FITNESS

Μάθε γιατί χάνεις τη μυϊκή σου μάζα

Muscular man working in the gym
Muscular man working in the gym ISTOCK

Η απώλεια της μυϊκής μάζας είναι αποτέλεσμα μίας σύνθεσης πολλών παραγόντων. Μάθε πως να την διατηρείς.

Η απώλεια μυϊκής μάζας μπορεί να συμβεί για πολλούς λόγους, και συνήθως είναι αποτέλεσμα μιας σύνθεσης πολλών παραγόντων.

Η μυϊκή μάζα απαιτεί σταθερή ωθητική δύναμη για να διατηρηθεί. Η έλλειψη φυσικής δραστηριότητας ή η απότομη μείωση της μυϊκής δραστηριότητας μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας.

Η ασταθής διατροφή, είτε λόγω έλλειψης θρεπτικών συστατικών είτε λόγω ανεπαρκούς πρωτεΐνης, επηρεάζει τους μύες.

Επίσης, με την πάροδο του χρόνου, οι άνθρωποι συχνά χάνουν μυϊκή μάζα, ιδίως αν δεν διατηρούν ένα ενεργό τρόπο ζωής.

Κάποιες ασθένειες ή τραυματισμοί μπορούν να επηρεάσουν την ικανότητα του σώματος να διατηρήσει μυϊκή μάζα. Για παράδειγμα, η μακροχρόνια ασθένεια ή η ανάρρωση μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μυϊκής μάζας λόγω αδράνειας ή άλλων παραγόντων.

Η διατήρηση της μυϊκής μάζας απαιτεί τη συνδυασμένη δράση της σωστής διατροφής, της σωματικής άσκησης και της γενικής φροντίδας της υγείας.

Η ανάπτυξη και διατήρηση μυϊκής μάζας απαιτεί συστηματική άσκηση. Συμπεριλάβετε στην προπόνησή σας ασκήσεις που στοχεύουν στους μύες που θέλετε να ενισχύσετε, όπως ασκήσεις με βάρη, αντίστασης ή ακόμα και το βάρος του σώματός σας.

Η πρόσληψη αρκετών θρεπτικών συστατικών είναι σημαντική για την ανάπτυξη και διατήρηση της μυϊκής μάζας. Προσπαθήστε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες, όπως κρέας, ψάρι, αβγά, φασόλια και φυσικά γιαούρτι, καθώς και υδατάνθρακες και υγιεινά λιπαρά.

Ο αρκετός ύπνος είναι σημαντικός για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη των μυών. Προσπαθήστε να κοιμάστε τουλάχιστον 7-9 ώρες κάθε νύχτα.

TAGS FITNESS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ