδή απειλές σε κάθε πιθανό επίπεδο: Καλούς αθλητές που τρέχουν κοντινές γυάρδες, τρέχουν μεγάλες αποστάσεις, διαβάζουν αντίπαλους σχηματισμούς, κατέχουν την πάσα για το 1st down και έχουν τη δύναμη και την ακρίβεια στην πάσα για να είναι τρομακτικοί και ως βαθιές απειλές

Ο Kaepenick και η επίθεση των 49ers σκόραραν σχεδόν με κάθε πιθανό τρόπο στο πρώτο ημίχρονο του παιχνιδιού (όπου ενδιαφέρον είχε το πόσο επίμονα ο Harbaugh σχεδίαζε τις επιθέσεις με τελικό παραλήπτη τον Randy Moss, σαν για εκδίκηση απέναντι στους Pats, και ο οποίος έκανε και το πρώτο touchdown της βραδιάς), αποδεικνύοντας έμπρακτα πόσο κακό match-up είναι για τους Patriots.

Αυτά όλα βέβαια προτού οι Patriots αποδείξουν -ξανά- έμπρακτά γιατί είναι οι Patriots.

Ο Tom Brady έκανε πιθανώς το καλύτερο 10λεπτο της καριέρας του, καθώς με 4 touchdowns σε λιγότερο από τη διάρκεια μιας περιόδου εκμηδένισε τη διαφορά. Βρήκε στόχους στο βάθος -το ένα μεγάλο πρόβλημα της επίθεσής του φέτος-, μοίρασε πάλι το παιχνίδι στο έδαφος και τον αέρα, με αποτέλεσμα το γήπεδο να γείρει.

Όμως στην ουρά μιας επικής ανατροπής απέναντι σε μια από τις αληθινά ελίτ άμυνες του πρωταθλήματος, οι 49ers έκρυβαν μια τελική ανατροπή στο κορυφαίο παιχνίδι της σεζόν: Βρήκαν το σθένος να το καθαρίσουν, πολύ απλά. Παίζεις στην έδρα των Patriots, με τον Brady να κάνει το ημίχρονο της ζωής του, έχεις χάσει προβάδισμα ΤΕΣΣΑΡΩΝ touchdowns μέσα σε 10 λεπτά, η άμυνα δεν ξέρει από πού να φυλαχτεί, η επίθεση έχει σβήσει- αν υπήρχε ποτέ στιγμή που θα αποκτούσε σημασία η έννοια του ‘momentum’, ήταν αυτή.

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Όμως οι Niners χρειάστηκαν ακριβώς δύο πετυχημένα snaps για να κατέβουν όλο το γήπεδο και να κάνουν το touchdown που τους έδωσε και την τελική διαφορά των 7 πόντων. (Ακολούθησε από ένα field goal για την κάθε ομάδα.) Οι γκέλες απέναντι σε ομάδες του ίδιου division δεν έχουν σημασία (γιατί είναι ομάδες που τους ξέρουν πιο καλά). Μια πιθανή ήττα στα χέρια των απίστευτα φορμαρισμένων Seahawks την άλλη βδομάδα δε θα έχει επίσης σημασία.

Υπάρχει κάποιος που αυτή τη στιγμή θεωρεί άλλη ομάδα ως την ισχυρότερη του NFL, από τους 49ers; Αν χρειαζόταν ένα ματς ως απόλυτο πειστήριο, ήταν αυτό. Και το κέρδισαν εμφατικά, όχι μόνο πατώντας τους Patriots, και όχι μόνο δείχνοντας χαρακτήρα σε ένα κοντινό παιχνίδι-θρίλερ -- αλλά καταφέρνοντας με έναν απίθανο τρόπο να κάνουν και τα δύο, ταυτόχρονα.

Από όλα τα ’Super Bowl Preview’s που έχουμε δει φέτος, αυτό είναι που θα θέλαμε να ξαναδούμε.

Η 15η αγωνιστική

Eagles-Bengals 13-34

Οι Eagles σε αυτό το παιχνίδι κατάφεραν να αυτομπλοκάρουν punt με την μέση/πλάτη παίχτη τους. Ευχαριστούμε για τις αναμνήσεις.

Bears-Packers 13-21

Οι Bears κατρακυλούν εκτός πλέι-οφ με αυτή την ήττα, οι Packers παραμένουν ερωτηματικό. Αλλά από τα ισχυρά.

Ravens-Broncos 17-34

Μιλώντας για κατρακύλες, οι Ravens. Μόνο που αυτό, σε αντίθεση με τα 2 προηγούμενα, δεν ήταν ποτέ κοντά. Επίδειξη δύναμης από τους Broncos, αισίως στις 9 συνεχείς νίκες.

Texans-Colts 29-17

Αυτό ήταν πιο κοντά από όσο το περίμενα. Τελευταία αγωνιστική στην Ιντιάνα δε θα περάσουν καθόλου εύκολο απόγευμα οι Texans. Βέβαια πλέον δε θα τους νοιάζει.

Dolphins-Jaguars 24-3

ΟΚ.

Browns-Redskins 21-38

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Με τον Kirk Cousins στο τιμόνι οι Redskins έδειξαν ότι είναι περισσότερα από τον RG3. Απέναντι στους Browns, τουλάχιστον.

Rams-Vikings 22-36

Ο Adrian Peterson απέχει πλέον περίπου 300 γυάρδες από το ιστορικό ρεκόρ rushing γυαρδών σε μία σεζόν. Το Comeback Player of the Year θα πρέπει να μετονομαστεί σε Adrian Peterson.

Falcons-Giants 34-0

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Καλά ντε.

Saints-Buccaneers 41-0

ΚΑΛΑ ΝΤΕ.

Bills-Seahawks 17-50

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Blame Canada. Ή αλλιώς, θαυμάστε τους Seahawks να ποδοπατούν αντιπάλους ακόμα και εκτός Σιάτλ, πλέον. Με τον Russell Wilson να κάνει 3 rushing touchdown πριν τελειώσει η πρώτη περίοδος.

Chargers-Panthers 7-31

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Cardinals-Lions 38-10

Πώς τρως 38 πόντους από τους Cardinals; Πώς; Όχι, σοβαρά, πώς; Κάποιος; Κάτι; Έχω δει την ημίωρη βερσιόν του παιχνιδιού κι ακόμα δεν έχω καταλάβει τι έγινε. Οι Cardinals πρακτικά ΔΕΝ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ. (Δε μπορούν εξάλλου. Δεν έχουν quarterback.) Και με κάποιο τρόπο έβαλαν 38 πόντους; Δεν καταλαβαίνω τίποτα.

Raiders-Chiefs 15-0

Κλπ.

Cowboys-Steelers 27-24 (OT)

Απλά αποκαρδιωτική ήττα για τους Steelers με interception του Big Ben στην παράταση ύστερα από ένα παιχνίδι που σώθηκε χάρη σε επικό touchdown του Heath Miller. Οι Cowboys πλέον σε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή του NFC East.

Titans-Jets 14-10

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή
AP2012

Αυτό το παιχνίδι δεν ξέρω τι ήταν, πάντως φούτμπολ δεν ήταν.

Ηρεμία

Danny Amendola; “Calma,” όπως θα έλεγε κι ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η εικόνα των πλέι-οφ

Πάμε τώρα να δούμε πώς έχει γίνει η κατάσταση σε κάθε μία από τις δύο περιφέρειες. Θυμίζουμε πως οι νικητές των 4 divisions της κάθε περιφέρειας παίρνουν αυτομάτως τα 4 πρώτα seeds (η σειρά καθορίζεται βάσει των ρεκόρ τους) και όλες οι υπόλοιπες ομάδες διαγωνίζονται για τις 2 έξτρα θέσεις (seeds 5-6). Τα κριτήρια ισοβαθμίας είναι πολλά και πολύπλοκα, οπότε θα τα εξετάζουμε ανά περίπτωση, αλλά σε πολύ γενικές γραμμές, κατά σειρά σημαντικότητας: Νικητής/sweep στα μεταξύ τους παιχνίδια > Ρεκόρ εντός division > Ρεκόρ εντός περιφέρειας.

Ξεκινάμε όπως πάντα από την NFC.

NFC - Τα divisions

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Αρχικά εν τάχει η κατάταξη στα 4 divisions. Με κεφαλαία οι ομάδες που έχουν κερδίσει και μαθηματικά το division τους, με bold όσες ακόμα έχουν προκριθεί ήδη στα πλέι-οφ.

NFC East: 1. Washington Redskins (8-6), 2. Dallas Cowboys (8-6), 3. New York Giants (8-6), 4. Philadelphia Eagles (4-10)

NFC North: 1. GREEN BAY PACKERS (10-4), 2 Μinnesota Vikings (8-6), 3. Chicago Bears (8-6), 4. Detroit Lions (4-10)

NFC West: 1. San Francisco 49ers (10-3-1), 2. Seattle Seahawks (9-5), 3. St. Louis Rams (6-7-1), 4. Arizona Cardinals (5-9)

NFC South: 1. ATLANTA FALCONS (12-2), 2. New Orleans Saints (6-8), 3. Tampa Bay Buccaneers (6-8), 4. Carolina Panthers (5-9)

NFC - Η κατάταξη

Τα seeds αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται ως εξής:

1. Atlanta Falcons (12-2)
2. San Francisco 49ers (10-3-1)
3. Green Bay Packers (10-4)
4. Washington Redskins (8-6)

5. Seattle Seahawks (9-5)
6. Minnesota Vikings (8-6)

Στο κυνήγι: Chicago Bears, Dallas Cowboys, New York Giants (όλοι 8-6)

NFC - Τα σενάρια

Το #1 seed. Αρχικά τα εύκολα. Οι Falcons με μια νίκη (ή με μια ήττα των 49ers) κκλειδώνουν το #1 και το πλεονέκτημα έδρας ως το Super Bowl.

Το #5 seed. Οι Seahawks μοιάζουν σίγουρο στοίχημα για το #5. (Πιο ψηλά δεν πάνε γιατί είναι απίθανο να κερδίσουν το division, πιο κάτω δύσκολα πάνε γιατί δε θα κάνουν 2 ήττες.) Υπάρχει μια ποιητική ειρωνία σε αυτή την εξέλιξη: Πριν 2 χρόνια έγιναν η μόνη ομάδα στην ιστορία του NFL που πέρασε στα πλέι-οφ με αρνητικό ρεκόρ (7-9) και τότε είχαν εντός έδρας παιχνίδι ως νικητές του NFC West. Φέτος θα έχουν καλύτερο ρεκόρ από το 4ο seed, αλλά θα πρέπει να πάνε στην έδρα του.

(By the way, αν το παιχνίδι με το οποίο καταλήξουμε είναι όντως αυτό, Redskins-Seahawks, τότε α) ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ και β) θα περάσουν οι Seahawks. Συνεχίζουμε.)

Η μάχη για το bye. Η κόντρα είναι μεταξύ 49ers και Packers, με το μόνο που χωρίζει τις δύο ομάδες να είνα αυτή η κουλή ισοπαλία των Niners με τους Rams. (Αν είχαν κερδίσει οι 49ers το παιχνίδι, θα είχαν κλειδώσει τη θέση ουσιαστικά, καθώς έχουν και το προβάδισμα στην ισοβαθμία. Τώρα ισοβαθμία δεν υπάρχει άρα άχρηστο το tie-breaker.) Οι δύο αντίπαλοι έχουν από ένα δύσκολο εκτός έδρας divisional ματς με ομάδα που καίγεται για νίκη που οδηγεί στα πλέι-οφ (στο Σιάτλ οι 49ers, στη Μινεσότα οι Packers) κι από ένα πανεύκολο εντός (Αριζόνα και Τενεσί, αντίστοιχα). Μιας και τα divisions δεν τα χάνουν με τίποτα και το #1 (ή το #4) δεν το φτάνουν, μιλάμε ουσιαστικά με έναν μεταξύ τους αγώνα για το ποιος θα φιλοεξενήσει τον άλλον στον ημιτελικό της περιφέρειας όπου θα συναντηθούν ξανά.

Θα τολμήσουμε να πούμε πως, αν δεν γίνει κάποια έκπληξη που αλλάξει τις διασταυρώσεις στα πλέι-οφ, δε θα έχει σημασία. Οι 49ers κερδίζουν τους Packers σε κάθε περίπτωση.

Το NFC East. Είναι απίστευτο ότι πάλι με αυτό το division ασχολούμαστε. Όχι μόνο επειδή έχει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή 2 αγωνιστικές πριν το τέλος, αλλά κι επειδή αυτό θα καθορίσει και το 6o seed. Αρχικά όσο αφορά την κατάκτηση του division που θα πει #4 seed: Θα το πάρει βασικά όποιος κερδίσει το παιχνίδι μεταξύ Redskins-Cowboys την τελευταία αγωνιστική. Η άλλη πιθανότητα είναι να το πάρουν οι Giants, αλλά καθώς δεν ευνοούνται στις ισοβαθμίες (έχουν χαμηλό ρεκόρ μες στο division) πρέπει να συμβεί ακριβώς το εξής σενάριο ώστε να το πάει ο τίτλος στη Νέα Υόρκη: Νίκη Giants και στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια τους (με Ravens και Eagles) ΚΑΙ ήττα Cowboys από Saints KAI ήττα Redskins από Cowboys. Δεν είναι απίθανο τίποτα από αυτά, αλλά παραείναι συγκεκριμένο για να ελπίζεις σε αυτό.

Οπότε ας πάμε με το σενάριο πως οι Giants δεν κερδίζουν το division. Σε αυτή την περίπτωση το #4 πάει σε Redskins ή Cowboys, και η μάχη μεταφέρεται στην τελευταία διαθέσιμη θέση των πλέι-οφ, δηλαδή...

Το 6ο seed. Εδώ την τύχη στα χέρια τους την έχουν οι Giants, όλως περιέργως. Αν κάνουν δύο νίκες στα δύο παιχνίδια, περνάνε. Τέλος. Αν τώρα συμβεί ο συνδυασμός αποτελεσμάτων που λέγαμε πριν, τότε περνάνε ως #4 αφήνοντας τους υπόλοιπους να βγάλουν άκρη. Στην άλλη περίπτωση, περνάνε ως #6. Να πούμε την αλήθεια; Τους συμφέρει να βγουν #6. Γιατί θα έχουν τότε να παίξουν με 49ers ή Packers, και αν κάτι ξέρουμε σίγουρα για τους Giants είναι πως μπορούν να κερδίζουν τους 49ers και τους Packers. Από την άλλη, ως #4; Τους Seahawks δεν τους έχουν.

Ποιος άλλος κυνηγάει το 6ο seed; Όλοι οι υπόλοιποι από τα NFC North και East. Αν υποθέσουμε πως ανάμεσα στους τόσους που κυνηγούν μια θέση όλο και κάποιος θα κάνει 2/2 νίκες, τότε ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, βάσει των παιχνιδιών που απομένουν στην κάθε όμαδα (όλες με 8 νίκες αυτή τη στιγμή):

Vikings: @Texans, Packers
Redskins: @Eagles, Cowboys
Bears: @Cardinals, @Lions
Cowboys: Saints, @Redskins
Giants: @Ravens, Eagles

Σκέψου ότι ένας από αυτούς θα έχει το #4, κάτι που θα αφήσει 2+2 ομάδες από το κάθε division σε μια πιθανή ισοβαθμία. Εκεί θα εξουδετερωθούν από μία από το κάθε division κι αυτοί που θα μείνουν συγκρίνουν ρεκόρ περιφέρειας αν δεν έχουν μεταξύ τους παιχνίδι. Επίσης παρατήρησε ότι οι Vikings έχουν δύο πάρα πολύ δύσκολα παιχνίδια ενώ οι Bears όχι τόσο, αλλά παίζουν άθλια. Είναι πολύπλοκο και τα σενάρια πάρα πολλά, αλλά τελοσπάντων για να μην κουραζόμαστε υπερβολικά, το πιθανότερο είναι να κάνουν τις 2 νίκες που θέλουν οι Giants, να κερδίσουν κι οι Redskins τους Cowboys, και να πάνε κι οι δυο τους στα πλέι-οφ όπως λέγαμε παραπάνω.

Συνεχίζουμε με την AFC.

ΑFC - Τα divisions

Οι 49ers και πάλι στην κορυφή

Αρχικά εν τάχει η κατάταξη στα 4 divisions. Με κεφαλαία οι ομάδες που έχουν κερδίσει και μαθηματικά το division τους, με bold όσες ακόμα έχουν προκριθεί ήδη στα πλέι-οφ.

AFC East: 1. NEW ENGLAND PATRIOTS (10-4), 2. Miami Dolphins (6-8), 3. New York Jets (6-8), 4. Buffalo Bills (5-9)

AFC North: 1. Baltimore Ravens (9-5), 2. Pittsburgh Steelers (7-7), 3. Cincinnati Bengals (8-6), 4. Cleveland Browns (5-9)

AFC West: 1. DENVER BRONCOS (11-3), 2. San Diego Chargers (5-9), 3. Oakland Raiders (4-10), 4. Kansas City Chiefs (2-12)

AFC South: 1. HOUSTON TEXANS (12-2), 2. Indianapolis Colts (9-5), 3. Tennessee Titans (5-9), 4. Jacksonville Jaguars (2-12)

AFC - Η κατάταξη

Τα seeds αυτή τη στιγμή διαμορφώνονται ως εξής στην πολύ πιο ξεκάθαρη AFC:

1. Houston Texans (12-2)
2. Denver Broncos (11-3)
3. New England Patriots (10-4)
4. Baltimore Ravens (9-5)

5. Indianapolis Colts (9-5)
6. Cincinnati Bengals (8-6)

Στο κυνήγι: Pittsburgh Steelers (7-7)

AFC - Τα Σενάρια

Το #1 seed. Θα πρέπει να χάσουν και τα δύο παιχνίδια που τους απομένουν, για να το απωλέσουν το 1ο seed οι Texans. (Vikings, @Colts.) Κάτι που δε θα συμβεί. Άρα έχουν το πλεονέκτημα ως το Super Bowl στο τσεπάκι.

Το #2 seed. Μετά την ήττα των Patriots έμειναν μόνοι 2οι οι Broncos, που αφού διαμέλισαν τους Ravens, υποδέχονται Browns και Chiefs στις 2 τελευταίες αγωνιστικές. Θέλουν 2 νίκες για να κλείσουν με σερί 11 νικών και να πάρουν bye πρώτου γύρου των πλέι-οφ, και θα τις πάρουν. Πάει κι αυτό.

Το #3 seed. Patriots. Είδατε; Πολύ πιο απλό!

Οι Colts. Θέλουν μία νίκη στα άλλα δύο παιχνίδια για να μη νοιάζονται καν τι θα κάνουν οι άλλοι. Πάνε στο Κάνσας και υποδέχονται τελευταία αγωνιστική ένα Χιούστον που λογικά θα έχει εξασφαλίσει το #1 και θα παίζει με αναπληρωματικούς. Και θα έχουν ξανά και τον Pagano στον πάγκο. Δε χρειάζεται να μπούμε σε σενάρια. Οι Colts θα είναι στα πλέι-οφ. (Και λογικά ως #5 κιόλας.)

Οι Ravens. Σε αυτό το σημείο πλέον ααπλώς παρατηρούμε, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο, παρατηρούμε την καθίζηση και αναρωτιόμαστε πού μπορεί να οδηγήσει. Οι Ravens εδώ και 3 βδομάδες είναι σε μια φάση όπου με νίκη εξασφαλίζουν τον τίτλο του division, αλλά διαρκώς χάνουν. Παρόλ’αυτά, μετά την 3η διαδοχική τους ήττα, εξασφάλισαν κουτρουβαλώντας την είσοδό τους στα πλέι-οφ λόγω των παράπλευρων αποτελεσμάτων. Και πάει και παραπέρα το φοβερό. Μπορούν να ηττηθούν για 4η συνεχή αγωνιστική την Κυριακή, και αν οι Steelers κερδίσουν τους Bengals, θα ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ το division. Κουτρουβαλώντας!

Ε, και μετά μπορούν να χάσουν και στην τελευταία αγωνιστική, ποια η διαφορά πλέον.

Το συμπέρασμα είναι πως λογικά θα πάρουν το #4, αλλά ακόμα κι αν καταρρεύσουν πλήρως και οι Bengals κερδίσουν 2/2, ε, θα είναι έστω #3. Οπότε θα παίξουν με τους Patriots. Τους οποίους νίκησαν νωρίτερα μες στη σεζόν.

Bengals-Steelers. Στο Πίτσμπουργκ γίνεται το πιο καθοριστικό από τα υπόλοιπα ματς της AFC. Κερδίζουν οι Bengals; Προκείνονται στα πλέι-οφ, κλειδώνει η 6άδα, και πλέον κυνηγάνε και το #4 νικώντας τους Ravens στην τελευταία αγωνιστική. Αν όμως κερδίσουν οι Steelers, τότε υποδέχονται τελευταία αγωνιστική τους Browns και δε μπορεί κανείς να φανταστεί πώς θα χάσουν τα πλέι-οφ.

Επόμενη αγωνιστική

Εν τάχεια, μια ματιά στα παιχνίδια της προτελευταίας αγωνιστικής που παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση του τοπίου των πλέι-οφ.

Lions-Falcons: Η Ατλάντα εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας της NFC με νίκη.

Packers-Titans: Το Γκριν Μπέι μεταφέρει τη μάχη για το #2 seed στην τελευταία αγωνιστική με νίκη.

Texans-Vikings: Το Χιούστον εξασφαλίζει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας της AFC με νίκη. Η Μινεσότα παραμένει εντός εικόνας πλέι-οφ μόνο με νίκη.

Eagles-Redskins: Η Ουάσινγκτον παραμένει στην κορυφή του NFC East με νίκη.

Cowboys-Saints: Ξέχνα τα πλέι-οφ. Οι δύο ομάδες παίζουν για τον Sean Payton.

Steelers-Bengals: Το Σινσινάτι προκρίνεται στα πλέι-οφ με νίκη. Το Πίτσεμπεργκ μεταφέρει τη διεκδίκηση των πλέι-οφ στην τελευταία αγωνιστική (και κρατά την τύχη στα χέρια του) μόνο με νίκη.

Jaguars-Patriots: Για τη φάση.

Chiefs-Colts: Η Ιντιανάπολις προκρίνεται στα πλέι-οφ με νίκη.

Broncos-Browns: Το Ντένβερ θέλει τη νίκη για να παραμείνει στο #2 seed.

Ravens-Giants: Η Νέα Υόρκη αν ηττηθεί αποκλείεται από τα πλέι-οφ. Η Βαλτιμόρη με νίκη κερδίζει το AFC North. ...αλλά δεν έχει σημασία βασικά, θα πιθανότατα θα το κερδίσει και χάνοντας.

Cardinals-Bears: To Σικάγο δεν αποκλείεται και μαθηματικά από πλέι-οφ με ήττα, αλλά αποκλείεται πρακτικά.

Seahawks-49ers: Με νίκη το Σιατλ προκρίνεται στα πλέι-οφ, με νίκη το Σαν Φρανσίσκο κερδίζει το NFC West και παραμένει μπροστά στη διεκδίκηση του #2 seed.

Jets-Chargers: Συγγνώμη, συγγνώμη. Καμία σχέση με πλέι-οφ πλέον, αλλά δεν έχει σημασία. Αυτό δε το χάνουμε. Μια σεζόν περιμένουμε αυτό το παιχνίδι.

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ