ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με Ολυμπιακό ρεκόρ ξεκίνησε ο Φελπς

Με Ολυμπιακό ρεκόρ ξεκίνησε ο Φελπς
Φελπς

Με Ολυμπιακό ρεκόρ ξεκίνησε ο Φελπς (4.07.82). Εκτός τελικού οι δύο Έλληνες αθλητές

Στα προκριματικά πήραν μέρος και δύο Έλληνες χωρίς όμως να καταφέρουν αν περάσουν στον τελικό που θα γίνει την Κυριακή τα ξημερώματα.
Ο Βασίλης Δεμέτης με χρόνο 4:18.40 κατέλαβε την 8η και τελευταία θέση στη 2η προκριματική σειρά του αγωνίσματος. Αμέσως μετά το τέλος της προσπάθειάς του δήλωσε:

" Υπήρχε μεγάλο άγχος. Μέχρι χθες ήμουν μια χαρά, σήμερα αγχώθηκα λίγο παραπάνω και δεν έπρεπε Δεν ήταν ο χρόνος που περίμενα. Δεν με ένοιαζε ο τελικός, αλλά ο χρόνος που δεν βγήκε. Τώρα έχουμε τα 4 χ 200 και ελπίζω εκεί να πάμε καλύτερα. Στο πρόσθιο καταλάβαινα ότι δεν πήγαινα καλά. Δεν ξέρω τι έφταιξε, έχω δουλέψει πάρα πολύ φέτος. Η συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς ήταν ένα όνειρο που πραγματοποιήθηκε. Ήθελα κάτι παραπάνω. Κρατάω την εμπειρία και τη συμμετοχή”.

Εκτός του τελικού στα 400μ. μικτή ατομική ανδρών έμεινε και ο Ρωμανός Αλυφαντής. Ο Ελληνας κολυμβητής με επίδοση 4:23.41 κατέλαβε την όγδοη και τελευταία θέση στην 4η προκριματική σειρά και κατετάγη 25ος στο σύνολο.

" Είναι πολύ όμορφο το συναίσθημα να συμμετέχεις σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε μία πολύ ωραία διοργάνωση και μεγάλη τιμή να κολυμπάς με τον Φελπς. Είμαι απογοητευμένος αλλά έχω άλλα τρία αγωνίσματα και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στο πρόσθιο δεν ένιωσα πολύ καλά και δεν τα κατάφερα στη συνέχεια. Η κοπύραση επιβαρύνει την απόδοση και ιδιαίτερα στην τεχνική".

Έκπληκτος από την κατάρριψη του Ολυμπιακού ρεκόρ στα 400 μέτρα μικτής ατομικής, εμφανίστηκε ο Μάικλ Φελπς με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους που κυριολεκτικά τον πολιόρκησαν στη μικτή ζώνη προκειμένου να του αποσπάσουν δύο λόγια.

" Είμαι πραγματικά έκπληκτος. Δεν πίστευα ότι θα είμαι ο πρώτος αθλητής που θα πετύχει κάτι τέτοιο, ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στα προκριματικά", είπε ο Φελπς, ο οποίος αποκάλυψε ότι το μόνο που τον ενδιέφερε από τη συγκεκριμένη κούρσα ήταν "να βρίσκομαι στο μεσαίο διάδρομο στον αυριανό τελικό".

" Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το πέτυχα και φυσικά από το χρόνο μου", κατέληξε ο Φελπς.

Οι οκτώ κολυμβητές που προκρίθηκαν στον αυριανό τελικό των 400μ. μικτή ατομική ανδρών:

1. Μάικλ Φελπς (ΗΠΑ) 4:07.82 (Ρεκόρ Αγώνων)
2. Λάζλο Τσεχ (Ουγγαρία) 4:09.26
3. Λούκα Μαρίν (Ιταλία) 4:10.22
4. Ράιαν Λόχτε (ΗΠΑ) 4:10.33
5. Γκέργκο Κις (Ουγγαρία) 4:10.66
6. Αλέσιο Μποτζιάτο (Ιταλία) 4:10.68
7. Μπράιαν Τζονς (Καναδάς) 4:11.41
8. Τιάγκο Περέιρα (Βραζιλία) 4:11.74























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ