ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ

Μετάλλια και προκρίσεις

Μετάλλια και προκρίσεις
Στέφανος Τσιμικάλης

Με ακόμα έναν αθλητή θα εκπροσωπηθεί το ελληνικό αλπικό σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Βανκούβερ του Καναδά.

Ο Τσιμικάλης όντας δεύτερος καλύτερος Έλληνας μετά τον Δημητριάδη στα τεχνικά αγωνίσματα θα εκμεταλλευτεί το δεύτερο εισιτήριο αθλητή που δικαιούται η Ελλάδα. Συνολικά μετά τη νέα επιτυχία του ελληνικού αλπικού σκι, θʼ αγωνιστούν στο Βανκούβερ τρεις αθλητές. Ο Βασίλης Δημητριάδης, ο Στέφανος Τσιμικάλης και η Σοφία Ράλλη.
Επιτυχίες και μετάλλια

Ο Βασίλης Δημητριάδης έλαβε μέρος στον διεθνή αγώνα FIS τεχνικής κατάβασης (SL) στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και κατέλαβε το ασημένιο μετάλλιο, σημειώνοντας ακόμα μια σπουδαία επίδοση, χάνοντας την πρωτιά για δέκατα του δευτερολέπτου. Ο 20χρονος Γερμανός Κρίστιαν Μίτερερ πήρε τη νίκη, με τον Έλληνα σκιέρ να είναι ταχύτερος στην πρώτη διαδρομή. Ο Στέφανος Τσιμικάλης στον ίδιο αγώνα ήταν 10ος και ο Αλέξανδρος Τσακνάκης 12ος.

Ο Στέφανος Τσιμικάλης ήταν εντυπωσιακός στον διεθνή αγώνα τεχνικής κατάβασης (SL) του Χόκαρ της Αυστρίας, όπου και κατέλαβε την δεύτερη θέση με σπουδαία επίδοση. Αυτή ήταν και η τρίτη καλύτερη εμφάνιση στην καριέρα του Τσιμικάλη, βάσει συγκομιδής βαθμών FIS.

Ο Ρουμάνος Γκάμπριελ Ναν ήταν ταχύτερος και στις δύο διαδρομές και πήρε τη νίκη, ενώ ο Αλέξανδρος Τσακνάκης στον ίδιο αγώνα ήταν 15ος. Εξίσου καλά τα πήγε ο Νίκος Μπόνου την επόμενη ημέρα και στο δεύτερο σλάλομ του Χόκαρ. Ο 24χρονος σκιέρ κατέλαβε τη τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο πίσω απʼ τον νικητή Σεμπάστιαν Μπραντλ απʼ την Αυστρία. Η συγκεκριμένη επίδοση ήταν και ρεκόρ καριέρας για τον Μπόνου με 36.54 βαθμούς FIS.

ΣΚΙ ΑΝΤΟΧΗΣ

Θετικό πέρασμα από το Μάβροβο

Από ένα χάλκινο μετάλλιο κατέλαβαν ο Δημήτρης Κάππας και η Μαρία Ντάνου στο Βαλκανικό κύπελλο του Μάβροβο των Σκοπίων. Οι πρωταθλητές του ΕΟΣ Νάουσας τερμάτισαν στην τρίτη θέση στα 5 χλμ. ελεύθερης τεχνικής ανδρών και γυναικών, δείχνοντας πως βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση σʼ έναν αγώνα με αρκετά υψηλό επίπεδο.

Η Ντάνου τερμάτισε τρίτη και στη δεύτερη ημέρα του Βαλκανικού κυπέλλου στα 10 χλμ. ελεύθερης τεχνικής, με τη Μαρία Μπούμπα να παίρνει την έκτη θέση στο ίδιο αγώνισμα. Ο Κάππας τερμάτισε τέταρτος, μένοντας κοντά στα μετάλλια. Οι Έλληνες αθλητές αγωνίστηκαν μετά από καιρό σε διεθνή αγώνα και έδειξαν αρκετά επηρεασμένοι από την αποχή, παραμένουν όμως αισιόδοξοι και πεπεισμένοι ότι μπορούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, στους επόμενους αγώνες.














TAGS ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ