ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Χούιζινγκα πρώτος αντίπαλος του Ηλιάδη

Ο Χούιζινγκα πρώτος αντίπαλος του Ηλιάδη
ηλιαδης

Ο Ολλανδός Μαρκ Χούιζινγκα θα είναι ο πρώτος αντίπαλος του Ηλία Ηλιάδη στον α' προκριματικό γύρο

Ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας συμπεριελήφθη στο τέταρτο γκρουπ, όπου εκτός από τον Χούιζινγκα, βρίσκονται και οι Σεργκέι Ασβάντεν (Ελβετία), Μίχαελ Πίνσκε (Γερμανία) και Νταβίδ Αλαρθά (Ισπανία).
Στις τέσσερις τελευταίες αναμετρήσεις του Ηλιάδη με τον Ολλανδό, ο Έλληνας έχει πετύχει τρεις νίκες και μάλιστα σερί. Η πρώτη εξ αυτών στο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα του 2006, ενώ το 2007 διπλασίασε τις νίκες του, αυτή τη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο Super A του Παρισιού.

Η 3η μεταξύ τους αναμέτρηση έγινε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρίο ντε Τζανέιρο, τον Σεπτέμβριο του 2007, με τη διαιτησία να στηρίζει τον Ολλανδό, αλλά τον Ηλιάδη να κατακτά τελικά τη νίκη. Η μοναδική νίκη του Χούιζινγκα επί του Έλληνα τζουντόκα, σημειώθηκε το Μάρτιο του 2006, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Πράγας.

Εφόσον ο Ηλιάδης περάσει το εμπόδιο του Ολλανδού, στο β' προκριματικό γύρο θ' αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Πίνσκε-Ασβάντεν.

Όσο για τους Λαυρέντη Αλεξανίδη και Τάριελ Ζιντιρίδη θα ξεκινήσουν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις από το β` προκριματικό γύρο των -60 και -66 κιλών του Ολυμπιακού τουρνουά.

Ο δις "χάλκινος" πρωταθλητής Ευρώπης (2005, 2008), Λαυρέντης Αλεξανίδης, θ' αντιμετωπίσει τον Αυστραλό Μάθιου Ντ`Αγκουίνο (3ος στο πρωτάθλημα της χώρας του το 2008), ενώ εφόσον προκριθεί θα βρει απέναντί του, τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2007 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρούμπεν Χούκς.

Σ΄ότι αφορά στον Ταριέλ Ζιντιρίδη, θα αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Τέιλορ Τακάτα και σε περίπτωση πρόκρισης θα αναμετρηθεί με τον Ολλανδό Ντεξ Έλμοντ.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Νίκος Ηλιάδης, δήλωσε για την κλήρωση του αθλητή του: " Για να φτάσει κανείς στο χρυσό μετάλλιο, είναι υποχρεωμένος να κάνει πέντε νίκες. Κι αυτό θα επιδιώξουν όλα τα παιδιά. Ο Χούιζινγκα είναι ένας δυνατός αθλητής, με πολλές διακρίσεις, που όμως δεν είναι ανίκητος. Από κει και πέρα, τα πράγματα δεν μπορώ να πω ότι απλουστεύουν, όμως μπορούν να εξελιχθούν θετικά για μας.

Τα άλλα δύο παιδιά, ο Λαυρέντης και ο Ταριέλ είχαν καλή κλήρωση στο β' προκριματικό γύρο, όμως η συνέχεια είναι δύσκολη. Εμείς κοιτάμε μπροστά, γιατί και η προετοιμασία μας πήγε έτσι όπως ακριβώς περιμέναμε, ενώ και τα παιδιά βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Έχουμε μπει σε ψυχολογία Ολυμπιακών Αγώνων και σκοπεύουμε, τελειώνοντας οι αγώνες, να φύγουμε από το Πεκίνο με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη, ό,τι κι αν μπορεί να σημαίνει αυτό

".












ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ