FITNESS

Μερικοί λόγοι για να εντάξεις τα λάστιχα στην καθημερινή σου προπόνηση

Sporty women in gym exercising with elastic resistance rubber band.
Sporty women in gym exercising with elastic resistance rubber band. ISTOCK

Ενδυνάμωση, σταθεροποίηση, ευελιξία και αποκατάσταση, όλα όσα μπορούν να πραγματοποιηθούν με λάστιχα αντίστασης στην προπόνηση. Τρεις λόγοι για να τα εντάξεις στο πρόγραμμά σου.

Οι ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης είναι ιδανικές για μια ποικιλία προπονητικών στόχων, όπως η ενδυνάμωση, η σταθεροποίηση, η ευελιξία και η αποκατάσταση.

Ποικιλία άσκησης

Με ένα λάστιχο γυμναστικής μπορείς να εκτελέσεις ασκήσεις που συνήθως κάνεις με αλτήρες, όπως κάμψεις δικεφάλων, πλάγιες άρσεις και όρθια κωπηλατική.

Στην πραγματικότητα, εάν έχεις λάστιχα αντίστασης, μπορείς να ασκηθείς για ολόκληρο το σώμα χωρίς να χρησιμοποιήσεις βάρη. Οι ασκήσεις με λάστιχα είναι χαμηλής έντασης, επομένως οι αρθρώσεις σου δεν καταπονούνται.

Τα λάστιχα έχουν διάφορες βαθμίδες αντίστασης, οι οποίες συνήθως αντιστοιχούν σε διαφορετικά χρώματα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση της προπόνησής σου σύμφωνα με το επίπεδο της φυσικής σου κατάστασης, κάνοντάς την πιο εύκολη ή πιο απαιτητική.

Ταυτόχρονη προπόνηση μυών

Με τα λάστιχα αντίστασης μπορείς να κάνεις πολυαρθρικές ασκήσεις, που σημαίνει ότι συμμετέχουν πολλές αρθρώσεις και ενεργοποιούνται περισσότερες μυϊκές ομάδες. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη κατανάλωση ενέργειας και μεγαλύτερη καύση θερμίδων.

Επιπλέον, οι ασκήσεις με λάστιχα απαιτούν συνεχή έλεγχο των κινήσεων, καθώς πρέπει να προσαρμόζεσαι στη μεταβαλλόμενη αντίσταση.

Η προπόνηση γίνεται πιο απαιτητική όσο περισσότερο τεντώνεις το λάστιχο, προσφέροντας έτσι μια εξαιρετική ευκαιρία για βελτίωση της ισορροπίας και της δύναμης του σώματος.

Κινητικότητα

Τα λάστιχα αντίστασης ενεργοποιούν επίσης τους μυς σταθεροποίησης, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σταθερότητα και την υποστήριξη του σώματος κατά τη διάρκεια των ασκήσεων.

Με το πέρασμα του χρόνου, η ευελιξία μας τείνει να μειώνεται. Ένας από τους αποτελεσματικότερους τρόπους για να κρατήσεις τους μυς σου υγιείς και δυνατούς, ενώ ταυτόχρονα βελτιώνεις την ευκαμψία και την κινητικότητά σου, είναι οι ασκήσεις με λάστιχα αντίστασης.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ