ΕΛΛΑΔΑ

Μαρινάκης για τα επεισόδια στον Ρέντη: "Δεν μπορούμε να προδικάσουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες, πόσοι και ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί"

Μαρινάκης για τα επεισόδια στον Ρέντη: "Δεν μπορούμε να προδικάσουμε πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες, πόσοι και ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί"
ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / INTIME NEWS

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης αναφέρθηκε στα επεισόδια στον Ρέντη και υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προδικάσει πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Τη Δευτέρα (29/1) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα ψηφιστεί στη Βουλή νομοθετική παρέμβαση για την αποτροπή της οπαδικής βίας, ενώ λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινώσει ο Αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα επεισόδια στον Ρέντη και υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να προδικάσει πότε θα ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Αυτή την εβδομάδα θα ψηφιστεί η νομοθετική παρέμβαση στη Βουλή. Λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα θα ανακοινώσει ο Αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός, Γιάννης Βρούτσης.

Είναι σημαντικό αυτά να ψηφιστούν και να εφαρμοστούν και να περάσουμε σε μία νέα εποχή. Είναι παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν και με τη λειτουργία των γηπέδων και με τις πειθαρχικές ποινές που προβλέπονται, ώστε να προστατευτεί ο φίλαθλος που θέλει να πάει να δει την αγαπημένη του ομάδα.

Ένα πολύ σημαντικό σκέλος καταπολέμησης της οπαδικής βίας, όπως έχουμε πει, είναι κι αυτό που έχει να κάνει με τη δικαιοσύνη και τις Αρχές.

Όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και με οποιοδήποτε άλλο άθλημα λένε ότι μπορεί να ξεκινά κυρίως από τα γήπεδα του ποδοσφαίρου, όμως καταλήγει σε πολλά πιθανά κι απίθανα σημεία της ελληνικής επικράτειας.

Εκεί τον ρόλο αυτόν τον έχουν οι αρμόδιες Αρχές κι η δικαιοσύνη. Εδόθησαν κάποια στοιχεία, ζητήθηκε συσχέτιση κάποιων υποθέσεων.

Είναι αυτονόητο ότι περιμένουμε την πορεία της διερεύνησης όλων αυτών των υποθέσεων. Είναι πολύ σημαντικό που υπάρχουν φυσικοί κι ηθικοί αυτουργοί αποτρόπαιων πράξεων, όπως αυτό που συνέβη στον Ρέντη, που κόστισε τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, ο οποίος πήγε να κάνει εκεί τη δουλειά του και να προστατεύσει τους υπόλοιπους πολίτες.

Αυτό που θέλουμε είναι να προχωρήσουν άμεσα όλες αυτές οι έρευνες. Δεν μπορούμε όμως, εμείς να πούμε ούτε να προδικάσουμε το πότε θα ολοκληρωθεί η πρώτη ή η δεύτερη φάση ερευνών, πόσοι και ποιοι θα είναι οι ηθικοί αυτουργοί".

Θυμίζουμε ότι στις 11 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκαν τα μέτρα κατά της βίας μετά τα σοβαρά επεισόδια στον Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα.

Το πρώτο εξ αυτών ήταν πως τα παιχνίδια της Super League έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών όπως και των ομάδων Β' των ΠΑΕ.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΟΦΗ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΛΑΜΙΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ