NFL

Ο άλλος (μισός) εαυτός του Hardwick

Ο άλλος (μισός) εαυτός του Hardwick

Κάθε επάγγελμα, όπως και κάθε τέχνη, απαιτεί θυσίες. Διαβάστε τι ήταν αναγκασμένος να τρώει κάθε μέρα ο Nick Hardwick, τα 11 χρόνια που ήταν στο NFL και πώς είναι σχεδόν ένα χρόνο μετά το τέλος της καριέρας του.

Ο Nick Hardwick κάλεσε τους εκπροσώπους του Τύπου για να τους ενημερώσει πως αποσύρεται από την ενεργό δράση. Ο offensive lineman των San Diego Chargers είχε τεθεί νοκ άουτ, από το πρώτο παιχνίδι της σεζόν -στις 10/9-, οπότε στο δεύτερο ημίχρονο υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αυχένα. Ένα μήνα μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου (βλ. Φλεβάρης) θα ενημέρωνε πως κρεμά τη φανέλα, έπειτα από 10 χρόνια καριέρας. Αλλά... κανείς δεν θα καταλάβαινε αμέσως ποιο ήταν το παλικάρι που εμφανίστηκε στο πόντιουμ, για να πει τα μαντάτα.

Ο 33χρονος είχε χάσει 38 κιλά, όσο καιρό ήταν εκτός. Πράγμα κάθε άλλο παρά συνηθισμένο. Διότι αυτό που συμβαίνει κατά κύριο λόγο, σε τραυματίες παίκτες είναι να παίρνουν βάρος. Όχι όμως, αυτός. Από 133 κιλά, είχε μείνει 95, με το Business Insider να αποκαλύπτει σήμερα το διαιτολόγιο του. Πλέον, η καθημερινότητα του περιλαμβάνει yoga, πολύ νερό με λεμόνι και πολύ φαγητό. Όχι όμως, σαν και αυτό που έτρωγε όσο έπαιζε football.

Μετά το high school, είχε φτάσει στο 1.93 και ζύγιζε 78 κιλά. Τότε ήταν παλαιστής. Στο Purdue University, έφτασε τα 105 κιλά, χάρη στο "φάτε όσο μπορείτε" πρόγραμμα με πίτσα, του εστιατορίου του κολεγίου. Τότε, προετοιμαζόταν για να γίνει πεζοναύτης -αυτήν την υποτροφία είχε πάρει- και οι φίλοι του, του πρότειναν να δοκιμάσει το football. Πήρε μια θέση και ενόσω ήταν παίκτης, η ζυγαριά έδειξε τα 135 κιλά. Εκείνος προσπαθούσε επί ματαίω να διαβεβαιώσει ότι "δεν ήμουν ποτέ μεγαλόσωμος, οπότε έκανα πραγματικά μεγάλη προσπάθεια για να μείνω σε εκείνα τα κιλά". Τι έτρωγε;

*Ένα sub σάντουιτς (από αυτά με τα διάφορα είδη κρεάτων, τυριών, συν λίγα λαχανικά για να... σπάει η πρωτεΐνη.

*Ένα sub σάντουιτς για μεσημεριανό.

*Ένα κιλό μοσχάρι, σε τορτίγια, για δείπνο.

*Ένα πρωτεϊνούχο ποτό, 600-700 θερμίδων, πριν κοιμηθεί.

*Ένα ακόμα πρωτεϊνούχο ποτό (των ιδίων θερμίδων), στις 3 τα ξημερώματα.

Όταν μπήκε σε τροχιά NFL... έπρεπε να προσθέσει πράγματα. Όπως;

*Άλλο ένα πρωτεϊνούχο ποτό, συν μια μπάρα πρωτεΐνης στις 4.45 τα ξημερώματα

*Ένα ισοτονικό ποτό (300 θερμίδων), μετά την πρώτη προπόνηση.

*Ένα smoothie με πέντε αβγά, λουκάνικο και 1 λίτρο γάλα, με το πρωινό.

*Ξηρούς καρπούς, κατά τη διάρκεια προβολής video με αντιπάλους.

*Δεκατιανό πρωτεϊνούχο ρόφημα (700 θερμίδων)

*Άλλο ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα, πριν το μεσημεριανό.

*Μια σαλάτα, με όση περισσότερη πρωτεΐνη μπορούσε, μαζί με το γεύμα και πολύ ψωμί.

*Πατάτες, κρέας και λαχανικά για δείπνο.

*Ένα κιλό ελληνικό γιαούρτι με δημητριακά, 90' πριν κοιμηθεί.

*Παγωτό με 1040 θερμίδες, πριν κλείσει τα μάτια του.

Μοιραία, έγινε... έτσι και... έτσι υπέγραψε και το τριετές συμβόλαιο με τους San Diego Chargers (έως το 2014) για 13.5 εκατ. δολ. Σημείωση: σε κάθε προπόνηση "έκαιγε" 2000 με 3000 θερμίδες, εξ ου και το overdose πρωτεΐνης.

Ο άλλος (μισός) εαυτός του Hardwick

Από τότε που τέθηκε εκτός επαγγέλματος, άλλαξε άρδην πορεία. Όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να βρείτε το διαιτολόγιο του στο @happyhealthyhardwick (Instagram) όπου ποστάρει καθημερινά φωτογραφίες και συνταγές. Δεν αθλείται όπως... τότε (δεν ανεβάζει κιλά στην μπάρα και δεν πονά παντού, την επομένη), αλλά φροντίζει να περπατά κάθε μέρα και να κάνει yoga ("κάτι που εύχομαι να έκανα και ενόσω έπαιζα football"), ενώ κάθε γεύμα περιλαμβάνει και μια τεράστια σαλάτα, με ψαχνό κρέας, δυο κουταλιές βούτυρο αμυγδάλου, μουστάρδα, λάδι και βαλσάμικο και στο τσακίρ κέφι βάζει και λίγο ταμπάσκο. "Επειδή είχα κουραστεί να είμαι υπέρβαρος, αποφάσισα να γίνω αδύνατος. Ήθελα το six pack που έβλεπα στα περιοδικά. Σκέφτηκα πως ποτέ δεν θα τα καταφέρω, αλλά δεν είχα κάτι να χάσω. Όπως έχανα κιλά, έδειχνα και ψηλότερος. Σίγουρα ένιωθα πολύ καλύτερα".

Ο άλλος (μισός) εαυτός του Hardwick

Πώς ξεκίνησαν όλα; Με ένα σοκ. Την πρώτη ημέρα έφαγε τέσσερα γεύματα, την επόμενη δυο, μετά τρία και την τέταρτη μέρα ένα. Επτά κιλά εξαφανίστηκαν αμέσως, σε μια εβδομάδα. Περιόρισε τους υδατάνθρακες, σταμάτησε ο οργανισμός του να κάνει κατακράτηση υγρών και το έριξε στα οργανικά φαγητά. Σιγά σιγά έβαλε όλα τα συστατικά στην καθημερινή του διατροφή, χωρίς όμως, υπερβολές. "Θέλετε ένα μυστικό; Να σας πω. Προσπαθήστε να μην τρώτε περισσότερες θερμίδες, από αυτές που καίτε. Είστε αρκετά πειθαρχημένοι να το κάνετε αυτό κάθε μέρα;". Ε; Είστε;

Because life is about balance... Dinner was finished off with a mud pie. #clevel #islandprime #dessert #omg #shegone #neededthis

A photo posted by Nick Hardwick (@happyhealthyhardwick) on

TAGS NFL
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ