ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κορονοϊός: Η Basket League κατεβάζει ρολά μέχρι τις 30 Μαρτίου

BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε πως πάρθηκε ομόφωνα η απόφαση για αναστολή κάθε αγωνιστικής δράσης στην ΕΚΟ Basket League μέχρι τις 30 Μαρτίου.

Ο ΕΣΑΚΕ ως πρώτο μέτρο αντίδρασης στην εξάπλωση του κορονοϊού ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαρτίου την αναβολή της 21η αγωνιστικής, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14 και 15 Μαρτίου. Μία μέρα μετά, ήρθε η ομόφωνη απόφαση για αναστολή της αγωνιστικής δράσης στην ΕΚΟ Basket League μέχρι τις 30 Μαρτίου, για αρχή. Εφόσον η κατάσταση στη χώρα δεν παρουσιάσει βελτίωση, δεν αποκλείεται η αναστολή να επιμηκυνθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"To ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση και αφού έλαβε υπ' όψιν του τα μέτρα που ελήφθησαν από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοιού COVID-19 (ο οποίος κηρύχθηκε πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την ανάγκη περιορισμού της διάδοσής του, στα οποία περιλαμβάνεται και η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας δημόσιων, ιδιωτικών γυμναστηρίων αθλημάτων και αθλητικών εγκαταστάσεων στο σύνολο της Επικράτειας, καθώς και την απόφαση της FIBA για αναστολή των διοργανώσεών της, αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή του Πρωταθλήματος της EΚΟ BASKET LEAGUE 2019-2020 μέχρι και την 30 Mαρτίου 2020 για λόγους ανωτέρας βίας.

To Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ με υψηλό αίσθημα ευθύνης για την προστασία της υγείας των αθλητών, προπονητών, διαιτητών και όλων των προσώπων που εμπλέκονται στη διεξαγωγή των αγώνων, παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα συνεδριάσει εκ νέου για να επανεκτιμήσει την κατάσταση και να λάβει απόφαση για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος".

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ