ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Η Μαρία Μενούνος στο SPORT24: "Οι γιατροί δεν είδαν ότι έχω καρκίνο στο πάγκρεας, εγώ επέμενα και τον ανακάλυψα"

Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφισή της για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφισή της για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η Μαρία Μενούνος αποκάλυψε στο SPORT24 πως με τη δική της επιμονή βρήκε τον καρκίνο στο πάγκρεας, ότι θέλει να έρθει μόνιμα στην Ελλάδα κι αναφέρθηκε στην απίστευτη ατάκα που τής εκμυστηρεύθηκε η Μισέλ Ομπάμα.

Η Μαρία Μενούνος δάκρυσε τα λίγα λεπτά που στάθηκε μπροστά στις κάμερες, μέσα στα γραφεία της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου, όπου έβαλε την υπογραφή της στη συμμετοχή της στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Η απώλεια της μητέρας της, η οποία έφυγε από τη ζωή το 2021 από καρκίνο στον εγκέφαλο, είναι μια πληγή που δεν κλείνει. Προσέχοντας πίσω από τις λέξεις της Μαρίας αντιλαμβάνεσαι ότι ήθελε δίπλα της τη μητέρα της για όλους τους πιθανούς και αυτονόητους λόγους και για έναν ακόμα. Για να μοιραστεί μαζί της το πιο μεγάλο όνειρό της που γίνεται πια πραγματικότητα, τη μητρότητα.

Ο παππούς της μικρής, η οποία θα έρθει το καλοκαίρι στον κόσμο, είπε ότι περίμενε με τη γυναίκα του ένα εγγονάκι εδώ και χρόνια. Η Μαρία τον άκουσε, δάκρυσε και χαμογέλασε.

Παραμένει μια γειωμένη γυναίκα, παρά το γεγονός ότι σηκώνει το τηλέφωνο της και μιλάει με άνεση με τη Μισέλ Ομπάμα, τον Σιλβέστερ Σταλόνε, την Τζένιφερ Λόπεζ.

Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η 45χρονη παρουσιάστρια και ηθοποιός θα γίνει μαμά για πρώτη φορά με τη βοήθεια παρένθετης μητέρας. Έχει μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την υπογονιμότητα και τις εξωσωματικές, στις οποίες υπεβλήθη, στην προσπάθειά της να υποστηρίξει κι άλλες γυναίκες που είχαν το ίδιο όνειρο.

Κι όταν αυτό άρχισε πια να μπαίνει σε ράγες, η Μαρία έλαβε ένα δυσάρεστο νέο. Είχε δεχθεί άλλο ένα χτύπημα κάτω από τη μέση, ξανά από τον καρκίνο. Ανακαλύφθηκε όγκος στο πάγκρεάς της, ενώ χρόνια πριν είχε αφαιρέσει μια καλοήθεια -όση ένα μπαλάκι του γκολφ- από τον εγκέφαλό της.

Αποκάλυψε στο SPORT24 ότι μόνη της αντιλήφθηκε τον καρκίνο στο πάγκρεας, παρά τις διαβεβαιώσεις των γιατρών που της έλεγαν ότι είναι υγιής.

Μίλησε για την επιμονή της, για τον τρόπο που ξεπέρασε τον καρκίνο και παρομοίωσε τον αγώνα που έδωσε για τη ζωή της, αλλά και για τη μητρότητα με τον Μαραθώνιο της Αθήνας.

Επίσης, αναφέρθηκε και στη μεγάλη αποκλειστικότητά της, την πρώτη συνέντευξη της οικογένειας Ομπάμα το 2008, όταν ο γερουσιαστής Μπάρακ Ομπάμα διεκδικούσε την προεδρία των ΗΠΑ. Η Μενούνος μοιράστηκε μαζί μας την απίστευτη ατάκα που της είχε εκμυστηρευθεί -τότε- η Μισέλ Ομπάμα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης είχε στο πλευρό της τον πατέρα της, Κώστα, που επίσης δήλωσε συμμετοχή στον Μαραθώνιο!

Η Μαρία είναι σίγουρη ότι ο Κώστας Μενούνος θα τη νικήσει και αυτή τη φορά στο Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς η ίδια το 2010 -όπως είπε γελώντας- είχε ξενυχτίσει στα μπουζούκια.

Ξέρω ότι την κόρη μου την έστειλε η μαμά μου

Η Μαρία Μενούνος μιλώντας στο SPORT24 παρομοίωσε τις μάχες που έδωσε στη ζωή της με τον μαραθώνιο:

"Ήταν ένας μαραθώνιος για μένα, όχι μόνο το θέμα της υγείας μου, αλλά και η ιστορία του παιδιού. Είναι που στο τέλος του αγώνα χαίρεσαι πολύ! (χαμογέλασε)

Εδώ και δέκα χρόνια μάζευα πιθανά ονόματα για το παιδί, για όταν θα έρθει αυτή η μέρα. Ονόματα, ονόματα, ονόματα. Ξέρω ότι την έστειλε η μαμά μου! Μού έστειλε ένα κοριτσάκι. Όταν θα γνωρίσω την κόρη μου, όταν θα την κρατήσω στα χέρια μου θα ξέρω ποιο όνομα της ταιριάζει. Θα δώσω και στον Κέβιν την ευκαιρία να πει κάποιο (γέλασε).

Η Μαρία Μενούνος με τον σύζυγό της στη φωτογράφιση για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος με τον σύζυγό της στη φωτογράφιση για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Όμως, και η ζωή μου και η μάχη που έδωσα με τον καρκίνο είναι ένας μαραθώνιος. Έτσι είναι η ζωή από μόνη της. Για να φτάσεις εκεί που θέλεις θα αντιμετωπίσεις προβλήματα, θα αντιμετωπίσεις δυσκολίες που πρέπει να τις ξεπεράσεις και να γίνεις πιο δυνατή μέσα από αυτές.

Και στον μαραθώνιο δουλεύεις, για να πετύχεις το ίδιο πράγμα. Δεν χρειάζεται να νικήσεις, να είσαι ο πρώτος, απλά να τελειώσεις. Να ολοκληρώσεις τον αγώνα σου και να τερματίσεις.

Να φτάσεις ως το τέλος, με όποιον τρόπο μπορείς να φτάσεις, ακόμα και περπατώντας. Όπως, να 'ναι. Η ζωή είναι ένας μαραθώνιος και αυτός είναι και ένας λόγος που αγαπάμε και ταυτιζόμαστε με τον αθλητισμό".

Δεν βρήκαν οι γιατροί τον καρκίνο στο πάγκρεας, εγώ ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά

Η Μαρία Μενούνος μίλησε για την έμπνευση που αντλεί από τον φίλο της Σιλβέστερ Σταλόνε και μια ατάκα του στο "Rocky". "Τα προβλήματα είναι δεδομένα. Θα έρθουν στη ζωή μας προβλήματα. Σημασία έχει να παλέψεις με αυτά και να τα ξεπεράσεις. "Keep moving forward", αυτή είναι η αγαπημένη μου ατάκα και είναι από τον “Rocky”.

Έλεγε: "It ain't how hard you hit, it's how hard you can get hit and keep moving forward.". Και τι σου λέει; Ότι η ουσία δεν βρίσκεται στο πώς χτυπάς εσύ, αλλά στην αντίδρασή που βγάζεις, όταν η ζωή σε χτυπάει. Πώς ξεφεύγεις και συνεχίζεις μετά τον κίνδυνο και τον πρόβλημα.

Το πρόβλημα του καρκίνου στο πάγκρεας δεν το ανακάλυψε γιατρός. Εγώ ένιωθα ότι κάτι δεν πάει καλά, ένα χρόνο πριν. Μια γυναίκα μού έγραψε: τον Απρίλιο είχες πει, “νομίζω ότι κάτι έχω με το πάγκρεας”. Είναι αλήθεια.

Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Προσπάθησα, μίλησα με γιατρούς... Εγώ καταλάβαινα ότι κάτι έχω. Κάτι δεν πάει καλά εκεί μέσα. Ήταν επιμονή και ένστικτο. Δεν ξέρω γιατί δεν το έβλεπαν οι γιατροί.

Φαινόντουσαν καλές οι αιματολογικές εξετάσεις μου; Δεν είδαν κάτι στις ακτινογραφίες; Κανείς δεν έβρισκε τίποτε. Μια γυναίκα με συμβούλεψε να κάνω μια full body μαγνητική. Και ήταν πολύ αυστηρή με μένα! Είπα “ΟΚ, ΟΚ θα πάω”. Έτσι βρήκα τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ευτυχώς.

Αρχικά, φοβήθηκα πολύ, ήταν σοκαριστικό, επειδή σκεφτόμουν ότι δεν θα είμαι εδώ, όταν θα γεννηθεί το μωρό. Στην αρχή δεν γνωρίζεις. Μετά, άρχισα να σκέφτομαι διαφορετικά, θετικά.

Έκανα focus σε ό,τι επιθυμούσα και όχι σε ό,τι φοβόμουν. Εστίασα στη στιγμή που θα ξεπεράσω τον καρκίνο και θα είμαι καλά. Και όταν πια έμαθα ότι είμαι καλά, έκλαψα".

Γίνονται θαύματα. Θα πάω στην Αίγινα να ευχαριστήσω τον Άγιο Νεκτάριο

Η Miss Massachusetts του 1996 ένιωσε ως θαύμα τη θεραπεία της από τον καρκίνο, όπως και το γεγονός ότι βρέθηκε στον δρόμο της η γυναίκα που την παρότρυνε να κάνει τη μαγνητική τομογραφία.

"Ένιωσα ότι αυτή τη γυναίκα που μου είπε να κάνω τη μαγνητική, την είχε στείλει η μητέρα μου, για να με ειδοποιήσει. Γίνονται τόσα θαύματα. Σαν θαύμα το ένιωσα που θεραπεύτηκα, όπως και το μωράκι μου είναι και αυτό ένα θαύμα.

Πηγαίνω στον Άγιο Νεκτάριο, στην Καλιφόρνια. Μου βάζει ο παπάς λάδι και όλα περνάνε. Θα πάω στην Αίγινα να ευχαριστήσω τον Άγιο Νεκτάριο. Είναι πάντα μαζί μου ο Θεός και ο Άγιος Νεκτάριος".

Ο μπαμπάς Κώστας, έκανε μια παρέμβαση: "Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε από την περιπέτεια της Μαρίας είναι ότι όταν αντιλαμβάνεσαι κάτι συμβαίνει στο σώμα σου, πρέπει να επιμένεις μέχρι να ανακαλύψεις την αιτία που το προκαλεί".

Η Μαρία Μενούνος μαζί με τον πατέρα της στη φωτογράφιση για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος μαζί με τον πατέρα της στη φωτογράφιση για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Η Μαρία συνέχισε: "Επειδή, οι γιατροί μάς βοηθούν πολύ, νομίζουμε ότι είναι σαν Θεοί! Αλλά είναι και αυτοί άνθρωποι. Έχουν πολύ καλές μέρες, αλλά ίσως να έχουν και κακές και να είναι κουρασμένοι. Είναι αυτό που λένε ότι οι γιατροί μπορεί να είναι ειλικρινείς και σωστοί, αλλά και εντελώς λάθος.

Τους αγαπάμε πολύ για όσα μας προσφέρουν, αλλά πρέπει να είμαστε κι εμείς γιατροί του εαυτού μας. Να ακούμε τα μηνύματα που μας στέλνει το σώμα μας και να το εξετάζουμε. Να το γνωρίσουμε. Το σώμα μας καμιά φορά μάς φωνάζει και εμείς τι κάνουμε; Λέμε "να πάρω αυτό το χάπι και να το κλείσω κι αυτό το θέμα". Αυτό είναι λάθος.

Πρέπει να αφήσεις τον πόνο να σου μιλήσει. Σου δείχνει πού να πας και τι γίνεται στο σώμα σου. Αυτό είναι το μάθημα που πήρα. Τα είχα περάσει και με τον καρκίνο της μαμάς μου.

Τα είχα μάθει από πριν, αλλά ακόμα δεν τα ήξερα, όπως πρέπει. Από πέρυσι τον Απρίλιο έλεγα ότι ξέρω πως κάτι γίνεται στο σώμα μου".

Η μητέρα της Λίτσα, ήταν και παραμένει σημείο αναφοράς στην καθημερινότητά της. "Ευτυχώς πρόλαβα να πω στη μαμά μου όλα όσα ήθελα να της πω. Ακόμα και τώρα που δεν είναι εδώ της μιλάω κάθε μέρα. Όμως, πριν να κλείσει τα μάτια της τα είπαμε όλα".

Θέλω πολύ να έρθω να μείνω στην Ελλάδα

Η Μαρία Μενούνος σχολίασε και τη συμμετοχή της στο δημοφιλές WrestleMania και το γεγονός ότι αγωνίστηκε με αναφορές στην Ελλάδα. Το τοπ που φορούσε απεικόνιζε την ελληνική σημαία. "Έχω μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα, γι' αυτό λέω ότι το παιδί μου που θα γεννηθεί σε λίγο καιρό δεν θέλω απλά να μάθει να μιλάει καλά ελληνικά., αλλά πρέπει να μάθει τη γλώσσα μας. Να μην είναι τα ελληνικά της σαν τα δικά μου.

Είχα αγωνιστεί στην πάλη των γυναικών (World Wrestling Entertainment) και φορούσα ρούχα με την ελληνική σημαία. Είμαι υπερήφανη για την καταγωγή μου, γι' αυτό φορούσα την ελληνική σημαία στους αγώνες της πάλης. Όπου μπορώ, δείχνω την καταγωγή μου. Δεν είμαι ακόμα hall of famer στην πάλη, αλλά θα δούμε (γέλασε)".

Στη συνέχεια αποκάλυψε ένα ακόμα όνειρό της: "Θέλω πολύ να έρθω να μείνω στην Ελλάδα”. Ο πατέρας της έδωσε λεπτομέρειες γελώντας: "Το σκέπτεται. Ο Σωτήρης Κυρανάκος (γενικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ) ψάχνει να μας βρει σπίτι!".

Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Στη συνέχεια η Μαρία -που πήρε το ελληνικό διαβατήριο πριν από λίγες ημέρες- εξήγησε ότι δεν υπάρχει βιασύνη για τη μόνιμη εγκατάστασή της στην Ελλάδα και αισθάνεται σιγουριά όσο έχει στην Ελλάδα τον κουμπάρο της, Σωτήρη Κυρανάκο που τη βοηθάει σε ό,τι χρειάζεται:

"Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτή η μόνιμη εγκατάσταση, αλλά το θέλω! Έτσι κι αλλιώς, θέλουμε να ερχόμαστε περισσότερο. Ο Σωτήρης (Κυρανάκος) ήταν αυτός που έκανε τα πάντα, για να γίνει και ο γάμος στον Άκοβο. Αυτό ήταν το πιο ωραίο απ' όλα. Ο κουμπάρος μου με βοήθησε σε όλα. Κοίτα τον τώρα, ντρέπεται".

Η Μισέλ Ομπάμα μού έλεγε "πριν από τρία χρόνια καταφέραμε να ξεπληρώσουμε το κολέγιό μας"

Ως δημοσιογράφος και παρουσιάστρια έχει πετύχει μια μεγάλη αποκλειστικότητα. Είναι η πρώτη που πήρε συνέντευξη από την οικογένεια Ομπάμα, το 2008. Μάλιστα, λόγω αυτής της συνέντευξης ο Μπάρακ Ομπάμα είχε δεχθεί κριτική για το γεγονός ότι εμφάνισε τις ανήλικες κόρες του στην κάμερα, αν και δεν ήταν ο μόνος που το έκανε.

"Εκείνη η συνέντευξη που έκανα με την οικογένεια Ομπάμα το 2008 ήταν ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Ο Τύπος της χώρας θύμωσε μαζί του και τού άσκησε κριτική. Στην πραγματικότητα ήταν σαν να έλεγαν: "Πώς έδωσες αυτή τη συνέντευξη στη Μαρία;".

Αυτό ήταν το θέμα τους. Τα υπόλοιπα ΜΜΕ ήταν εντελώς απογοητευμένα με αυτή τη συνέντευξη που είχα πάρει. Υπήρξε μια κριτική, επειδή εμφανίστηκαν οι κορούλες του. Εγώ ξέρω την αλήθεια, αλλά και όλοι αυτοί ξέρουν την αλήθεια.

Οι Ομπάμα είναι μια πολύ ωραία οικογένεια. Πραγματικά απλοί άνθρωποι. Να σκεφτείς, η Μισέλ Ομπάμα μού έλεγε: “Πριν από τρία χρόνια καταφέραμε να ξεπληρώσουμε το κολέγιό μας!". Εν ολίγοις, η Μισέλ Ομπάμα τής εκμυστηρεύθηκε ότι ξεπλήρωσε το κολέγιό της στα 41 της χρόνια.

Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24
Η Μαρία Μενούνος στη φωτογράφιση για το SPORT24 GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY


Μια πολύ κανονική οικογένεια. Πολύ γλυκιά οικογένεια. Και προσέχω πολύ όταν μιλάω. Εγώ δεν παίρνω θέση υπέρ κάποιου ή κάποιου άλλου, σε πολιτικό επίπεδο. Μιλάω μόνο για τους ανθρώπους που είδα μπροστά μου.

Ήταν δύο πολύ ωραίοι άνθρωποι με πολύ χαριτωμένα παιδιά. Όλοι είχαν κάτι ξεχωριστά όμορφο. Αυτά ήταν και μικρά παιδάκια και ήταν πολύ γλυκά. Των υπολοίπων τα παιδιά που είχα κάνει συνεντεύξεις ήταν πιο μεγάλα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ